Над 70 руски региона провежда регионални избори днес

В повечето места гласуването ще продължи три дни
8 сеп 2023 13:17, Анисия Иванова
56
Над 70 руски региона провежда регионални избори днес
Снимка: БГНЕС

Жителите на повече от 70 руски региона ще гласуват на избори на различни нива днес, за да изберат ръководители на региони, членове на регионални и общински законодателни органи и четирима членове на Държавната дума, съобщиха руските държавни медии.

Русия ще опита да проведе парламентарни избори в непризнатите Донецката и Луганската народни републики (ДНР и ЛНР), както и в укранските Херсонската и Запорожската област, части от които Москва все още окупира.

В 21 региона на Русия ще се проведат преки избори за ръководители на региони, а в 20 региона ще се избират регионални депутати. Членове на общинските законодателни органи ще бъдат избрани в 17 региона. Гласуването за кмет на Москва и губернатор на Московска област ще бъде сред най-значимите събития в кампанията. Освен това членовете на долната камара на руския парламент, Държавната дума, ще бъдат избрани в четири едномандатни избирателни района.

В повечето региони гласуването ще продължи три дни. Избирателните секции са отворени между 8:00 ч. и 20:00 ч. местно време, съобщи БГНЕС.

Общо 81 000 души ще участват в изборите като кандидати за различни постове, като над 70 000 от тях са членове на 20 политически партии, а останалите 10 000 са независими кандидати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Бенц преди 8 месеца
Тъкмо гледам пряко предаване от Патрик Ланкастър, който наблюдава изборите на място в Донбас. Всички са усмихнати, имат празник, денят на освобождението на града им от фашистка Германия и едновременно местни избори. Ходят си хората да гласуват, усмихнати са, ведри и живеят с вяра че Русия най-сетне ще ги освободи от новите, съвременни нацисти. На фона на това зеленото човече забрани изборите в Украйна за неопределен срок. Толкова за демокрацията по западен стандарт.
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В момента ВСУ преминават втората защитна линия на руснаците и заобикалят ТОКМАК. След ТОКМАК теренът е песъчлив и есенните дъждове няма да попречат на излаза на Азовско море и отрязването на логистичните връзки къв Крим и Югозападната руска групировка, които се оказват в оперативен чувал.
49
1
 
3
 
! Отговори
хе хе хе преди 8 месеца
В Русия си се провеждат избори. Не е като в демокрациите:)
48
4
 
4
 
! Отговори
До 34 преди 8 месеца
До Анонимен "В момента тази измислена държава съществува само благодарение на милостта и благородството на Русия, на сдържаността и хуманността на Владимир Путин че вече втора година действа внимателно и деликатно и още не е започнал войната." Направо сълза щях да пусна - колко са хуманни, хрисими и мирилюбиви са те и на драго милостиво сърце изравняват със земята съседната НЕЗАВИСИМА държава!
47
3
 
3
 
! Отговори
az преди 8 месеца
Избори под строй. Вместо да се занимават с глупости просто утре да изпляскат някакви случайни числа и това е. То е ясно кой е наредил цялата схема
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Те провеждат избори? Това е много лошо. Не така. Не е демократично.
45
2
 
1
 
! Отговори
до 29 преди 8 месеца
До ъ-то Пардон! Само да питам кой точно води тази война на територията на Русия и кой започна цялата тази работа? Явно в чугунената ти глава липсват изобщо гънки, а ако случайно останала поне една, то тя е права като магистрала. Повтаряш един наратив, типичен за руската пропаганда без да мислиш изобщо.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Авторката да се научи да пише на правилен български език !
43
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До Анонимен 44 Машините с които Венецуела гласува са на над 25 години мисля. Въведени са още по времето когато САЩ диктуваше всичко в тази страна. Самите машини оригинално са САЩ производство. Разбираш ли трябва да се чете ИСТОРИЯ. А НЕ ДА СЕ СЛУША КАКВО ЩЕ КАЖЕ ПРОПАГАНДАТА.
42
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До Анонимен 40 Запада инвестира в конфликта нови няколко милиарда които няма да отидат за социалка и ще бъдат извадени от джобовете на обикновените данъкоплатци... Въпросът е колко време обикновените хора на Запад ще търпят про САЩ Продажни Пилитици
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ЗАЩО ГЛАСУВАТ НА УЛИЦИТЕ- ПО ДЕМОКРАТИЧНО ЛИ Е- И СЛЕД КАТО ВЪВЕДОХМЕ МАШИНИТЕ ОТ ВЕЛИКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ВЕНИЦУЕЛА, СЕГА ОЧАКВАМ ГЛАШАТАИТЕ НА РУНДЬО ДА НИ ПОКАНЯТТ ДА ГЛАСУВАМЕ НА УЛИЦАТА
40
2
 
5
 
! Отговори
карачанаков преди 8 месеца
Има ли смисъл да харчат пари,вота е ясен *** н печели ,все едно в Северна КореяКим чен да изгуби,или пък Мадурото във Венецуела.
39
2
 
5
 
! Отговори
РУСКАТА АРМИЯ преди 8 месеца
РЕД БУРЯТИ,ДВА РЕДА ПАНДИЗЧИИ,ТРИБРЕДА ЧЕЧЕНИ. ГЛАВНОКОМАНДВАЩ МОНГОЛ.
38
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До Чудесно От къде ей така "Чудесно" ги докара тия числа? Разбираш ли Киев и Москва не признава колко са реалните жертви - Само по косвени доказателства се съди. Примерно колко са се разширили гробищата около съответните градове. Но това са косвени данни за Официално така да се каже жертвите а тези хорица които са останали погребани в фортификационните съоръжения из укринските поля? или са потънали с лодки в реката или морето за да направят поредната ПР акция за ЗЕЛЕнски?
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
КАК ВЪРВИ СПЕЦОБОСРАЦИЯТА НА ПУТИН? СПЕЦОБОСРАЦИЯТА КАК Е?
36
2
 
4
 
! Отговори
Факт преди 8 месеца
Руската Федерация е на първо място на глава от населението в Азия и Европа по болни от спин,сифилис,убийства и загинали на пътя.От създаването си през 1991 година населението е намаляло с 20 милиона.В момента под 50 процента са християни,останалите хвалят Алла в най-голямата джамия в Европа на центъра на Москва!
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво става с контранастъплението?
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Украйна ще загуби цялото черноморие.
33
3
 
4
 
! Отговори
Чудесно преди 8 месеца
За година и половина 260 000 рускофашистки окупанти при Кабзон.И това без пандизчиите,чеченския башибозук и колаборантите.
32
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Колкото и да се пенявите и да се пънете, реалността е, че ако Русия започне да воюва с Украйна, може да изравни със земята цялата територия на бившата УССР буквално за няколко часа, не Киев за 3 дни, ами цялата територия на бивша УССР за няколко часа. В момента тази измислена държава съществува само благодарение на милостта и благородството на Русия, на сдържаността и хуманността на Владимир Путин че вече втора година действа внимателно и деликатно и още не е започнал войната.