Започва поетапно измиване на централни улици в София

Предвижда се временно затваряне на движението
Обновена: 12 юни 2023 08:13 | 12 юни 2023 08:10, Елка Василева
26
Започва поетапно измиване на централни улици в София
Снимка: архив, БГНЕС

Миене на карета от столични улици ще започне от днес и ще продължи до 14 август. Предвижда се то да обхване районите „Красно село“, „Възраждане“, „Триадица“, „Лозенец“, „Оборище“ и „Средец“, съобщава Центърът за градска мобилност (ЦГМ) на сайта си.

От 7:30 ч. до 16:30 ч. ще бъдат затворени за придвижване, паркиране и престой на автомобили улиците, по които ще тече дейността от четири страни под формата на "каре". Собствениците на паркираните автомобили трябва да ги преместят, докато трае дейността. Ако това не се направи, автомобилите ще бъдат премествани от екипите на ЦГМ на близка локация. За новото им местонахождение информация собствениците ще могат да намерят на телефона на ЦГМ 070013233.

Столичният инспекторат ще уведоми гражданите за дейностите, като постави информация на жилищните сгради, в сайтовете на съответните районни администрации, както и на Столичен инспекторат в банер "Миене и Графици" - "Миене на карета", уточняват още от ЦГМ.

Допълнителна информация може да се получи още на телефона на Оперативния център на Столичен инспекторат: 029875555.

На 12 юни миенето ще започне в район „Красно село“ от „каре“ 6, в което попадат: ул. "Св. Иван Рилски" от бул. "Генерал М. Д. Скобелев" до бул. "Христо Ботев", ул. "Люлин планина" от бул. "Генерал М. Д. Скобелев" до ул. "20-ти април", ул. "Лайош Кошут" от бул. "Генерал М. Д. Скобелев" до бул. "Христо Ботев", ул. "20-ти април" от бул. "Христо Ботев" до бул. "Македония" ул. "Ивайло" от бул. "Христо Ботев" до бул. "Македония".

На 18 юни екипите продължават миенето в район „Триадица“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако може и подлезите да измият. Че много смърдят
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да. Вярно е. Мият се поетапно. И в момента се мият улиците в София. От дъжда.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хахаха, и това трябва да е новина ли? Селската даскалица не знае, че в оня лош социализъм улиците се миеха всяка вечер, ама на село явно не е било така.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А преди години улиците се миеха всеки ден. Сега съобщават, че ще ги мият - веднъж годишно и то не навсякъде. Гледах преди три години как мият - върви си цистерната, а отзад оня тича след цистерната с мaркуча и даже не успява да напръска навсякъде.
21
0
 
2
 
! Отговори
Краси преди 10 месеца
Столичният инспекторат най-много обича да мие улиците,когато вали дъжд!
20
0
 
0
 
! Отговори
До 19 преди 10 месеца
Какво е очевидното? Че съобщават за миенето да провериш датите кога са в твоя квартал и да не си паркираш колата на улицата за да може да се измие по-качествено?! Ти от кой град си?
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 1 Когато вали и улиците са мокри се мие по-лесно и се ползва по-малко вода за повече площ, освен това не е толкова горещо и за работниците и те могат да работят малко повече.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Очевидно е състоянието на столицата, щом съобщават по новините, че ще мият улиците....
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Предизборно 17 Има си обяснение в психологията - всеки се стреми да придаде на околната си среда вида, с който е свикнал в детството. Лошото е, че на хоризонта не се задава интелектуалец - или поне почтен човек - който да възстанови състоянието на София отпреди Голямото нашествие на селяните.
16
1
 
9
 
! Отговори
Предизборно преди 10 месеца
Целия център е все едно съм в някакво гето. Улиците в дупки, сградите в графити, мръсно навсякъде. Кофи за *** на средата на улицата. Тротоари мръсни с изпочупени плочки. Рекламни материали навсякъде, кабели висят от всички сгради. Всеки си слагал каквито си иска рекламни надписи и табели. Госпожо Самоковско некадърницо съсипа ни столицата! Дори с едно кръгово на паметника на Апостола не успя да се справиш. Толкова нефелно положен асфалт. Центъра си го изкъртила целия!
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А леко да поподстрижат тревите, които вече са като лиани, или ще си правим Жунгла?
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Отговор на номер 13. В така наречения столичен съвет служителите му с изключения на 1 или 2-***, са от селата. Знаете, че в село има една улица, а София е по-голямо село и затова се мият няколко улици. И да се отбележи един път годишно.
13
0
 
8
 
! Отговори
gogo преди 10 месеца
класика по Фандъковкси ;)В седмицата когато го дават да се скъса да вали в София - тогава ще мият улиците ;) В ЕС столици улиците не се мият преди избори или преди/по време на дъжд, а ВСЕКИ БОЖИ ДЕН!гласувайте пак за нея ;)
12
0
 
6
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 10 месеца
Защо централните, в крайните квартали не са ли хора?
11
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 10 месеца
Всяка година едно и също. В нормланите държави измиването се случва през нощта, без да има нужда от затваряне на движението в час пик, но великият столичен инспекторат няма капацитет за нещо умно.
10
0
 
4
 
! Отговори
Да бе преди 10 месеца
Пак че вали
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Намирам за изключително тъжно , че измиването на улици в европейска столица е НОВИНА!
8
0
 
3
 
! Отговори
до селянин преди 10 месеца
е след като такива като теб се заселиха в столицата така ше е
7
3
 
3
 
! Отговори
селянин преди 10 месеца
този клозет изчистване няма
6
2
 
12
 
! Отговори
azz преди 10 месеца
При бай Тошо улиците се миеха всяка нощ....тия *** се хвалят с едно измиване на няколко години....иначе старите коли са им виновни....