Загадъчна пещера, търсена от есесовци, откриха в Кавказ

Свастики в планините на Кабардино-Балкария заинтригували учените
Обновена: 21 сеп 2011 20:38 | 21 сеп 2011 19:20,
76

Снимка: forum.kbrnet.ru

 

Загадъчна шахта откриха в планините на Кабардино-Балкария, на един от върховете в покрайнините на село Заюково в Баксански район, съобщава ИТАР-ТАСС. Нейната дължина е около 80 м, състои се от няколко камери с преход една в друга. Тя е открита от местните краеведи Мария и Виктор Котлярови, които били заинтригувани от странните свастики, изсечени високо в планините.

Макар че части от хитлеристката дивизия "Еделвайс", които били в Кавказ през 1942 г., така и не стигнали до тези върхове, възможно е свастиките да са оставени като опознавателни знаци от сътрудници на нацистката организация "Аненербе", занимаваща се с окултизъм.

"Известно е, че по време на войната в Кабардино-Балкария е пребивавала сътрудничещата си с СС мистическа организация "Аненербе" – разказва Виктор Котляров. – По секретен проект на Хитлер тя се е занимавала с търсеното на Свещения граал, за който се твърди, че е оставен в една от пещерите на Кавказ".

Според изследователите откритата пещера няма аналог сред други подобни комплекси – по-скоро тя е дело на човешка ръка. Излизащата на върха на планината шахта – това са две масивни каменни плочи, поставени успоредно, със страни от внимателно и точно поставени малки камъни. След това има още няколко шахти, водещи в огромна 36-метрова подземна зала. Една от нейните стени и сводът са старателно шлифовани.

Откритата от Котлярови шахта се смята за вентилационна – за това говорят нейната теснина и постоянният приток на свеж въздух. Геолози, включително и чуждестранни, клонят към версията за изкуствения й произход.

"В такъв случай преди хилядолетия при изграждането на този поразяващ въображението обект са използвани неизвестни ни технологии за обработка, доставка и поставяне на каменните блокове", смята Виктор Котляров.

Изследователите възнамеряват да продължат изучаването на находката и се надяват, че строителството на курорти в региона ще повдигне интереса към откритието както на учените, така и на туристите. По проект на Севернокавказкия туристически клъстер през 2011–2020 г. в Южна Русия ще бъдат построени пет нови ски курорта, включително в Елбрус-Безенги на територията на Кабардино-Балкария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
9
 
2
 
! Отговори
Слав преди 12 години
Лукови глави,Лукови папагали натрапващи чалга-история!Един прабългарин не е останал за мостра,за да се види как са изглеждали.Ако се съди по погребенията,рисунките и надписите са били монголоидни тюрки. На проф.В.Златарски никой не се е месил да изследва обективно историята,за разлика от сега.Нали сме една кръв с "македонците" и по това си приличаме.Ако това не се осъзнае ще продължаваме да се гледаме през крив макарон!
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
там е светилището на БОГ МАКЕДОН!!
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
45 ти българин ли си?! Едва ли! явно си или турчин ,или по вероятно от едно самообявило се (богоизбрано) племе което ненавижда българския древен арийски род
53
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак пускат дезинформация ,че уж германци били(сложили )свастики,свастиката е древен арийски символ който символизира черното арийско слънце което се е смятало център на вселената ,а българите като един от най-древните арийски народи са ползвали този символ ,Хитлеровата дивизия SS означава шварце зоне на немски (черно слънце) .Даже когато се отбелязва 1300г.България ,посланика на Иран ни честити 6000 ни годишнина,Стига са ни изкарвали славяни,тюрки и всякакви ,Ние сме древен и горд арийски народ
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
с най-голямо удоволствие чакам момента в който днес бг ще издухат супата с някое дело за авторски права (на мен също са ми крали така текстове от вестници, много е тъпанарско и прилича на бездарие, каквото си е)
51
3
 
50
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Тепърва ще се разбира какво богатство са дали българите и какъв народ са.Само една забележка към коментарите.Персите са велика цивилизация, но ние не сме взели нищо от тях.Българите сме ДАЛИ знания на персите.Това също ще се разбере едни ден.
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До40,е много си *** сърбе.
49
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не съм вярващ на врачки, баячки и разни такива, но си спомних нещо като прочетох кометара на Стефан 48. Чел съм някои предсказания на баба Ванга. Тя казва, че от земята ще се извади много злато и ще се открият важни неща за българите. И точно българите ще бъдат едни от най-уважаваните в света народи. А, дано.
48
4
 
63
 
! Отговори
стефан преди 12 години
Откритията които предстоят ще бъдат , като звучен шамар за тези които мразят българите........!
47
5
 
3
 
! Отговори
Ей, смотаняци, преди 12 години
доста бездарен превод.
46
4
 
18
 
! Отговори
античен македонец преди 12 години
аз ще си замълча.. скромно... ама вие се сещайте.. :)
45
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Признавам си - аз бях.Миналата година бях на почивка там и си носих едно чукче и длето, ей така за всеки случай...Та седейки на една скала и рупайки маруля реших да подялкам малко, ей така за кеф... и накрая излезна тази мистика...Вече може дори статия да направите с заглавие: "И това е дело на българин". Че то каквото и да се измисли и изобрети - всичко изведнъж се оказва дело на българин
44
4
 
29
 
! Отговори
до 42 преди 12 години
Така е братко , българино , нормално е да се притесняваме за държавата си. Но нека не забравяме, че трудни моменти е имало винаги, както и желанието на някой да ни асимилира, кризи е имало винаги, предателства, унижения, но виж как винаги след това България продължава да я има въпреки всичко. След този сложен период от историята, в който живеем, след всичките несгоди и грабежи (материални и духовни) смятам , че България все пак ОТНОВО ще я има, ще присъства в историята за разлика от много други
43
1
 
11
 
! Отговори
някой преди 12 години
И какво? Откриха ли го Граала?
42
9
 
51
 
! Отговори
Онзи преди 12 години
Племето българско е древно, почти колкото арийското, по това спор няма! Спорно е дали ще го има до няколко години или ще се загуби из *** пълчища, дезератизиращи страната ни!
41
3
 
9
 
! Отговори
киркор преди 12 години
Какво бъдеще можеш да очакваш от нация, която продължава да спори, антагонистино разделена най-малко на две, както за историческите си корени, така и за близкото минало, така и за настоящето си? Вътрешните напрежения са в състояние да раздробят и най-здравия монолит, камо ли общност, обединена само от едно име? Не споменавам езика и писмеността, защото те също са на път да се размият и изчезнат.
40
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Татарете са татаре!Казах!
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
i angli4anite ne govorit na ezika na artur-ako vuob6te go eimalo.predi hilida godini e imalo 1000 dumi sega sa v puti pove4e
38
31
 
15
 
! Отговори
Cлав преди 12 години
Като сме роднини с персите и балкарците,защо бъкел не разбираме от езика им?България е била95% славянска,след Преславския събор 100%.Престижно е да си славянин и някои форумци трябва да си избият комплексите.
37
4
 
2
 
! Отговори
felinda преди 12 години
mene ma cepi don4o ,glavata