Подавайте сигнали за опасни и сухи дървета в "Лозенец"

Вече са преброени 80, ще ми премахнат до края на ноември
2
Подавайте сигнали за опасни и сухи дървета в "Лозенец"
Снимка: Булфото, архив

Столичният район "Лозенец" предприе инициатива да опише и премахне едновременно всички сухи и опасни дървета на територията на района, за които до този момент не е имало сигнали от граждани, съобщава районната администрация.

Целта е да бъдат открити всички сухи дървета на територията на района. За да бъде аварийно премахнато едно дърво трябва да е над 50 на сто сухо, без листна маса, с наличие на голям брой сухи клони, изгнило, с хралупи и нарушена кора.

Дърветата трябва да са на общинска територия, в междублоково пространство.

Алейни дървета, както и такива в училища и детски градини, не могат да бъдат премахвани от районната администрация, тъй като се стопанисват от Дирекция "Зелена система".

Дърветата в частни имоти са собственост и отговорност на собствениците на земята.

Необходимата информация, която трябва да бъде посочена в сигнала е точния адрес, на който се намира дървото. Добре е да бъде приложена и снимка.

Специалисти от районната администрация ще извършат оглед и ще преценят състоянието на дървото и ако е необходимо, то ще бъде добавено в списък със заповед за незабавно и аварийно премахване от общинска територия.

Към настоящия момент в карето бул. "Джеймс Баучер", бул. "Никола Вапцаров", бул. "Черни връх" и ул. "Якубица" са описани и констатирани над 80 броя сухи и опасни дървета, които предстои да бъдат премахнати до края на ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има и едно опасно дърво в Банкя.