Нов ден, ново насилие в детска градина. Този път в Софийско

Малкият Йордан не иска да ходи на градина, плаче
2 дек 2016 10:50,
110
Нов ден, ново насилие в детска градина. Този път в Софийско
Снимка: Reuters, архив

За пореден скандал с грубо отношение към малчуган в детска градина разказаха неговите родители. Няколко седмици, след като тръгва на детска градина в софийското с. Мирково, малкият Йордан започва да става неспокоен и често да плаче.

Още по темата
Родителите взимат един ден детето си и виждат синина на бузата му, разказва Нова тв.

"На 21 ноември, към 16 часа го взехме със синина по бузата", разказва Радка Илиева - майка на Йордан. Усъмняват се в насилие от страна на учителката, защото детето им не искало да ходи там.

Затова на следващия ден поставят записващо устройство в елечето му. На записа се чуват груби викове, обиди и удряне на шамари.

"Къде отиваш ти, бе? Няма да лъжеш, че ти се пика, бе. Какъв е този сопол, че го ближеш. Като говоря аз, няма да говориш с мен, разбра ли?", се чува на записа.

"Крайно грубо отношение. Навежда го явно за ухото, защото се чува от записа и детето започва да плаче", разказва майката. "Чуваха се шамари, не знаем дали е било към нашия син, но след като го видяхме със синината..."

Майката взела детето от детската градина същата сутрин и подала жалба. Таня Иванова, учителката, която майката разпознала от записа, категорично отрича гласът на записа да е нейният. "Не съм обиждала нито едно дете, никога, по какъвто и да е повод".

Директорката на детската градина вече е подала сигнал до прокуратурата, за да изясни случая, а синът на Радка не посещава детската градина. Засега през деня за него се грижи баба му.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
23
 
! Отговори
Анонимна преди 7 години
Дъщеря ми ходи на градина, където са 15 деца в група с 3 възпитателки и една практикантка. Никога не е имало ситуация да не иска да ходи на градина, дори като е болна иска да ходи. Не защитавам грубото отношение на възпитателките в БГ, но пак опираме до системата. Не е нормално 30 деца да бъдат гледани от 1 учителка и на всички да им бъде обърнато еднакво внимание. Това е ад, и не разбирам защо не назначат повече персонал по градините, така и работни места ще създадат...
34
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В такива условия, не е чудно, че поколение от нормални, здрави и хубави деца, се превръща в груби агресивни и вечно недоволни възрастни! Те горките без никаква вина по цял ден търпят отношение, което и за животни е унизително!
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До az -А най-големият проблем е, че няма възпитание от страна на родителите.Счита се, че децата трябва да се отгледат и възпитат в институция, независимо дали това е градина или училище, но ако може това да се случи без да се ангажират родителите. Всичко е позволено на децата /на 2г. повечето деца вместо да играят с деца,те са на лаптопа или таблета, за да кротуват/, ако се рацплачат за някаква играчка,то тя бива закупена на секундата,защото горкото дете не може да чуе отрицателен отговор,и т.н
32
18
 
12
 
! Отговори
nkavrakov преди 7 години
Моето дете докато беше в България. не искаше да ходи на градина.Сега в Испания ходи с удоволствие дори когато е болна пак има желание.В градините се отнасят с децата ви като с животни.Емигрирайте от тази държава.Изнасяйте се ако искате добър човешки живот за децата си.Не губете време.
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Вие ако си мислите, че е от сега!"Не разбрах, одобряваш ли това сега и преди?
30
5
 
8
 
! Отговори
отдавна казано преди 7 години
тъмен балкански субектдиваци и варвари
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Това с тоалетната е безумие и колко съм се карала с тия ***...обяснението им е че много от децата/забележете не моето,а др.деца/лъжели че им се ходи и стават да се разходят и т.н и затова не пускали И моето?!?!?!?"Потвърждавам. И след като няколко пъти се случва сина ми вечер да го боли корема, той ми каза, че не го пускали да отиде до тоалета и се стискал.
28
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Повръща ми се вече от това. Сополанкото му обърсали един шамар, голяма работа.... той боят изгражда, той не да разгражда, той изгражда!!!!"--------------------Като чета какво си uзповръщал(а) като коментар, явно не са те "изградили" достатъчно като дете...
27
1
 
26
 
! Отговори
az преди 7 години
Големият проблем поне при нас е това,че децата са 34 в група,представяте ли си как се гледат 34 деца от една учителка ? НИКАК! Групите трябва да са помаксимум 20 деца и с две учителки,а не директорките да привличат още и още даце,заради делегираните бюджети и после децата не слушали,не просто са много и не може да им се обърне нужното внимание !!!
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквато държавата, такива и възпитателите! Как е възможно толкова много хора с увредени мозъци да работят в тази сфера?!
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В едно грубо общество, какво може да се очаква - все нови и нови случаи.
24
1
 
11
 
! Отговори
До потърпевш преди 7 години
Хахахаха.... както в ММА школата го били учили....хахахахахахахахаааааа....хахаха бацееее, пий си Апчетата....хахаха....бицепс 46 санта вика.... хахахахахааа....паадаааам колко е проСС тоа
23
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно от коментиращите има много комплексари биещи децата си, щом оправдават побоя в яслите и детските градини.
22
2
 
19
 
! Отговори
az преди 7 години
Гарантирам ,че поне в половината държавни детски градини е така . Децата са стресирани , викат им постоянно , карат им се , забранява им се всичко,от това да говори/дори да съобщи на г-жата че някой го е ударил или го дразни/ до това да не го пускат до тоалетната ! Това с тоалетната е безумие и колко съм се карала с тия ***...обяснението им е че много от децата/забележете не моето,а др.деца/лъжели че им се ходи и стават да се разходят и т.н и затова не пускали И моето?!?!?!?
21
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ви ли писна от всеки нашамарен сополанко да се прави проблем, сензация, насилие в детска градина.... е няма такива измишльотини, от мухата слон се прави и се търси някаква сензация. Повръща ми се вече от това. Сополанкото му обърсали един шамар, голяма работа.... той боят изгражда, той не да разгражда, той изгражда!!!!
20
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От днес нататък да се говори на мамчетата безценните отроченца само като на бъдещи президенти, иначе съд.
19
2
 
6
 
! Отговори
Даскал Петко преди 7 години
До Потърпевшмалко са те били...
18
3
 
5
 
! Отговори
Липсват ти първите 7 преди 7 години
До Нема управияУ-правителите У-правляват, а не О-правят. За О-правяне си трябва О-правия
17
4
 
12
 
! Отговори
Децата преди 7 години
В детската градина и яслата най вече е недупостимо такова отношение към децата!Не отричам че трябва дисциплина,но затова са педагози трябва да спазват норми на повединие!Всеки ПЕДАГОГ намира решение на буйните деца,без бой е обиди!Дъщеря ми е 6 клас има учител който им е казал който говори и не слуша в часът ми преписва урока 2 пъти!При този учител,всеки си стои и мълчи,намерил е начин как да ги укроти!За справка учителят е по Човек и природа ,уроците 2 страници голям формат!
16
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не разбрах само- родителите искат лелките да оставят детето да си ближе *** ли? Оттам ли идва цялата драма. Междудругото, вчера чух една майка как каза на детето си " Не ме карай да те напляскам тук пред хората". Предлагам да я съдим за обида и накърняване на достойнството на детето. Ставате смешни с тия изсмукани от пръстите неща.