Протест в кв. "Стрелбище" заради изграждането на детска градина

Хората са против изсичането на дървета и унищожаването на зелени площи
30 юни 2022 09:43, Петя Славова
15
Протест в кв. "Стрелбище" заради изграждането на детска градина
Снимка: Кадър, Нова тв

Въпреки недостига на детски градини в столицата, жители на кв. "Стрелбище" излизат на протест срещу изграждането на детска градина в района.

По думите на хората за да се изгради новата сграда ще бъдат унищожени зелени площи и дървета.

От районната администрация контрират, че детската градина е крайно необходима, защото около 200 деца от квартала не са класирани за места, предава Нова тв.

От своя страна протестиращите заплашват, че ще препречат пътя на багерите с жива верига, но уточняват, че не са против изграждането на детска градина, а не одобряват мястото, на което тя трябва да бъде построена.

"Това, което ще се отреже е достатъчно да се загуби зеленината, богатството на квартала", обяснява жителка на квартала. Други добавят, че е необходимо да се построят не една, а 2-3 детски градини. "Има междублоково пространство без дървета, нека там да се строи", апелират жителите и допълват, че с подобен строеж децата им няма къде да играят.

От Общината твърдят, че дърветата, които бъдат премахнати заради строежа, ще бъдат възстановени в съотношение 1:3, но местните опонират като казват, че растенията няма да бъдат засадени на конкретното място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
съд преди 1 година
тези общинари; а и всички останали да бъдат засадени в затвора за вечни времан
12
0
 
2
 
! Отговори
Теди преди 1 година
КОГАТО И ДА ПУКНАТ ВСЕ ИМ Е КЪСНО
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз подкрепям протеста, защото го разбирам по следния начин:Не бива едното да е за сметка на другото. Вместо да унищожават градинки и паркове, може да ограничат безумното безмислено презастрояване на столицата. Аз живея малко над Дианабат и там е пълно с комплекси, които от години са на 50% празни
10
10
 
4
 
! Отговори
От Красно село преди 1 година
В тоя затлачен квартал Стрелбище, както и в съседните квартали, има огромен недостиг на места в градините. Това е един от най-абсурдните протести, които съм чувал през живота си! Аргументи, как щели да се отсекат 5 дървета, и нямало къде да играят децата, а родителите нямало къде да си пият бирата след работа са меко казано абсурдни. За протокола и аз съм родител и аз пия бира, и нашата градина имаше повече деца от други квартали. ХОРА, ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!!!
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Пловдив е същото плачевно състояние. Строи се поголовно-инфраструктура няма. Замазват очите на хората, като ремонтират отдавна съществуващи паркчета, но реално не са изградили нито един нов парк за 30 години, защото предпочитат да продават парцелите за тлъсти хонорари и рушвети. Забраняват паркиране по улиците, но те са хората отговорни затова, че построените кооперации нямат парко места и гаражи, пак разрешени по познатите схеми. Пътищата даже няма да ги коментирам.
8
4
 
17
 
! Отговори
Йок Фандък преди 1 година
София е брутално презастроена и продължава да се строи на всеки ъгъл. Общината дава разрешения на конвейер, а после къде е инфраструктурата, няма паркове, улици, детски градини и училища... Но пък е първа писта да сече поголовно дървета, да унищожава зелени площи "защото са саморасли", да сади фиданки в най-големите жеги и да ги изоставя да изсъхнат, но нали парите са усвоени, а дърветата преброени! Не може да се диша вече.
7
1
 
11
 
! Отговори
Столичанин в повече преди 1 година
Не може във всеки квартал да никнат такива големи мастодонти, колкото молове и така да се отрязва достъпа до огромни площи на открито за жителите на блоковете наоколо. Факт е, че претенциите са големи, но не става половин България да живее в Южна София и да има места за всички и то на 3 минути пеша. Ама и групите да не бъдат твърде големи, ако може и безплатно да е. А възрастните, зеленината и тишината - кучета ги яли. Колите да паркират, също да е лукс и да няма къде!
6
15
 
9
 
! Отговори
Димо преди 1 година
Т. нар. протестиращи са шепа пияници, които няма да има къде да се наливат с алкохол и да чоплят семки. Дори не разбирам защо се отразява жалкият им протест. Препоръката ми към сайта е да се занимава с отразяването на по-съществени и значими за обществото проблеми.
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всяко място работят некадърници, какво искате, те тия хора акъл нямат, от тях умно решение не може да излезе. А и сигурно другите свободни места са по-апетитни и вече са договорени за продажба срещу хубави хонорари. Така се работи по ощините, от кухи глави, умни решения не излизат.
4
1
 
3
 
! Отговори
Бай протестиращ преди 1 година
До В стрелбищеТочно така!!!!Жалко е за Вас, дано като ходите до тоалетна си миете ръцета след това!!!
3
3
 
16
 
! Отговори
Бай протестиращ преди 1 година
До Бай МоВие явно не сте на ясно за какво става въпрос. Никой не протестира срещу детската градина а мястото на което ще се изгради. Защото там в момента играят деца както от детската градина така и подрастващи и възрастни. Нооо нали не е при Вас нали не е пред вашия или задваши блок коментира те. Заповядайте на градинката да видите пък тогава дайте мнение. ААА и да имаме деца и то по две.
2
15
 
9
 
! Отговори
В стрелбище преди 1 година
В този смотан квартал явно само ЛГБТ нещастници има...............
1
21
 
13
 
! Отговори
Бай Мо преди 1 година
Протестиращите явно са хора без деца, никога не са имали и никога не искат да имат. Иначе колко слабоумен трябва да си, че да излизаш на протест срещу бъдещето на България?