Зверското убийство на жена в София – ревност, наркотици...

След извършеното, мъжът нападнал и друга двойка
26 юни 2017 16:00,
144
Зверското убийство на жена в София – ревност, наркотици...
Снимка: Reuters, архив

Мъж е задържан за убийството на своята приятелка по особено жесток начин, съобщи прокурор Емилия Русинова, ръководител на Софийска градска прокуратура, на брифинг в Съдебната палата, предаде "Фокус".

Още по темата
По-рано Dnes.bg съобщи за убийство на млада жена, извършено в петък в София. Извършителят е задържан от полицията в Созопол.

Русинова поясни, че най-вероятната причина е ревност и неразбирателство, както и употреба на наркотици.

"В дома му са намерени наркотични вещества, хапчета", каза тя.

"На 24 юни, в събота, беше образувано досъдебно производство от Столична дирекция на вътрешните работи под ръководството на Софийска градска прокуратура за извършено тежко криминално престъпление - убийство. Заловен е извършителят на деянието. Същият е задържан за 72 часа. Става въпрос за поредица от деяния, които лицето е извършило на 23 юни, в петък, около 5:00 часа", каза прокурорът.

Тя поясни, че обвиняемият умишлено е умъртвил приятелката си, с която е живял около 2-3 месеца.

"По изключително жесток начин е извършено убийството - с множество удари по тялото, с метален стик, след което имало душене. Самият той е споделил, че за да спре страданията й, е забил нож в областта на врата, като освен забития нож има и дълбок прорез от средата на врата към гръкляна", коментира Русинова. Тя посочи, че това е било почти като опит да се отреже главата на починалата.

"Съседите са чули шума, виковете на момичето, малко по-късно обвиняемият се обадил на своя позната, приятелка", съобщи прокурорът. Тя обясни, че под претекст да го закара до някъде с неговата кола, приятелката му е отишла близо до адреса. Русинова поясни, че двамата са се качили в неговия апартамент и той е започнал да говори несвързани неща. По думите й обвиняемият е завел познатата си в стаята, където е лежало починалото момиче и свидетелката е видяла трупа, завит с одеяло, върху което имало плюшена играчка, наподобяваща котето от Алиса в страната на чудесата.

"Свидетелката успяла да се овладее и да запази самообладание, за да си тръгне от дома на обвиняемия. Преди да си тръгне видяла двата ножа, по които личало, че има следи от кръв, макар да е опитал да ги почисти. След това не е сигнализирала веднага на органите на реда, тъй като е нормално да се притесни. Обадила се е на своя приятел, който е приятел и на обвиняемия. Той е бил извън София. Прибрал се е вечерта, поговорили са, след което са направили връзка с обвиняемия, опитали са се да го убедят, че трябва да се предаде", разказа още тя.

Прокурорът каза, че обвиняемият ги е посетил същата вечер и са му казали, че ако не се предаде, ще сигнализират в полицията. Той обаче казал, че първо искал да отиде на парти, да се види с детето си от предишен брак и едва в понеделник да се предаде.

"По-късно, през нощта в петък срещу събота, са се опитвали многократно да се свържат с него по телефона. По доказателствата се установява, че още същата нощ обвиняемият е заминал за морето. По пътя около 2:00 часа е качил на стоп момче и момиче", обясни прокурорът. Русинова посочи, че в началото на пътуването обвиняемият е бил мил и любезен с пътниците си, дори ги попитал каква музика слушат, за да нагласят радиото.

"Между 3:30 и 4:00 часа при село Зимница, Ямболско, е спрял колата на магистралата под претекст, че трябва да отиде до тоалетната. Сложил е бокс на ръката си, извадил е момчето от колата и му е нанесъл удар", обясни още прокурорът. По думите й момчето е получило спукана околоочна орбита, което представлява средна телесна повреда. Прокурорът обясни, че момичето е успяло да избяга от колата, а нападателят е взел портмонето на пребитото момче.

Едва в събота около 15 часа двойката, на която 29-годишният казал за убийството на приятелката си, съобщила в полицията.
 
Емилия Русинова поясни, че и по това престъпление е образувано досъдебно производство в Ямбол. Русинова допълни, че в резултат на активните действия на органите на реда обвиняемият е задържан в събота в Созопол.

"Същият е привлечен за извършване на убийство и е задържан за 72 часа, предстои внасяне на СГС за искане на постоянна мярка "задържане под стража", посочи още тя.

Директорът на СДВР Ивайло Иванов съобщи, че 29-годишният мъж не съжалява за извършеното.

Той коментира още, че извършителят е споделил, че смята, че след като я е умъртвил й е помогнал да спре с тези пороци. Иванов поясни, че лицето не е криминално проявено до този момент.

"Починалата също няма криминални прояви. Предстои да бъде изяснено дали и тя е използвала наркотици", каза Ивайло Иванов.

"Той мисли, че е направил добро дело. По първоначални данни поводът за убийството е предполагаема изневяра на момичето", обясни Иванов. Задържаният не е работил, издържали са го родителите му. Той е наркоман, преди време се е лекувал от зависимостта си. И в него, и в дома му са открити амфетамини", каза шефът на СДВР.

Иванов поясни, че около 15:00 часа в събота в Трето районно са се явили свидетелите. Той допълни, че с помощта на бащата на извършителя е отворен апартамента, където се е намирал трупът на момичето.

"Лицето е установено на територията на Созопол", каза още той и уточни, че полицията в Созопол го е задържала в близост до джипа му.

Директорът на СДВР благодари на своите колеги, тъй като извършителят е изключително жесток.

"Имаме данни, че е употребявал наркотици, най-вероятно родителите са му помагали със средства. Джипът, с който се е предвижвал към морето, е закупен от неговата майка", допълни още Ивайло Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
21
 
! Отговори
**** преди 6 години
Сега да намерят и дилъра му,защото и той е съпричастен с убийството на младата жена.
19
1
 
21
 
! Отговори
Надето преди 6 години
Ужас!!!Трябва да се въведат смъртни наказания за накива и.зчадия!
18
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В блица има нейни снимки, хубаво момиче, от малък и беден град- Лом, бащата селски учител, тя дошла в София да успява в живота, и понеже ученето явно не й е вървяло, записала Датски колеж, за да има време да бръмчи по баровци.Попаднала на дрогата с джипа и така, жалко за младото момиче, ама да живееш с дрога заради пари, или силикон, щото те мързи да учиш и да работиш не води до нищо добро в дългосрочен план.
17
1
 
30
 
! Отговори
странник преди 6 години
Сега ще го изкарат болен и ще се спаси със жълтата си книжка.
16
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайдеее, почна се. На един му виновни стопаджиите, на друг му виновна студентката... Няма край тая простотия. А аз си мислех, че само за кучетата и за котките е така - да се изкарват виновни жертвите.
15
3
 
31
 
! Отговори
Умник преди 6 години
Дори под такава брутална новина някои хора коментират стопаджиите?!? Много сте зле.
14
12
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
каква е тази студентка която вместо да се занимава с книгите трьгнала да водиприятелство с наркоман това е безотговорност вьв висша степен и стопаджиите ите да спестят някои лев осакатени в главата този бьлг народ няма да поумнее и това е
13
9
 
40
 
! Отговори
съвет преди 6 години
не вземайте стопаджии, за ваше добро е. нека си купят билет за автобуса, като нормалните хора.ако нямат пари, да не пътуват!
12
5
 
28
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Боже мой! Възможно ли е индивид с такива разсъждения да се нарече "човек"? Явно жали за Цачева, но в главата му е боза. Болен гербер.
11
24
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другият път стопаджиите пак да пробват да минат на тънко... на стоп, че да не кихат кеш пара за автобус. Евтиното излиза скъпо. Мразя скатавки, че и пари имали, поне от бедност да беше, а те просто, за да не кихат.
10
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този човек не е за затвор, а за зверилник. Бог да прости момичето.
9
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вина за нападението над момчто от колата имат приятелите на убиеца, защото не са го предали по-рано. Това можеше да се предотврати. Добре че не е станало нещо по-лошо. Да потърсят отговорност и от тях. Те са съучастници.
8
1
 
46
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Българският престъпен почерк е уникален,разбирам стопаджии да правят обири,а тук всичко е наопаки,даже е могло и живота да си изгубят като клетото момиче.
7
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам думи! Садиста е разкрит от познати, посетил е прокурор, който любезно го е посъветвал да се предаде. Той е обещал, след което заминал към морето. Пътьом забърсал двойка, която също е нападна и така се предвижил до Созопол. С джипа си, който разбира се е известно на кого е. В Созопол полицията извършила геройство и го арестувала близо до джипа му. Турските сценаристи нямат да дадат и една лира за такъв сценарий. Не става и за сапунка. Но ще е гордост за нашите служби.
6
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер !!
5
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е бил извън София. Прибрал се е вечерта, поговорили са, след което са направили връзка с обвиняемия, опитали са се да го убедят, че трябва да се предаде......imate li vuobste redaktor ?
4
2
 
33
 
! Отговори
чичо Гошо преди 6 години
Само трепане!Тоя народ лудна!Друго решение няма!
3
58
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един нормален ден в ненормална държава, имаща за президент облъчен харманлийски ***, системно препивал с уранова вода от дебрите на хасковската долина. От встъпването на РадеФ на влсат убийства, изнасилвания, нападения, кървави нападения, кражби, самоубийства, палежи, силово респектиране като от мутренските години, престрелки, измами, грабежи, несигурност, страх, немотия, безпътица, смутни времена... със съдействието на БСП! Сигурност по руски, стабилност по евразийски, хак да ви е!!!
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
EDNA Bulgarska OTREPKA
1
4
 
34
 
! Отговори
ХОХО преди 6 години
Само как свалиха статията за Борисов като не им изнася хихи така правят в не читаемият Фактор!