Путин: Ударът по Каховската ВЕЦ е варварска акция на Киев

Тя довела до мащабна екологична и хуманитарна катастрофа
7 юни 2023 18:35, Елка Василева
71
Путин: Ударът по Каховската ВЕЦ е варварска акция на Киев
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви в телефонен разговор с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, че Киев, подстрекаван от Запада, продължава да изостря ситуацията и да използва терористични методи, като поредният пример за това е ударът по Каховската ВЕЦ, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Още по темата
"Владимир Путин заяви, че киевските власти, подстрекавани от западните си кукловоди, продължават опасно да залагат на ескалация на военните действия, да извършват военни престъпления, открито да използват терористични методи и да организират диверсии на руска територия. Ярък пример за това е варварската акция за разрушаване на Каховската водноелектрическа централа в Херсонска област, която доведе до мащабна екологична и хуманитарна катастрофа", се казва в съобщението.
(БТА, Николай Велев)



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
11
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 10 месеца
Стига глупости, в руските медии почнаха да говорят истините, че унищожението на тази стена им помага военно. Напълно невъзможно е, такова съоръжение, което е проектирано да издържа ядрена атака, да бъде унищожено с конвенционални снаряди. Стената е унищожена с използването на голямо количество експлозиви, като единствно руснаците са имали реална възможност да ги заложат.
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Въпроса не е чий е Крим, а чий е Киев.
46
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Още още, колко варварски работи ще има! Ко ти трябваше да се захващащ с тази безсмислена война! Вместо да си развиваш държавата, тръгна да си чешеш егото!
45
8
 
3
 
! Отговори
void преди 10 месеца
Както обикновено - крадецът вика "Дръжте крадеца!"
44
2
 
5
 
! Отговори
OZZY преди 10 месеца
В турската преса се появиха съобщения за атака на стената на ВЕЦ Каховка от воден дрон,подобен на ония ,дето атакуваха руския кораб в турски води.
43
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путин пак не е разбрал,това е прословутата украинска"контраофанзива"Едва ли има по простооо племе от хохлитеее!
42
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако рашка не беше окупирала Крим щеше да ползва военноморската си база чрез договор а последният завършваше до 2042 г .Сега като се оака ще остане на сухо.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Демек сами се нападат?
40
4
 
9
 
! Отговори
Глупав преди 10 месеца
Украинците са взривили стената, за да могат по-трудно да пресекат Днепър????
39
1
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 10 месеца
И СеверноКипърската република я признава само Турция, но това изобщо не и пречи да съществува.
38
8
 
7
 
! Отговори
До русотрола преди 10 месеца
Изгаден мозък като на крепостен мужик ! Дори Китай, Иран , Сърбия и Турция, които се водят най-големите поддръжници на Путин , на признават Крим за руски! Какво ли остава за останалият нормален свят!
37
8
 
14
 
! Отговори
Малко за политика преди 10 месеца
Украинската армия обстрелва с артилерия и ракети язовирната стена на Каховската ВЕЦ още от лятото на миналата година. В два часа през нощта на 5 т.м. накрая са успели да я разрушат. Сега идва ред на евроатлантическата пропаганда да доказва, че не Украйна а Русия я е разрушила.
36
7
 
11
 
! Отговори
Ванга преди 10 месеца
Ке потъне пРосийката
35
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аре вее, КРАВАРИ! Вече 10 години чакаме да си вземете Крим, а вие реката Днепър не рискувате да преминете, понеже сте напълнили гащите. Муахахахахаххахаха...кога ще бъде великата укренска контраофанзива впрочем, краварски умирисни мааалоумници?Муахахаххахахаа..
34
7
 
12
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Крим не е руски, само където от10 години е окупиран от Кремъл! Не е признат за руски даже и от Китай, Иран, Сърбия и Турция! Лукашенко, Ким Чен Ун и Асад, не ги броим!
33
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 43 Само дето Крим е от 10 години вече руски и никой не смее да го нападне, кравар вмирисан! Нека да не му дреме на Путин за Крим, кравар умряяяял? Муахахахаа..........
32
5
 
8
 
! Отговори
До русотрола преди 10 месеца
Не се пенявайте, Крим не е руски и тепърва ще го разберете! Най-лесно ще се познае от това, дали ще допуснат независима комисия да провери причината за взрива! Не поканят ли външна комисия, значи зад взрива стои Кремъл! Отсега всички знаем , дали ще има!
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На Путин му дреме само за собствения му вмирисан з-к.
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много му дреме на Путин за Крим.
29
14
 
20
 
! Отговори
Кремълски цинизъм преди 11 месеца
Има ли някой, който се връзва на лъжите на Кремъл? Ще звъни на Ердоган, защото той и да не му вярва, поне ще го изслуша! Другите няма и да искат да имат нещо общо с доказан военно-престъпник! Най лесно ще се разбере дали са окупаторите на Путин, ако се покани независима делегацията да установи истината! Хайде да заложим, дали такава делегация ще бъде допусната? Ако ли не, значи Кремъл стои зад взрива!