Путин: Превърнаха зърнената сделка в политически лост

Западът я ползва за шантаж
19 юли 2023 23:20, Стела Стоянова
105
Путин: Превърнаха зърнената сделка в политически лост
Снимка БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обвини западните страни, че са превърнали прекратената сделка за защита на износа на украинско зърно през Черно море, която облекчи страховете от продоволствена криза, в политически лост, предаде АФП.

„Вместо да помогне на страните в реална нужда, Западът използва зърнената сделка за политически шантаж и... я превърна в инструмент за обогатяване на транснационални корпорации и спекуланти на световния пазар на зърно“, каза Путин на правителствено заседание.

Още по темата

Москва от месеци се оплакваше, че свързаното споразумение за разрешаване на износа на руски храни и торове не е било спазено.

Путин каза, че Русия е показала "чудеса на уравновесеност и толерантност", като е удължила сделката няколко пъти, пише БГНЕС.

 

Малко по-рано Русия обяви, че ще третира като враждебни корабите, които  ренасят стоки до украински пристанища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: путинзърнена сделка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До r3v0lv3r "като блокират Босфора за руски кораби и товари." След това всеки по-голям кораб разбирай виждащ се на радарите на Южната планинска верига на Крим преминаващ през Босфора се обявява за легитимна цел... И търговския трафик през Босфора спира само от транзитни такси Турците печелят няколко милиарда годишно.
71
4
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
Кой печели от разширяването на НАТО? Виждате колко е трудно на Европа да се отделят от зависимостта и политиката на САЩ. Дори самата председателка на ЕП каза, в прав текст, че е готова да ни приемат в Шенген и Еврото въпреки, че не сме готови действително за това( стига да си вършим каквото ни кажат и да им изпълняваме нарежданията), те са готови да пренебрегнат собственото си правила, които гарантират сигурността на всяка една членка, стига да се постигне целта.
70
4
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
Малко не се ли притеснявате, че единствената страна в света, която може да прави каквото си иска без да бъде наказана е САЩ.
69
3
 
5
 
! Отговори
Ами ако утре преди 9 месеца
Някой друг пък обяви за враждебни всички руски кораби плаващи в Черно море?За тия хора международни конвенции няма ли?Няма ли свобода на корабоплаването и териториални води?Сами се вкарват в абсурдни ситуации!
68
9
 
10
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
Шубето Путин знае, че няма да атакува зърнените кораби докато ги охранява турската флота и за това атакува зърнените силози на пристанището в Одеса.
67
15
 
8
 
! Отговори
Опппааа преди 9 месеца
Който гроб копае другиму сам попада в него ! Др.Путин ми падна в очите!Айде към северна Корея другари!
66
10
 
6
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 9 месеца
Турцуте могат на бързо да им охладят мераците, като блокират Босфора за руски кораби и товари.
65
10
 
3
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 9 месеца
Руснаците се съгласиха на тази сделка, за да спечелят време и да излъжат западнаците, че всико може да свърши кротко. Военните доставки за Украйна не дойдоха миналата година, което можеше да доведе до разпад на тогава слабият фронт. В момента, руснаците си мислят, че са силни,окопали са се и се опитва да подобрят въоръжението и качетвото на армията. Путин в момента наглее и се прави на жертва.
64
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 91 - Защото сегашната финансово-парична система (все още) не е срутена! Но се работи по въпроса..... Когато това стане - няма да има нужда от такива реверанси
63
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пак Путин ви е виновен! Че то тая сделка от самото начало се използва от Запада за политически и военни цели! Ама на - сега Путин я ползвал.....
62
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чудя му се на Путин, като има примера с Горбачов, защо въобще се опитва да прави каквото и да е сделки с мошеници-колонизатори. То е ясно, че ще се опитват да те преметнат.
61
9
 
13
 
! Отговори
Хяхя преди 9 месеца
Укронацистите съвсем останаха без стотинки с които да платят поне отчасти за оръжието , а докато Русия ги налага западните компании не могат да припарят и да си получат пая от войната хаха
60
6
 
18
 
! Отговори
Меа преди 9 месеца
Путин : Ще предложим на Африка безплатно зърно ! След седмица е срещата Африка - Русия в Санкт Петербург на която ще присъстват премиери и президенти на близо 40.държави от глобалния юг вкл. Южна Африка , Нигерия и т.н.
59
5
 
28
 
! Отговори
До 87 преди 9 месеца
Това е най-хуманната война на 21 век !Никога не е имало военни действия с толкова малко цивилни жертви , не виждаш ли че 3 нощти свиват инфраструктурата на Одеса и има 12-13 ранени от отломки на паднали ракети или осколки !!! САЩ сринаха Багдад в денонощни бомбардировки и нямаше цивилни , нямаше военни , бомбиха наред !
58
4
 
9
 
! Отговори
Русия преди 9 месеца
Русия - 155 млн. тона зърно , Украйна 55 млн.Дял в световна та търговия , Русия 20% , Украйна - 5%.Да ние които изнесе Путин може лесно да откриете за секунди в Гугъл !
57
1
 
8
 
! Отговори
Украйна : преди 9 месеца
"По-голямата част от експортната инфраструктура е разрушена"
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
дега ке се вдигне цената и отново всички цени,*** гадни
55
11
 
9
 
! Отговори
?!? преди 9 месеца
Денацификацията на Русия продължава
54
2
 
13
 
! Отговори
Украйна преди 9 месеца
Вече няма да изнасяме царевица , а направо пуканки ..
53
3
 
1
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 9 месеца
Да дадат яхтата на Путин - Шехерезада на Зеленски за да отдъхне на нея малко.