Нов протест срещу велоалея в центъра на София

По "Фритьоф Нансен" ще има нова организация на движение
29 апр 2024 10:35, Инна Ангелова
94
Нов протест срещу велоалея в центъра на София
Снимка: БГНЕС

Живущите в центъра се обединяват в протест срещу ремонтите и изграждането на нова велоалея. По-рано живеещите в района около "Фритьоф Нансен" изразиха недоволството си срещу въвеждане на двупосочно движение.

Според тях нововъденията няма да рещат проблемите, а напротив - изграждането на велоалея ще отнеме от паркоместата около района, двупосочното движение ще натовари трафика още повече, а с това ще се замърси  и въздухът.

От Столичната община информираха, че от 20 ч. тази вечер до полунощ на 2 май ще бъдат забранени престоят и паркирането по бул. "Патриарх Евтимий" в участъка от ул. "Граф Игнатиев" до ул. "Фритьоф Нансен" заради въвеждане на нова постоянна организация на движението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от София
Терминал 3 ще се строи три години, започва през 2026 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ами като е наблъскано всичко в София - нормално е да има задръстване,като например кой "умен" с представка "мало" измисли на Рожен да сложат митницата? по този така наречен"булевард" да се изсипват тировете вместо да речем някъде в Божурище? а тия кресливите "зелени" защо не ходят на село да пасат трева и на чист въздух щом в София им било мръсно.
71
0
 
0
 
! Отговори
до 66 преди 2 седмици
и ти ли си този който ще каже кой е дорасъл за собствена кола?мезду другото старата ми кола е доста по здрава от разни кошницис 10 и 15 години по нови където всяка част е консуматив.Да не говорим за "новия внос" който в немския сайт показва какви ръждилници идват а тук ги замаскират колкото за продажба
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Али БегаХората си плащат за доставката. Ти обяви ли си бакшипите в НАП? Ако ти е трудно си намери друга работа, а не да просиш инфраструктура от всички.
69
0
 
1
 
! Отговори
От 66 преди 2 седмици
До Реалист /68/ Ха ха ха, на мои познати един самозабравил се председател на домсъвет беше казал, че асансьорът е културна придобивка и затова и те трябвало да плащат такса за него, макар че живеят на партера и трябва да изкачат само три стъпала, за да стигнат до вратата на апратамента си. А ти не си разбрал какво искам да кажа. Нормално е всяко семейство да има автомобил, а също и онези хора, чиято работа е свързана с много движение из града или ако живеят на такова място, че
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
" когато съм шофьор - мразя пешеходците, ... когато съм пешеходец - мразя шофьорите, НО ... и когато съм шофьор, и когато съм пешеходец -- МРАЗЯ ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ! "
67
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нормално, селяните искат дизели !
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Центъра трябва да е забранен за всички дейности , които налагат човек да ходи до там. Така там ще има най вече реститути, а нормалните хора рядко ще минават от там. Това ще реши всички проблеми. На никой не му е приятно да ходи в смотания, мръсен, задръстен център.
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не знам какви щели да стават европейските градове, но засега навсякъде се минава с кола. Само където има "стар град" като историческа забележителност за туристите, има ограничения.
64
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В ЕС всички градове ще стават зелени 15 минутни градове, без коли, пеш и с колело. Бг е в ЕС.
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Днес и утре по независещи от мен причини, не мога да си използвам колата. Резултатът е, че не мога да си свърша и половината от предвиденото за деня и то до 20:00 часа, а не до 16:00, както ако бях с кола.
62
7
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 2 седмици
Идея си нямаш какво е пренаселен град. София е много далеч от пренаселване. Какво разбираш под трошки? Средната възраст на колите в София е около 12 години, както в подобните градове е Европа. Срамно ли е да си без кола е неприложимо в случая. Защо някои живеят още във времето преди ВСВ и не схващат, че колата е необходимост, а не лукс. Всяко домакинство трябва да има поне една кола. Колата дава свобода на придвижване, което градския транспорт, велосипеда и тротинетката не дават.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
смучи софия?
60
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Айде бе - И аз се чудя защо хиляди хора се качват на стари трошки и презадръстват улиците, след като има метро и други видове градски транспорт. Не му ли идва наум, че след като не може да си позволи да кара нещо друго освен разпадаща се тенекия, значи още не е дорасло за собствена лека кола? Не е срамно това, че някой нямал собствен автомобил, срамно и скандално е това, че мърси въздуха и създава хаос в пренаселения град.
59
0
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 43 преди 2 седмици
И аз помня това време. Сега, ако кажеш на някое днешно дете, че са те пускали лятно време по тъмно да си играеш на народна топка на уличното платно, то ще си помисли, че го лъжеш. Живея в централната част на София, но на тиха уличка, на около 50 м от основен булевард. Наистина беше възможно по тъмно да си играем и на уличното платно, а през деня момичетата си играеха на "Дама", начертана с тебишир на тротоара, защото все още не качваха колите по тротоарите. Ееех, спомени ...
58
0
 
6
 
! Отговори
А защо не два етажа? преди 2 седмици
"Фритьоф Нансен" и без това е достатъчно натоварена улица. Сега, велоалея плюс двупосочно движение? Ами да направят уличното платно двуетажно, тогава може би то ще успее да поеме допълнителното натоварване! Колко му е, пред прозорците на втория жилищен етаж да минава още едно улично платно, все едно че там има голям мост! Та да ни се чудят на акъла как си претоварваме и без това презадръстения център на града!
57
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 седмици
Протеста не е заради велоалеята, а заради безумната организация на движение! Прави се нещо само с маркетингов ефект без никакъв анализ!
56
3
 
3
 
! Отговори
Мичо Враниеш преди 2 седмици
До Анонимен 43: Сега ако си играеш на улицата, може да те има по новините. Има много автомобили и Шофьорите убийци само чакат някой да изкочи и да се запишат в графата.
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да ще караме само колела, ще ядем само трева, ще ходим голи, ще живеем в землянки, няма да се отопляваме, няма да се къпем, забравете за ел. енергия и ето това е прекрасния нов зелен свят. Ще целувате протретите на великия шаман Грета Тунберг и нейния местен наместник Тома Белев, ще маршуравате и пеете революционни песни, после в 8 часа по леглата с кокошките, а който не слуша в Белене за превъзпитаване на неверници.
54
7
 
5
 
! Отговори
Йо преди 2 седмици
До Аз. Прав си, че от провинцията правят целия калабълък. Ако не бяха те тази велоалея вероятно нямаше да пречи. Аз поне им вдигнах наемите да имам полза от тях като ми създават такива неудобства. Хубаво е, че повечето хора започнаха да им вдигат наемите и поне некадърните бачкатори на минимална се върнаха по родните места и започват да остават по-кадърните. Ама има още доста, които ги държат на нисък наем, че правят мазало в София с присъствието си, а пък не допринасят за развитието на града.
53
13
 
11
 
! Отговори
Али Бега преди 2 седмици
Тия в центъра поръчват си храна с доставка, ама не мислят как им я карат. Е, може да излезете от вмирисания си апартамент и да видите, че велосипедисти ви я носят. Те имат нужда от велоалеи!