Буферните паркинги на метрото – безплатни с карти

ЦГМ иска да въведе и таксуване за време, а не за возене
17 авг 2016 18:44,
11
Буферните паркинги на метрото – безплатни с карти
Снимка: архив Булфото

Буферните паркинги в столицата ще могат да бъдат използвани безплатно през целия ден само срещу абонаментна карта. Информация за свободните места в тях гражданите ще могат да намират на сайта на Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Това заяви пред БНР изпълнителният директор на ЦГМ Христиан Петров.

"Идеята на буферните паркинги е да дойдем до метрото с автомобила си и да го оставим на паркинга. Ние не заплащаме за това, а автомобилът ни е пазен от служители на ЦГМ. След това ползваме метрото, връщаме се до "Цариградско шосе", качваме се на автомобила си и се прибираме вкъщи", обясни Петров.

Още по темата

Петров добави, че един от приоритетите на Центъра за градска мобилност е да се въведе уебплатформа, която да позволи на гражданите да пристигат много лесно от точка "А" до точка "Б". Удобството е човек да може да предвиди колко време ще му отнеме това. Той е убеден, че градският транспорт може да стане по-удобен от използването на кола в столицата.

Петров беше категоричен, че се събират повече приходи след поскъпването на билета за единично пътуване от 1 лев на 1,60 лева: "Повече приходи се събират от продажбата на абонаментни карти. Още от септември месец ще влязат в употреба новите автобуси, които са 110 на брой".

Друга насока, по която се работи, е изграждане на документация за стартиране на процедура по избор на изпълнител на интелигентна система за таксуване.

Тази система ще позволи човек с един билет да може да използва както подземния – метрото, така и наземния транспорт, което ще доведе до по-справедлива тарифна политика.

Изграждането на подобна интелигентна система за таксуване отнема минимум 18 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: метробуферни паркинги
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Ami преди 7 години
преди 2 години имаше процедура за тикет система. Защо я спряхте ? Не можахте да набутате румънците от УТИ и системни комуникации ли?
8
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората имат метро от сто години , ама не ги е управлява 50 години ретроградна партия като БКП-БСП . Всичко , което се построи в София е благодарение на Борисов и Фандъкова .
7
1
 
2
 
! Отговори
vilenita преди 7 години
супер
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5В цивилизованите страни има метро от стотина години. Ако си мислиш, че да се строи метро е бързо и евтино - заповядай. Построй го ти. Колкото за гратиса ... такъв ти е манталитета. Крадлив ***.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4Аверче, няма такива неща дето решават проблемите на 100% и всички са щастливи. Номерът е да се правят множество и различни подобрения. Даже не знаещ срещу какво протестираш, но ревеш на моста. Метрото си е супер и стотици хиляди го ползват. По бързо и удобно е от всеки автобус.Особено за хората които живеят извън София, да паркират колата на удобно място и да отидат бързо на работа с метрото е несравнимо удобство. Няма как да го разбереш. Не ти стига акъла.
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако бяхте направили метро като в цивилизованите държави може би щях да се замисля. А вашето кирливо, милото, не покрива и 50% от трасето на града. Удобно само за пътуване главно в района на центъра, а другите квартали да се оправят. Ами и вие се оправяйте със смешните си карти. Гратис завинаги!
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото повече нововъведения, като "интелигентната система за таксуване" толкова по голяма корупция в общината и за гражданите по зле става...Мога да я сравня само с пръстовите отпечатъци на онзи с бягащия поглед. Да, с кола си остава в пъти по евтино, отколкото с билети, а и по удобно. Метрото не пести време, не пести и пари, а за много от софиянци е далечен и неудобен транспорт. Метрото не е панацея.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Паркинга на Бели Дунав определено се запълва на 90% винаги.
1
1
 
18
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тия смешници от ЦГМ пак ме развеселиха с тАпите си идеи нима не знаят ,че %-та на тези които ползват само метрото е пренебрежимо малък и почти всеки ползва поне още някакъв вид транспорт за отиде и върне от работа. Цената на месечна карта за цялата градска мрежа ,ако не се лъжа е 60 лв. лично аз ползвам 4-ри превозни средства в едната посока . Сметката е проста пътуването с кола ми е незначително по-скъпо ,но спестяването на време и спокойствието при пътуването си заслужават.