Поредна смърт на високопоставен човек, свързан с режима на Путин

Твърди се, че Антон Черепенников е получил сърдечен арест
23 юли 2023 18:00, Нели Христова
160
Поредна смърт на  високопоставен човек, свързан с режима на Путин
Снимка: БГНЕС

Бизнесмен, свързан с руските служби за сигурност, се превърна в поредната високопоставена фигура сред елита на страната, починала при необясними обстоятелства.

40-годишният Антон Черепенников, който беше ръководител на най-голямата ИТ компания в страната, ICS Holding, е намерен мъртъв в офиса си в Москва, според местни съобщения.

Предварителната причина за смъртта е сърдечен арест, съобщават руските медии.

Неговият приятел Василий Полонски обаче каза, че не вярва на официалната причина за смъртта му, съобщи независимото рускоезично издание Baza.

"Точната причина за смъртта на предприемача ще бъде установена по-късно", казаха от изданието.

ICS Holding е бил използван от Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) за наблюдение на онлайн дейностите на гражданите, според независимия руски вестник Novaya Gazeta.

Изданието каза, че компанията е бенефициент на закон, въведен през 2018 г., който затяга контрола, който руските служби за сигурност имат върху своите граждани.

Това позволи на телекомуникационните оператори да съхраняват аудиозаписи на всички обаждания и текстови съобщения за шест месеца и интернет трафик за един месец. ICS Holding беше изправен пред международни санкции след нахлуването на Русия в Украйна.

Черепенников беше дългогодишен партньор на олигарха Алишер Усманов, който беше изправен пред международни санкции заради връзките си с руския президент Владимир Путин.

Черепенников е бил в борда на USM, както и на мобилните оператори Megafon и USM Telecom, които Усманов контролира, съобщава Новая газета.

Това означава, че две фигури, свързани с режима на Путин, са починали за 48 часа след съобщението, че олигархът милиардер Игор Кудряков, бивш държавен служител и богат бизнесмен, е намерен мъртъв в апартамента си в Москва. Според съобщенията Кудряков е бил диагностициран с рак.

"Още една мистериозна смърт на топ мениджър в Русия", написа в Twitter украинският съветник по вътрешните работи Антон Геращенко.

Има няколко скорошни необясними смъртни случая на длъжностни лица и бизнесмени в Русия.

През юни беше открито тялото на 42-годишния Артем Бартенев, който служи в Кировския районен съд в град Казан. Той е паднал от 12 етажа от прозореца на апартамента си, според местни доклади.

Също през юни 62-годишният Юрий Демин, бивш началник на Държавната инспекция за пътна безопасност на Свердловска област, почина след падане от втория етаж на лятната си къща.

65-годишният Павел Антов, руски политик, който критикува нахлуването на Путин в Украйна, беше открит мъртъв след падане от прозорец в Индия през декември 2022 г. Смъртта му дойде два дни след като приятелят му Владимир Биденов беше намерен мъртъв в стая в същия хотел.

А 67-годишният Равил Маганов, председател на руския петролен гигант Лукойл, беше намерен мъртъв през септември 2022 г. Той падна от прозорец на болница в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пригожин още ли не е паднал от терасата?
73
2
 
17
 
! Отговори
та така преди 9 месеца
както и преди съм писал - не е задължително да падат от балкони или прозорци .
72
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Скочил от 13-ия етаж? Хаирлия да е...
71
11
 
5
 
! Отговори
реалист преди 9 месеца
Нашите олигарси бягат от диктатурата на Тиквата преди да са гушнали букета.Тези пък по Магнитски са препрани ,и вече са несменяеми в управлението на страната.Делян Хасковски стана спец в енергетиката и ще продава българска газ на краварите , а Дебелян Пеевски ще кове новата Конституция.
70
6
 
32
 
! Отговори
До тъпака русофил преди 9 месеца
отдолу! .... Нещо много си афектиран и *** май? От кого са ме освободили руснаците.... теб или мен лично, аГовньо? Заради имперските интереси на Русия на Балканите е била войната срещу Турция, а не за да ни "освобождават"... Това ясно ли ти еОлигофрен заблуден?
69
8
 
9
 
! Отговори
уточнение преди 9 месеца
За Мишо Бирата и Ваньо Танов-нито дума!!!Фашизма у нас вече е държавна политика.-Нали Баце ,нали Кире?
68
2
 
17
 
! Отговори
Здрасти преди 9 месеца
Това е втори мултимилионер, който си отива през под два дни. За първия нито дума в нашите медии досега.
67
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Умрял- Умрял. Връщане няма. Въпросът е къде му отидоха милионите? На него и на всички скоропосижно починали. В бюджета на Русия под някаква форма , или в джобовете на други дето не се притесняват, че коленете им ще хванат мазоли
66
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 88: А никак, АМА НИКАК не е абсурдно в 21-ви век да се нападат суверенни държави, като Югославия, Афганистан, Ирак, Либия, Сирия и прочие и прочие, НАЛИ? Що не ревахте тогава бе, РОСОФОБИ? САЩ ЛИ ОСВОБОДИ тая кооочччина от робство?
65
4
 
15
 
! Отговори
Дон Кикот преди 9 месеца
Няма как да си слуга на Путин и да се пенсионираш хаха.
64
11
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 9 месеца
Последните 2*3 години на работа починаха 5-6 човека около и под 50. Статия има ли за тях? Скоро в съседната фирма един от шефовете се самообеси, после влезе съдия изпълнител и предаде фирмата на конкуренцията. Статия? Валя Ахчиева по друг случай се опита да пише нещо. Статия?
63
0
 
4
 
! Отговори
до бай дрън преди 9 месеца
какво мастило в 21 ви век ве.....
62
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добър или лош, Бог да го прости човека. Жалко, че такава огромна държава е зомбирана от една човеконенавистна утопия, съсипала милиони руснаци, особено от 1 век насам.
61
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вагнер не са там да нападат Полша. Путин няма да нападне нато защото тогава всички ще нападнат войските му и това е нещо което той не иска, така, че Вагнер са там заради повторна инвазия на укрите от север а не заради поляците, които ти недей да подценяваш, че са създавали много проблеми на Руската Импрерия в миналото. То от там се пръкна тая хибридка Украйна....
60
1
 
10
 
! Отговори
Я па я..! преди 9 месеца
Много невнимателни са тези близки до Путин.Защо се катерят по прозорците ?
59
13
 
9
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Защо наричате партия и човек, които са избрани чрез избори "режим"? Аз виждам в момента инсталиран от постолството режим в България.
58
8
 
4
 
! Отговори
Василев преди 9 месеца
Прво трябва да си верен на държавата и народа, а после на бизнеса , дори да губиш милиарди от санкции, независимо кой къде е позициониран в живота или по време на война, погазвайки всякакви човешки ценности и морал!Това се опитва Путин да вкара в манталитета на нововъзникналия изкуствен руски политически и бизнес елит!!!Това си е чист нацизъм в най-висша форма!!!Агент Реджина Бел!ЦРУ!!!
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А какво става със зелената сделка?
56
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Стандартът на живот в ЕС се влошава. Европейците ще трябва да живеят с все по-малко и по-малко.
55
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Стотици хиляди танцуваха по улиците по време на Берлинския Прайд! Искам да живея в ЕС! Обичам ЕС! 45-тото издание на Прайда в Берлин започна днес с гръм и трясък, а стотици хиляди, подкрепящи каузата на ЛГБТК общността, излязоха по улиците на германската столица, предаде ДПА. Много ми е добре в ЕС, за нас е много добре ЕС!