Нов ден, ново насилие в детска градина. Този път в Софийско

Малкият Йордан не иска да ходи на градина, плаче
2 дек 2016 10:50,
110
Нов ден, ново насилие в детска градина. Този път в Софийско
Снимка: Reuters, архив

За пореден скандал с грубо отношение към малчуган в детска градина разказаха неговите родители. Няколко седмици, след като тръгва на детска градина в софийското с. Мирково, малкият Йордан започва да става неспокоен и често да плаче.

Още по темата
Родителите взимат един ден детето си и виждат синина на бузата му, разказва Нова тв.

"На 21 ноември, към 16 часа го взехме със синина по бузата", разказва Радка Илиева - майка на Йордан. Усъмняват се в насилие от страна на учителката, защото детето им не искало да ходи там.

Затова на следващия ден поставят записващо устройство в елечето му. На записа се чуват груби викове, обиди и удряне на шамари.

"Къде отиваш ти, бе? Няма да лъжеш, че ти се пика, бе. Какъв е този сопол, че го ближеш. Като говоря аз, няма да говориш с мен, разбра ли?", се чува на записа.

"Крайно грубо отношение. Навежда го явно за ухото, защото се чува от записа и детето започва да плаче", разказва майката. "Чуваха се шамари, не знаем дали е било към нашия син, но след като го видяхме със синината..."

Майката взела детето от детската градина същата сутрин и подала жалба. Таня Иванова, учителката, която майката разпознала от записа, категорично отрича гласът на записа да е нейният. "Не съм обиждала нито едно дете, никога, по какъвто и да е повод".

Директорката на детската градина вече е подала сигнал до прокуратурата, за да изясни случая, а синът на Радка не посещава детската градина. Засега през деня за него се грижи баба му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
11
 
! Отговори
Вин преди 7 години
до Потърпевш Така както описваш случая,въпросната жена е паднала на земята чак след 5-ия удар.Излиза,че си бил много зле бе!Какъв ММА те гони?
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всякакви хора, кой крив, кой прав, обаче в наши дни семейството възпитава детето само до третата му година, после го поема градината, училището, обществото, улицата, телевизията, нета, а има и от ясла. никой родител не знае какво става след като си тръгне, нито има контрол или влияние над детето през тези часове. и когато учителите се мусят с израза "лисват му първите 7 години", правилно е да се сърдят и на колегите си, както и да се замислят те пък с какво ще бъдат полезни и запомнени.
13
14
 
20
 
! Отговори
Нема управия преди 7 години
В детските градини бият децата, а в болниците акушерките бият новородените, в интернатите ги изнасилват! Така от малки се научават да ядат бой и още нещо! Де факто нацията ни се калява от рано, та като възрастни вече да не ни прави впечатление като ни бият и таковат и после да гласуваме пак за БСП, която докара тоя див червен капитализъм, който ще процъфтява докато съществува тази съдебна система! Затова ни трябва Президентска република, а не тази ялова и разбойническа Парламентарна република !
12
7
 
21
 
! Отговори
Не се прави така, бе преди 7 години
Сега ще ги осъдят за незаконно подслушване! Не се прави така! Правилния подход е - таткото отива, попилява мастията с шутове и шамари и, когато ТЯ пусне жалба, (а не обратното!), почваме с таткото - "Таткото отрича каквито и да е шамари, обувката, намерена в *** на учителката категорично не е неговата, той даже муха не е убивал през живота си" и т.н. :) ПОДЕМОКРАТИЧНОМУ!
11
2
 
8
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Ало комплексаря как е жипа гори ли масло?
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 9 никие кои да направи реформи аз и ти неможем. а тези дето могат знаят добре че ако направят реформи ще лежат на топло.
9
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие ако си мислите, че е от сега! Няма да ви казвам нас какво ни правеха през 1985-86 година! Ама нали нямаше камери и записи. Мен са ме били, заключвали с часове наред (открили, че са ме забравили заключена чак когато майка ми дошла да ме прибира), а за всички безумни наказания ако ядеш бавно, няма и да споменавам. Събуваха ни боси на циментовия под и ни караха да стоим в ъгъла с вдигнати ръце и то дълго време. А синини, а те бяха ежедневие. Наказваха ни за всичко, за крясъците-да не говорим.
8
1
 
7
 
! Отговори
Жорката преди 7 години
До ПотърпевшММА школата vs детска учителка.
7
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само като видях името на майката - Ратка ми стана ясна цялата селяния.
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слушах сутринта част от записа. Нямаше обиди, а малко по-стог тон. Лелката караше хлапето да вдигне дъската на тоалетната и после хартийката от земята, за да я хвърли в кошчето, а детета през цалото време отговаряше, че няма.
5
16
 
21
 
! Отговори
Men преди 7 години
До ВладоМного ясно, само че с 500лв какъв искаш да е персонала? Не може да плащаш 30лв на месец и да очакваш, че ще ти гледат детето както трябва. Да им вдигнат заплатите 7-8пъти, таксите да станат реални и тогава всичко ще се нареди. Ама е по лесно да има за бира и цигарки вместо за детето нали?
4
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стари дърти комунистки ги държат на работа за детска градина трябва млади кадри а лелки от комунизма пенсионерки
3
2
 
34
 
! Отговори
Владо преди 7 години
Най-големият проблем на страната са детските градини, ясли и персонала в тях. Защо не се разгледа въпросът с гласуваните субсидии от любимите депутати вчера - 11 лева на глас! Това е проблемът, журналята защо го премълчават? Ето как големите политически неправди се заменят от дребнотемие и злободневие, браво на обективната журналистика!
2
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ммм къде е насилието?
1
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
според заглавието излиза, че това е ежедневие. Пак ли си търсите евтини сензации бе джурналистите