Загадъчна пещера, търсена от есесовци, откриха в Кавказ

Свастики в планините на Кабардино-Балкария заинтригували учените
Обновена: 21 сеп 2011 20:38 | 21 сеп 2011 19:20,
76

Снимка: forum.kbrnet.ru

 

Загадъчна шахта откриха в планините на Кабардино-Балкария, на един от върховете в покрайнините на село Заюково в Баксански район, съобщава ИТАР-ТАСС. Нейната дължина е около 80 м, състои се от няколко камери с преход една в друга. Тя е открита от местните краеведи Мария и Виктор Котлярови, които били заинтригувани от странните свастики, изсечени високо в планините.

Макар че части от хитлеристката дивизия "Еделвайс", които били в Кавказ през 1942 г., така и не стигнали до тези върхове, възможно е свастиките да са оставени като опознавателни знаци от сътрудници на нацистката организация "Аненербе", занимаваща се с окултизъм.

"Известно е, че по време на войната в Кабардино-Балкария е пребивавала сътрудничещата си с СС мистическа организация "Аненербе" – разказва Виктор Котляров. – По секретен проект на Хитлер тя се е занимавала с търсеното на Свещения граал, за който се твърди, че е оставен в една от пещерите на Кавказ".

Според изследователите откритата пещера няма аналог сред други подобни комплекси – по-скоро тя е дело на човешка ръка. Излизащата на върха на планината шахта – това са две масивни каменни плочи, поставени успоредно, със страни от внимателно и точно поставени малки камъни. След това има още няколко шахти, водещи в огромна 36-метрова подземна зала. Една от нейните стени и сводът са старателно шлифовани.

Откритата от Котлярови шахта се смята за вентилационна – за това говорят нейната теснина и постоянният приток на свеж въздух. Геолози, включително и чуждестранни, клонят към версията за изкуствения й произход.

"В такъв случай преди хилядолетия при изграждането на този поразяващ въображението обект са използвани неизвестни ни технологии за обработка, доставка и поставяне на каменните блокове", смята Виктор Котляров.

Изследователите възнамеряват да продължат изучаването на находката и се надяват, че строителството на курорти в региона ще повдигне интереса към откритието както на учените, така и на туристите. По проект на Севернокавказкия туристически клъстер през 2011–2020 г. в Южна Русия ще бъдат построени пет нови ски курорта, включително в Елбрус-Безенги на територията на Кабардино-Балкария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
7
 
! Отговори
До 15 преди 12 години
Стига с глупостите които други държави ни измислят за история подпомагани от , изменници историци !!
15
19
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Били са те на земята" в тъпата ти тиква......продължавай да вярваш на глупави книги(и не само книги),които то промиват мозъка и те карат да следваш определен модел на мислене,поведение и начин на живот!!!!!!!!
14
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българите са арийски народ, но не влагайте в понятието "арийски" руса коса и сини очи - това са глупостите на Хитлер! По-скоро са една кръв с персите и респективно - техните потомци, доколкото са се запазили в пределите на днешен Иран. Нищо общо с тюрки и монголи!!!
13
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нито кабардинците, нито българите са тюрки. Кавказците са европейци, както и ние. А пещерата не е горна, а планинска.
12
5
 
52
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
***, колко ДНК анализа трябва да ти поднесат, та плоската ти глава, съответно къси крака и несъразмерно тяло, да проумеят, че българите нямат нищо общо с диваците наречени `тюрки` ?! Че даже арабите се гнусят от мисълта, че биха имали нещо общо с извратения ви вид.
11
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Турчино, българите не са тюрки както и ти най-вероятно не си турчин. Тъмна ли ти е кожата, главата ти кръгла ли е? Не се заяждам, искам само да кажа че повечето тука сме в една или друга степен местно население. Ако ти харесва превъзходството на някаква агресивна сила, това няма да промени гените ти.
10
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кабардино-България!
9
4
 
36
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 12 години
Кавказзите са Българи.
8
0
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"По секретен проект на Хитлер тя се е занимавала с търсеното на Свещения граал, за който се твърди, че е оставен в една от горните пещери на Кавказ"."И защо точно в горните пещери, а не в долните или в средно долните? И защо превеждате с Гугъл? Иначе "горная" означава "планинска". Уф, чалга журналистика.
7
2
 
8
 
! Отговори
опаа преди 12 години
клъстер... хахаха
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да , бе той граала ще е там , и те ще го раздухат в медите :)) найш кога... Стане ли нещо публично достояние най - вероятно е лъжа..
5
5
 
11
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
Има една книга-"Били ли са ТЕ на земята".Издадена е преди повече от 25 години, препоръчвам Ви я.
4
7
 
34
 
! Отговори
дрън дрън преди 12 години
И тези изтрещяха и започнаха да се надлъгват за туристи.Пак добре,че не са открили НЛО.напомня ми един виц:Едни чобани видяли НЛО.Веднага пратили журналистка да провери случая.Тя започнала да разпитва и накрая ги питала как издържат толкова време без секс в планината.Единия се подсмихнал и казал ,чеказват,че са видели НЛО и им пращат някоя като нея.
3
45
 
15
 
! Отговори
НАРОДНА РЕПУБЛИКА БГ преди 12 години
За чужди и наши тираниРодино в теб няма простор,ний помниме лютите рани,ФАШИСТКИЯТ КЪРВАВ ТЕРОР!
2
1
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кабардино-балкарците са наши братовчеди. Били са част от кубратовата Велика България. А що се отнася да свастиките, те са арийски символ. Дори има няколко такива на предметите от погребението на Кубрат. Пазят се в Ермитажа в Санкт Петербург.
1
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чапай и Петка се скрили в един кладенец като дошли есесовците и не ги намерили. Един казал че може би са в гората, а друг "А може бе са в кладенеца!". Погледнали те в кладенеца и оттам се чуло ехо - "а може би са в гората, горатаа..."