Първото кафе – по-важно от реда

Полицай отказва да изгони нарушител, той пък се оказал и познат
Обновена: 7 окт 2015 13:29 | 7 окт 2015 11:13,
121
Първото кафе – по-важно от реда
Снимка: Ивайло Дойнов / Facebook

За съжаление да се паркира неправилно у нас е всекидневие. Тротоари, зелени площи, забранителни знаци - нямат никаква сила пред "аварийките" или пък: "Аз само за 2 минути".

Ивайло Дойнов обаче публикува снимки и разказ на една особена наглост. Случката се развива на ул. "Раковски", близо до пресечката с ул. "Иван Вазов" в София.

Автомобилът е спрял в едно от платната, на забранено. Шофьорът бил в колата, чакал нещо. Дойнов подминал "явлението", защото колите го заобикаляли, а трафикът бил слаб.

"Но виждам на 10 метра кварталния катаджия ветеран", започва разказът мъжа. Катаджията си почивал на масичка, пиел кафе и пушил цигара.

При първата снимка катаджията забелязва момчето, но не предприема нищо, само го гледа. Дойнов се приближава до полицая и започва разговор:

- Добър ден. - започна Ивайло.
- Добър ден. - отвръща катаджията.
- Виждате ли ето онзи автомобил, запушил едната лента?
- Виждам го.
- А не трябва ли да направите нещо по въпроса?
- Ами няма го шофьора.
- Не, вътре си е, в колата, в нарушение. Няма ли да го санкционирате?
- Ей сега ще го изгоня.
- Кога?
- Кафе пиете ли?
- Не пия.
- Това ми е първото от сутринта.
- Да?
- Ще го изгоня след малко.

Тук станало ясно на Дойнов каква е връзката с кафето. "Идеята му е че няма как да си остави кафето и цигарата за да се занимава с глупости, а и не върви да ми го каже директно или да ме псува, понеже не знае какъв ми е случая", обяснява той във Facebook.

След това Ивайло влязъл в магазина за кафе. Малко след това колата се предвижила назад и спряла до полицая и партньора му, появил се междувременно.

"Пита ги за кафе, познават се. Влиза в магазина да си пазарува. Аз си тръгвам, и правя още една снимка за спомен от еманацията на българския полицай. Двамата са весели, явно току що е разказал на партньора си за един луд с претенции", завършва разказа си Ивайло.

Първото кафе – по-важно от реда
Снимка: Ивайло Дойнов / Facebook

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
i kvo i kafe li da ne piat ...ai stiga s tia prostotii ne obicham policai no i te sa hora....
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЗащото е имал благоразумието след това да пресече на пешеходна пътека.
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След ТАКЪВ уморителен труд този милиционер го очаква заслужена пенсия на 45 години!Нали е на работа,защо виси по кафенетата?
85
0
 
4
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
Това е в резултат от реформите и мерките които наскоро МВР набеляза и правителството ги прие .
84
0
 
3
 
! Отговори
местен преди 8 години
аз пък живея на същата улица малко по към славейков. там знака е забранено паркирането и престоя. не спирам пред входа разбира се, ама като ми докараха дивана миналата година, или като правих ремонт че покрива течеше, понякога се налага да се спре точно там. нямам предвид някой да спре да си купи цигарки от клекшопа. Освен това стесниха платното точно преди Славейков и сега когато зареждат BILA познайте дали Раковски не става с една единствена лента - 3 ленти общо - таксита камиони паркират непр
83
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що се заяждате с чевека? С тежък труд и пот на челото чака ранната си пенсия и полагащата му се шапка пари
82
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На този Ивайло как не са му натресли някоя измислена глоба, задето нарушава рахатлъка на КАТ?!
81
0
 
17
 
! Отговори
жан преди 8 години
До Анониментам полицията служи много добре, но не и на народа
80
2
 
31
 
! Отговори
тАМ преди 8 години
До Къде е новината?Новината е там, че някой го е описал и го е публикувал. За разлика от останалите 99.999999% от населението, които чакате промяната да падне от небето. Казвам "Чакате", защото и аз съм от "лудите", които се борят с вятърни мелници. И от време на време успявам, дори в такъв сбъркан град като София.
79
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При такива провинения и явно неизпълнение на задълженията е задължително дисциплинарно уволнение на безхаберника. Такъв полицай е вреден за обществото и за МВР.
78
15
 
2
 
! Отговори
бакшиш преди 8 години
и кво от това като го заобикалят... това си е досадно но пък ставаш по добър шофьор защото си е сложна маневра... ем човека че си свърши работата ем другите шофьори които използват колите само и само за да отиват на работа и да се връщат ще получат малко тренинг ... голема работа че го заобикалят..
77
0
 
20
 
! Отговори
ksarax преди 8 години
Това с аварийките все да става доста досадна практика. Всеки си мисли, че пусне ли ги и никой нищо не може да му каже
76
3
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 8 години
Мен повече ме интересува дамата с бялата пола на първата снимка.
75
0
 
21
 
! Отговори
Къде е новината? преди 8 години
Къде е новината в случая? От години виждаме това, което този възмутен гражданин чак сега е забелязъл. От години виждаме как се правят нарушение пред очите на служителите на КАТ, а те обикновено се обръщат, уж не ги виждат. То затова има толкова много нарушения и катастрофи в България, защото КАТ не "вижда" нарушенията.
74
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия полицай всичките са национални предатели. Не само в парламента ами и тия да си ходят, защото са корумпирани
73
2
 
17
 
! Отговори
Бобчо преди 8 години
Преди два дни пътувах и на едно място извън града виждам толупи от КАТ чакат на пусия. По новия закон обаче са задължени да сложат табела, която показва, че следва зона в която ще се засича за скорост. Интересно обаче табелата беше сложена наобратно, т.е. водачите ще видят гърба на табелата. Ходи обяснявай после ко праим....
72
4
 
25
 
! Отговори
гражданка преди 8 години
Където и да идеш сутрин-в пощата, общината, поликлиниката, болницата- първо са кафетата и цигарите, а после работата.Аз съм на работа в 7.00ч.Ставам в 5.30-тоалет, кафе, обличане, гримиране,пътуване и в 7 съм активна и готова да се заема със задълженията си.А българина смята, че сутрешното събуждане е част от работния процес.
71
0
 
29
 
! Отговори
77777 преди 8 години
"Ефективността на наказанието се измерва не със строгостта му, а с неизбежността от прилагането му"**Това прочетох днес някъде из мрежата и ми хареса, защото е вярно и не е като дивотиите на КАТ за все по-строги наказания.
70
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ангелин до 86В САЩ думата "полиция" кара всички да замръзнат, а тук няма грам респект. Защото не са си го извоювали, защото са комплексари на по няколко стотин лева заплата и сигурно пенсиониране. Какво ше му е на пича да си пие кафе по цял ден. Тук винаги е имало наши и ваши, а в САЩ за полицая е чест и гордост да ти си свърши работата, откаже на подкуп или арестува за най-дребното. Там наистина пазат и служат на народа!
69
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато нещо не работи (КАТ), то или се ремонтира(да, бе да) или се подменя. В случая КАТ е за подмяна с друг работещ орган, в който няма място за служители на сегашният КАТ, иначе все така ще ги гледаме как си пият кафето, а пред тях се извършват нарушение, след нарушение.