Нов ден, ново насилие в детска градина. Този път в Софийско

Малкият Йордан не иска да ходи на градина, плаче
2 дек 2016 10:50,
110
Нов ден, ново насилие в детска градина. Този път в Софийско
Снимка: Reuters, архив

За пореден скандал с грубо отношение към малчуган в детска градина разказаха неговите родители. Няколко седмици, след като тръгва на детска градина в софийското с. Мирково, малкият Йордан започва да става неспокоен и често да плаче.

Още по темата
Родителите взимат един ден детето си и виждат синина на бузата му, разказва Нова тв.

"На 21 ноември, към 16 часа го взехме със синина по бузата", разказва Радка Илиева - майка на Йордан. Усъмняват се в насилие от страна на учителката, защото детето им не искало да ходи там.

Затова на следващия ден поставят записващо устройство в елечето му. На записа се чуват груби викове, обиди и удряне на шамари.

"Къде отиваш ти, бе? Няма да лъжеш, че ти се пика, бе. Какъв е този сопол, че го ближеш. Като говоря аз, няма да говориш с мен, разбра ли?", се чува на записа.

"Крайно грубо отношение. Навежда го явно за ухото, защото се чува от записа и детето започва да плаче", разказва майката. "Чуваха се шамари, не знаем дали е било към нашия син, но след като го видяхме със синината..."

Майката взела детето от детската градина същата сутрин и подала жалба. Таня Иванова, учителката, която майката разпознала от записа, категорично отрича гласът на записа да е нейният. "Не съм обиждала нито едно дете, никога, по какъвто и да е повод".

Директорката на детската градина вече е подала сигнал до прокуратурата, за да изясни случая, а синът на Радка не посещава детската градина. Засега през деня за него се грижи баба му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
6
 
24
 
! Отговори
ам преди 7 години
28 деца в нашата яслена група в София. След 16.00 часа се гледат от ЕДНА сестра, без наличие на помощен персонал. Търсим вина в сестрите със смешни заплати, но не искаме отговорост от държавата (и общината), които са реалните виновници за инцидентите в яслите. Жал ми е и за децата и за персонала, който ги обслужва.
74
3
 
16
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Технологиите и родителите се държат умишлено далеч, за да се крият проблемите на заведенията.Използваме камери, за да пазим колите си, банкоматите и какви ли не глупости, но е "немислимо" да ги използваме в защита на децата ни.Вероятно има и други проблеми, но смисълът на коментарите ми е, че за никой от съществуващите проблеми не са виновни децата. То е ясно, че децата не носят вина за нищо, но това звучи малко клиширано, затова прибегнах до конкретните проблеми.
73
18
 
17
 
! Отговори
онуфри преди 7 години
До Едната майка- така наречените от вас Изводи са на работа да ви оправят сополиво-др..ливите потомци, които в дома си не са научени на елементарна хигиена и възпитание а и на уважение-към ближния и възрастния. И не те да са ви благодарни затова че имат работа, а вие трябва да сте им благодарни че ви оправят бакиите ! Ще ви видим след 5-6 години когато ще търсите със свещ учители ама няма да има. Успех ви желая !
72
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Камери наистина трябва да се сложат - за защита на учителите! Питам се как ще реагирате, любезни ми родители, когато се убедите, че детето ви не спазва никакви правила, бие и скубе, обижда другите деца, обижда и отговаря без задръжки на учителя? Ще се засрамите ли, ще си приберете ли отрочето вкъщи?Превърнахте училището в ЗВЕРИЛНИК! Но с вашите камъни, по вашите глави!
71
5
 
18
 
! Отговори
Край преди 7 години
Ако някой в ЕС или в САЩ знае нова детска градина, с всички удобства и усмихнат персонал като тази на сина ми, която да струва 60 лв. на месец. С англииски, немски, ПЛУВАНЕ в басейна на градината и народни танци да излиза 120 лв. на месец ДА ДОЙДЕ ДА МИ СЕ ПОХВАЛИ.
70
2
 
20
 
! Отговори
гумичка преди 7 години
я, от днес и носният секрет е цензуриран, още малко и ще трябва да си пишем по телепатия
69
2
 
16
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Забелязвам няколко проблема, които водят до агресията в детските градини и яслите:1. Условия на труд:Многото деца, липсата на персонал и възможност за почивка/отпуск изнервят възпитателите. Високата средна възраст също не помага.2. Липса на кадри:Ниско заплащане, особено работно време, относителна безперспективност, оттук и високата средна възраст на възпитателите.3. Липса на контрол:Процедури, организация - няма. Обучения, семинари, оперативки - няма. Технологиите и родителите
68
6
 
6
 
! Отговори
форумно обобщение преди 7 години
приемаме, че тричането на уши е нормална възпитателна практика за изграждане на бъдещия индивид, а при подсмърчане, вместо кърпичка да се ползват крясъци и обиди, след което публично да се порицае родителя за наличието на ***. край на педагогическия спор.
67
8
 
18
 
! Отговори
бургазлийка преди 7 години
Толкова е просто, и дори не е много скъпо - да сложат по една камера в стаите - само по една....Ах да видите тогава как ще се променят нещата....И аз така исках да сложат в една градина в Бургас, аз щях да я платя. Чак такива неща не са ставали, но има безхаберни и нагли учителки. Отвратена съм ! Децата са беззащитни - какво може да направи едно 3-4 годишно дете ? Някои на тази възраст даже не могат добре да говорят добре.
66
8
 
11
 
! Отговори
Край преди 7 години
Не знам вие как сте ама моя син ходи с Желание на детска градина. Хранят, ги на топло са сградата е чисто нова, госпожите са много свестни жени и всичко това за некакви стотина лева. Ходи и на частна за близо 600 лв. на месец не получавахме и половина от това което имаме тук. НЕ ПЛЮЙТЕ по системата. ако има проблеми да се решават но това не е масово. БЛагодаря на всички от детската градина на сена ми.
65
5
 
14
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Всяко дете със специални потребности трябва да е с личен асистент, докато е на градина или ясла.Всяка градина трябва да има психолог, логопед и дефектолог(ужасна дума), както са оздравителните.Учителите/ сестрите трябва всяка година да имат обучения за повишаване на квалификацията.Заплащането на труда е проблем за цялата държава.Ето тези неща биха подобрили системата.
64
4
 
17
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
До Анонимен 70И двата случая от последните дни силно се хиперболизират от пресата. Като се изслушат записите се разбира, че нито персоналът е бил в някаква истерия, нито така наречените обиди, децата не ги чуват всеки ден от собствените си майки и бащи, но понеже се вдига много шум ще ги уволнят, което никак няма да подобри системата, нито децата ще станат по-добри граждани.Първо, децата не трябва да са повече от 25 в група. В първа група трябва през цялото време поне 1 леля,не една на 2-3 групи, както често се случва сега.
63
4
 
19
 
! Отговори
истината не е една преди 7 години
1, нямат право да бият и унижават децата в градините .2, защо повечето сегашни деца са наистина много разлигавени та чак е неприятно да контактуваш с тях ?
62
6
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Пак малката(на 4г). Исках нещо да свърши - Не! Няма!. Започвам с убеждаване, преминавам към обещания за награда - Не, няма! Преминавам към заплахи:-Детенце ще ти напляскам дупето!- Че какво, то не ме боли! - ми отговаря тя !- Леле, аз ако исках да те заболи ...Както и да е след намачкване, нагъделичкване и олигавяне на ушите изпълни каквото се искаше от нея, но никой човек не е в кондиция постоянно да си контролира нервите и да намира все нови и нови начини за въздействие ...
61
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До П.ПетровАз и знам с слабото място и и отрязах таблета за деня без викане и бой. Ами представете си не едно такова, а 30-35!"Това, че са 30-40 деца е много голям проблем, проблем на държавата, че няма закони и допуска записването на 40 деца в една група.Нито една градина няма капацитет за толкова деца на куп.И една учителка не може да се оправи с толкова деца,съгласна съм,тогава да излязат да протестират,държавата да им увеличи заплатите,но НЕ ДА БИЯТ,ВИКАТ И ОБИЖДАТ дечицата!!!
60
2
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Никой не казва, че възпитаването на деца е лесно,нито има универсална рецепта, защото всяко е различно. На теория сигурно всички сме чули или чели, че трябва да се възпитава позитивно с поощряване, а не с наказания, че трябва да се критикува действието, а не личността и т.н. и т.н.Работата е там, че основно трябва да сме адаптивни и когато едно не действа, да намерим друг начин.
59
7
 
9
 
! Отговори
ао преди 7 години
ТАКА Е, НО МНОГО МАЙКИ СИ МЪЛЧАТ , ЗАЩОТО СЕ СТРАХУВАТ ОТ ОЩЕ ПО-ГРУБО ОТНОШЕНИЕ.
58
3
 
21
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
До От една майкаДа, трябва да се възпитават и някой от нещата, на които трябва да се възпитат е спазването на правилата, кой взема решенията и кой се подчинява, че неспазването на правилата води до наказание, което не е задължително да е пердах, но в малки дози в някой случаи помага. Родителите понякога сме склонни да правим отстъпки на децата си от правилата , защото са си наши, а не трябва! Защото животът няма да е толкова милостив към тях и някой от грешките имат трайни последствия.
57
7
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
така е във всички детски заведения ! имам опит от 4 - ри деца за съжаление.
56
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да го оставят да си ближе с.опол.ите и край.