Кухни, топла вода и коменданти в бежанските центрове в София

Монтират и видеонаблюдение, за да има ред, рече Чирпанлиев
16 окт 2013 19:52,
89
Кухни, топла вода и коменданти в бежанските центрове в София
Бежански биваци в центъра в Пъстрогор. Снимка: Impact Press Group

До няколко дни в центровете за бежанци ще има табла на арабски език с всички правила и инструкции за реда в тях, обяви шефът на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев.

"Ще въведем ред", зарече се той и обяви, че вече са сключени договори с охранителна фирма, която да следи центровете във "Военна рампа" и "Враждебна", предстои да бъдат назначени и коменданти.

Още по темата
По думите му в момента се работи и по монтирането на видеонаблюдение, което обаче няма да бъде сложено в стаите и тоалетните.

"Видеонаблюдението ще бъде само за да се контролира редът. Налага се видеонаблюдение, защото имаме доказателствен материал за това, че има вредителски действия в санитарните помещения, като слагане на памперси в каналите", поясни Чирпанлиев.

Той обясни, че се работи и за изграждането на стаи - кухни, в които бежанците да могат да си готвят.

"Мюфтийството изрази желание да направим кухни и да започнем да ги храним с топла храна. Надявам се да бъдат доремонтирани радиаторите във "Военна рампа" и "Враждебна", дал съм срокове това да стане до 3-4 дни преди да започне отоплителният сезон", каза още Чирпанлиев.

По неговите сметки сумата за отопление на двата столични центъра за бежанци ще е около 200 000 лв.

"Искам да коментирам това, което се вижда на някои материали по медиите, че бежанците спели по земята, аз се убедих с очите си, че от леглата, които им се раздават, те късат брезентите, слагат ги на земята и лежат на тях. Явно това е техният начин на живот", допълни той.

Шефът на Държавната агенция за бежанците каза още, че занапред медиите ще имат пълен достъп до центровете и базите за бежанци.

"Ще следваме девиза: "Работа и прозрачност". Няма проблем да се посещават центровете от медии, но с уточнение, че това няма как да стане, ако някои от бежанците не желаят да бъдат снимани, защото това е законово право", завърши Николай Чирпанлиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв е смисълът от видеонаблюдение, как ще наказват нарушителите, с глоби ли, затвор ли? Не, правилата и репресиите са само за нормалните хора, ***, *** и нелегалните не се наказват. А тези и да искаш няма как да ги накажеш (При сегашните закони), струва ми се
49
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мисля, че твърде много поставени хора се опитват да отклонят общестеното недоволство в посока на бежанците. Или просто има твърде много глупави хора. По - слоро е първото.
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За моето дете държавата дава точно 35 лв, а за сирийче - 65 лв. За един пенсионер с над 40 години стаж - около 200 лв, като по-голямата част от тях пак си прибира под формата на коствени данъци, за едно котило сирийци - два пъти повече са им само джобните, отделно другите разходи.Защо го търпим това?
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и сексуално обслужване
46
1
 
4
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Софиянецо не си прав. Ако знаеш колко подземни нива има под всеки замък, ще ти се завие свят.
45
1
 
9
 
! Отговори
rio_de_oro преди 10 години
Следващото поколение ще води джихад на територията на България.
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО НА ОРЕШАРСКИ--ВКАРА ДЖИХАДА В БЪЛГАРИЯ--ЕВАЛА ,ЕВАЛА..
43
1
 
9
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Софиянецо, ако можем всички българи да застанем един до друг? Така както са го правили дедите ни? Не можем да се гледаме едни други, кой бил софиянец кой ***. Аз за сведение съм селянин от Троян.
42
3
 
19
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Данъци във България отдавна не плащам. Осигурявам се във Германия, здравно и пенсионно единствените пари които пращам са за двама мои нещастни роднини пенсионери. Които като починат, ще спра и това да давам. Бадитите да си останат, със *** и сирийците.
41
3
 
11
 
! Отговори
....кой.... преди 10 години
То в БГ я втасаха,че напускаха тез *** тука,че и работа им осигуряват,ами бг гражданите кой да им осигури такава
40
1
 
12
 
! Отговори
Гаджали... преди 10 години
Четете тук какви ги вършат "бежанците" в България...:petel.bg/Sadyat-bezhanets-za-voayorstvo-pred-uchilishhe__53394
39
1
 
8
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
DA SPRE DA PLASHTA DANYCI , IZV ZA GRESHKATA
38
2
 
1
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
AKO SME NAROD VSEKI BULGARIN SHTESHE DA PLASHTA DANYCI , DA VIDIM KAKVO SHTE NAPRAVIAT TOGAVA NO NIE SME RAZDELENI I TOVA E CELTA RAZDELAI I VLADEI
37
3
 
6
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Jawohl kamarad. Arbeit macht frei.
36
7
 
3
 
! Отговори
Deathstalker преди 10 години
До Монархиста: още не сме, но скоро ще стане! А София ще се преименува на Кючук Дамаск...
35
3
 
10
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
БОЖЕ ГОСПОДИ! Абе, да не сме се прекръстили от България на "Сирия 2" и аз да не съм научил покрай толко лекции и проекти?!
34
3
 
25
 
! Отговори
Deathstalker преди 10 години
Давайте, трошете грешни пари за тия навлеци!!! Нали още има балъци, дето се бъхтат да работят, за да хрантутите пристигащите от майната си пълчища от въшльовци!!!
33
1
 
19
 
! Отговори
мак преди 10 години
Страшни пари са това. Срамота. Който е допуснал това да се случи е с болен мозък.
32
2
 
9
 
! Отговори
Das Reich преди 10 години
Arbeit macht frei.:)
31
1
 
9
 
! Отговори
az- преди 10 години
До Див аграрИ само да добавя, че на Гърция също се опитваха да пробутват подобни бабини дивитини, но гърчолята не им се вързаха - издигнаха си огради и депортираха всеки, който хванат. В резултат на това Гърция беше порицана с резолюция на ЕП, а ние бяхме похвалени.Между другото директивите, ако не са имплиментирани във вътрешен закон нямат действие. Така че тук се прилага нашия закон за бежанците, а по него статут не им се полага