Линейка и кола на НСО се удариха в центъра на София

При инцидента няма тежко пострадали, разследват кой е виновен
Обновена: 20 юни 2012 14:38 | 20 юни 2012 14:30,
191

Снимка: Булфото

Линейка и автомобил на НСО се удариха на кръстовището на булевардите "Княз Дондуков" и "Васил Левски".

Инцидентът е станал около 12.30 часа. Автомобилът на властта се движел по "Дондуков" посока центъра, а линейката – към Сточна гара.

Според очевидци линейката е била с включени светлини и сирена, а "Мерцедес"-ът на НСО е минал на зелено, без да даде предимство.

От удара автомобилът на "Бърза помощ" се е преобърнала на пътното платно. От МВР съобщиха, че в колата на спешна помощ не е имало пациент, а само лекар. Линейката е отивала на адрес след спешно повикване. 

Тежко ранени и жертви на инцидента няма. Тепърва ще се изяснява кой е нарушил правилата за движение.

Това не е първият случай, в който кола на службата се замесва в ПТП.

През май 2010 г. пилотна кола на НСО, предвождаща президента Георги Първанов, и автомобил с кърджалийска регистрация, се удариха на кръстовище в града. Тогава инцидентът също се размина без пострадали.

През февруари 2011 г. пък стана катастрофа с правителствения кортеж. "Фолксваген Пасат" беше ударен от кола на службата на връщане на Бойко Борисов от Годеч към София на завой малко след Бучин проход.

В края на януари 2011 г. кола на НСО пък изблъска от пътя движещ се от София за Плевен автомобил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ХАХААХБърза да спаси живота на някоя прегладняла ***... да купи кифлички и баничка...
149
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 11 години
bg rodina na prostatsi with smart phones.....
148
1
 
6
 
! Отговори
мими преди 11 години
Гледах снимките ... линейка и мерцедес, коя кола по-бързо ще ремонтират? Мерцедеса, линейката може да почака, и болните ще чакат, и докато чакаме ще мрем. По важни са правителството, да си вдигнат заплатите, да си оправят колата, да си оправят родата, а ние ще чакаме и един ден и нас да оправят...
147
2
 
3
 
! Отговори
por преди 11 години
вторник сутринта видях как тръгнаха 2 броя на червено. Няма никакво съмнение кой е виновен, но това е българия. Нарочно с малка буква.
146
2
 
8
 
! Отговори
Бо преди 11 години
Абе шофьорчето на НСО къде е блял? Нали за това ги обучават?
145
2
 
9
 
! Отговори
уууу преди 11 години
Мутренска държава Каквато управата такава и държавата
144
1
 
4
 
! Отговори
ха преди 11 години
И пак ние на плащаме за тяхната пандела
143
0
 
23
 
! Отговори
PROSTO преди 11 години
пътен инцидент. добре че няма пострадали. Охранителчето призна, че не е чул и видял линейката. Най-вероятно и по телефончето си е говорел... както и да е. Само че, преди години колите на УБО/НСО не бяха плъзнали като *** по цялата страна и не развозваха куцо, кьораво и сакато и имаше кадрови подбор. Имаха строг контрол-кой, къде, кога и с кой отива. всеки курс имаше план/разчет. Дори се знаеше къде с каква сигнализация, с каква скорост и т.н се минава. Просто станаха мнооого колите с лампи!
142
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в градски условия и на кръстовище се намалява,тоя индивид от нсо ако е карал с 40 да е спрял без значение дали е пуснал лампи,няма по важно от линейката,трябва закон дори затвор ако не дадеш път на линейка та ако ще не НСО ами ТВУ да е!!!
141
1
 
6
 
! Отговори
бай лалю преди 11 години
бря бря бря,балгария се управлява от будаля каде мръднеш тепане,на магазин идеш тепане ,у болница идеш тепане,инкасатор доиде,и той те тепа ,по пътя въриш тепане, в банка идеш тепане,те това е даржава на тепането.
140
0
 
19
 
! Отговори
ХАХААХ преди 11 години
Тея от НСО да не бързат да спасят някой човешки живот, че ще са с предимство бе.. Какви глупости говорите половината тук???? колкото до линейката, естествено че е длъжна да намали... щото никой не може да ми казва колко да си усилвам музиката в колата.... Няма безсмъртни хора на тая земя, запомнете го!!!
139
12
 
3
 
! Отговори
До КАТ преди 11 години
Явно така си се возят със сирена и буркани. Ама наистина няма логика да отива към бърза помощ със сирена. Трябвало е да изпратят друга кола от там, че им е по-близо.
138
23
 
6
 
! Отговори
КАТ преди 11 години
Първо: защо линейка ще се движи със запалени сигнални лампи по бул. В. Левски към Сточна гара, като на сточна гара е "бърза помощ" и не е нужно да викат линейка от центъра за да отиде към сточна гара за да оказва спешна помощ? Второ: Винаги линейката дори със светлини и сирена е длъжна да намали на кръстовище когато и е червен светофара. Това съм го виждал да го правят полицайте, но не и линейките. Така ще се избегнат катастрофи като тази независимо дали колата е на НСО или на бай Дончо ладата.
137
7
 
9
 
! Отговори
venci преди 11 години
tezi lineikadjii mnogo nahalni be,kakvo kato e s burkani...NSO vinagi sa s predimstvo,ama che naglost.P.S. NSO=Niakoi Se Osra (otnovo)
136
1
 
5
 
! Отговори
do 165 преди 11 години
taka li praite v turcia ..parvo kilim4eto na malkia muk,posle letja6tite 4inii
135
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kolko mnogo komentari...koi li e vinoven pak,4akai da poznaja
134
3
 
8
 
! Отговори
qze преди 11 години
Яяя, миризливото и безучастно полицайче се хили! Ех, колко смешно!
133
11
 
9
 
! Отговори
Многознайко преди 11 години
А представете си следната ситуация.Чакате на кръстовище първа, втора кола, светва ви зелено, потегляте си и изведнъж на 5 метра от кръстовището идващата линейка (с включени само светлини и без звукова сигнализация) включва сирените и тръгва да ви пресича пътя.А сега кажете, че това не е ежедневие???П.С. Не защитавам шофьора от НСО в накакъв случай.
132
3
 
6
 
! Отговори
попа преди 11 години
изкарай най после тази оставка от джоба си / стига си я държал / само ОСТАВКА Е МАЙКАТА МУ око си мъж подай я/ ако не значи си п====================================с
131
13
 
9
 
! Отговори
Любител шофьор преди 11 години
Не сте прави в тази държава има ред и субурдинация.По важност е колата на НСО и тя би следвало да мине първа, след нея линейката, после другите автомобили от раята.За какво иначе са тези сигнални лампи...Застанете на бул.Вапцаров и вижте дали от гаража на НСО излиза кола без сигнализация.Така е било при Бай Тошо така ще е и при Б.Б. Трябва като учебните коли да имат отгоре пирамида и другите да се пазят от тях.Само НСО, всичко друго е за масовост.