Софийските автобуси – с безплатен безжичен интернет

Това ще стане от 4 юни, засега WI-FI само по една линия
Обновена: 4 юни 2012 07:37 | 3 юни 2012 14:06, Елка Василева
82
Софийските автобуси – с безплатен безжичен интернет
Проектът е част от инициативите в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата през 2019 г. Снимка: архив, Reuters

От 4 юни в автобусите по линия номер 111 в София ще има свободен достъп до безжичен интернет, съобщи за БТА заместник-кметът Любомир Христов. Колите са обзаведени с безжични рутери от "Виваком", а достъпът до безжичната мрежа ще е безплатен.

Това ще е първата градска автобусна линия с достъп до интернет, а ако проектът се окаже успешен, ще бъде оборудвана и друга автобусна линия, допълни Христов.

Проектът е част от инициативите в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата през 2019 година. Изборът на автобусната линия е станал заради дългият й маршрут, който предполага повече престой в автобуса и достъпът до интернет е алтернатива за подобряване комфорта по време на пътуването, обясни още Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
1
 
! Отговори
dsdas преди 11 години
Дано сега не започнат да си пускат чалга от Вибокс по рейсовете, че ще започна да ритам накрая...
63
1
 
0
 
! Отговори
Vittorio преди 11 години
100% съм сигурен, че във Истанбул имат отдавна Wi Fi в градският си транспорт. Там няма кой да руши и да чупи както ние си го правим в родна България!
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е хубаво и на спирките да сложат рутери от виваком още по-добре макар, че Бай *** ще ги потроши най-вероятно. А за автобусите и пътищата мрънкайте на отговорните.
61
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ли сте или на такива се правите ?!?!?Случайно това да е инициатива на Софийска община, че да пишете простотии от сорта на "оправете си автобусите..." дрън, дрън.Това е инициатива на Виваком.Интернета в автобуса няма нищо общо с автобуса. Ама злобни кухи тикви като вас не могат да го проумеят. Винаги някой ще се намери да обвинява целия свят за мизерното си съществуване...
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
74Бас хващам, че или нямаш път по тази линия или си някой технологичен инвалид и не знаеш що е това телефон с интернет.Аман от такива злобни *** като теб. Хората се опитват да направят нещо и винаги ще се намери някой като теб.
59
7
 
11
 
! Отговори
Няма Фъндък преди 11 години
На гол тумбак чифте пищови!Скапани улици, трагичен транспорт, но с интернет!Тези майтап ли си прават?!
58
5
 
2
 
! Отговори
До 72 преди 11 години
Брат, смени си дилъра хахаха и си повиши ти интернет културата, работя в интернет провайдер, и винаги съм се чудел, защо моя ше плаща пари на ITD Network за интернет. Утре като ида на работа ще му кажа, че е много тъпо копелеи, че интернета е безплатен... да спре да се набутва човека :):)
57
3
 
1
 
! Отговори
до 72 преди 11 години
И доставчиците плащат за "международното оборудване", така че не е точно така, както обясняваш :)
56
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СКГТ да помислят първо за смяна на изгнилите си рейсове, в които не можеш да отвориш прозореца лятото на 35 градуса
55
11
 
12
 
! Отговори
AZENKENA преди 11 години
Ти да видиш... Всичката мара втасала, та чак интернет - аман от безумщини. Сложете климатици за лятото и парно за зимата в тея градски кочини бе. Последното нещо което ще ползвам в градски автобус е интернет. Просто няма да имам време от псувни по адрес на градския транспорт. Интернет в градския рейс - боже на кое изкукуригало ЮПИ ми дойде тая безмозъчна идея.
54
2
 
9
 
! Отговори
111 преди 11 години
Ами това за автобус 111 си е направо необходимост. От Люлин до Младост си отива половин работен ден. ;)
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече в автобусите на Юнион-Ивкони има безплатен интернет. Не знам дали е във всички автобуси, но по линията София - Свищов има. Няма парола, но все пак се обадете на шофьора да включи рутера, че по време на престой го изключват и може да е забравил.Много е гот. Три и половина часа пътуване минават неусетно. Дано да стане по всички линии в цялата страна.
52
2
 
10
 
! Отговори
Ивайло Горанов преди 11 години
Безплатен - добре, хубаво. В метрото в София защо го премахнаха ? Нима си мислите, че влиза някой, и си плаща 1 лв за да ползва интернет ? Това са глупости. Няма такова нещо като безплатно!
51
7
 
5
 
! Отговори
СГТ преди 11 години
Aбе да не рекламират турския градски транспорт и линията Истанбул - Анкара номер 111.Баси снимката.... ейй не прокопсахте dnes.bg майко, че простотия бичите всеки ден. Кога ще ви гръмнат бре?
50
6
 
5
 
! Отговори
Адам Смит преди 11 години
А идеята за нет в автобуса не е лоша но първо трябва да се сменят самите автобуси. Аз лично не бих разкарвал лаптоп сред мръсотията и вибрациите в старите автобуси. По линия 111 се движат автобуси, които са оотносително нови. Разбира се, татарските унтерменшери винаги ще са недоволни :)
49
3
 
1
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
трябва ли да се радвам на тая промоция?! съвсем в скоро време навсякъде ще има безплатен нет без парола, не че сега си плащам, де.
48
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Da shte e bezplaten, no shte ima parola !
47
3
 
29
 
! Отговори
Пъзел преди 11 години
Това е подарък за малцинствата които се возят в 111.Сядаш отваряш лаптопа, свършваш си работа и слизаш.С теб слизат няколко цветнокожи.После пак си купуваш лаптоп :)
46
4
 
5
 
! Отговори
M преди 11 години
Явно, че е алтернатива за общината. Така и така скоро няма да видим нови автобуси.
45
4
 
11
 
! Отговори
something преди 11 години
Безплатен обяд няма:) Безплатен нет- да да, ти като дупчиш билет, не плащаш ли ? вярно има и авантаджии, но като цяло