Отделят 16 млн. лв. за изграждане на жилища на етнически групи

Експерти ще търсят подходящ механизъм
Обновена: 21 фев 2011 15:45 | 21 фев 2011 15:44,
70
Отделят 16 млн. лв. за изграждане на жилища на етнически групи
Снимка: Dnes.bg

Работна група, под председателството на министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, ще търси механизъм, по който да бъдат изградени жилища за хора от етническите малцинства, съобщи кметът на Ямбол Георги Славов.

Градоначалникът е получил специална покана за участие в заседанието, като групата има за задача да създаде работещ модел за решаване на проблема с гетата в населените места.

Община Ямбол е включена в комисията заради натрупания опит и предприетите конкретни стъпки за решаване на проблема с бл. 20 в к-с „Райна княгиня“.

Предвидените средства за изграждане на жилища са в размер на 16 милиона лева, а тяхното разпределение и определянето на общините бенефициенти  ще бъде окончателно ясно до 15 юни 2011г., но след изготвянето и съблюдаването на конкретни критерии.

Още по темата

По думите на Славов подобен модел няма нито в България, нито в Европа.

В работната група участие са взели освен представители на държавната власт и на общините Ямбол, Пазарджик и район „Люлин“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
преди 13 години
Няма ли екарисаж в Ямбол?
67
0
 
2
 
! Отговори
Дедо ви. преди 13 години
Те у наше село сме останали 2-мца българе. Сите други са рррррррооми. Не моим да разберем, тия къщя за назе ли са или единият кат се помине че остане къщата на другия. Я като си мисля че кажуват че сме българе - мнозинство. Но га ритне камбаната единия, то другия требе веке да е МАЛЦИНСТВО ДА ГО Е-А. Па отговорете ми де!
66
0
 
3
 
! Отговори
До 57 - Рязан ли си? преди 13 години
Кое ти е перспективата бе господинчо. Ходиш до Турция. Дооооообре. Ади остани си там, че аман от търговци-МОШЕНИЦИ. От такива като тебе / перспективни/, сме на тоя хал. Няма образование, няма възпитание и....още да изреждам ли? Но ти господинчо, като удариш в кантара, тези 20 000 лв. стават май 40 000. То и при социализма работническата класа бе 1, а тези които творят - в Белене. И после се чудим защо Япония, Китай, Индонезия са напред. И се научи на правилен правопис.
65
0
 
5
 
! Отговори
до 57 преди 13 години
Прав е човека бре за какво да е *** сит търбух за наука глух и аз имам бизнес и знае ли плащай си на хората защото като се чувстват достойни няма те предадат а колкото до пич масалите колко заслужавали трябва да ти кажа че заради такива като тебе няма един можещ човек да е останал сега на мен инженера ми за да се върне му давам заплата колкото на депутат иначе нема кой работи това еако искаш па пробвай с некой манггал ти бачка без пара да е пак си на зян
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
типична бг простотия
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сутринта гледах БТВ и *** от бл.20. *** изнесе страхотна пледоария, че българите са виновни, защото били учени и си знаели правата, а *** неграмотни и не си знаели правата и затова правели така с тях и т.н. Кръвното ми скочи и после се замислих... Ами не сме ли българите виновни, че им позволяваме всичко?
62
0
 
7
 
! Отговори
bg преди 13 години
мдаа,отеляйте братя,после отделете 16000000 да им платите тока и водата,после още 16000000 да им отгледате децата и така грижете се за електората си,а от нас само вземайте
61
0
 
14
 
! Отговори
. преди 13 години
Сравнението, което някой направи с индианците в Америка е неуместно, защото индианците са си били там, когато белите заселници колонизират земята им, а тук е точно обратното. Масово отказват да говорят дори езика ни, възпитават децата си като аутсайдери, а искат да определят правилата и да се чувстваме виновни, ако тези правила не ни допадат, защото са само в техен интерес.
60
0
 
9
 
! Отговори
до данъчния преди 13 години
Ами ако не си плащам данъците,ще ми закрият магазините,"г-н данъчен",защото няма от къде да си изкарвате заплатите!
59
0
 
4
 
! Отговори
Данъчен преди 13 години
А данъци плащаш ли господин куфарен търговец???????????
58
1
 
7
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
"Експерти ще търсят подходящ механизъм" как да откраднат още пари от хазната!
57
13
 
5
 
! Отговори
до 47 тъп си като... преди 13 години
***!Ти какво мислиш,че синът ти напр.като е завършил висше и е станал учител по физика,трябва да живее по-добре от мен и да получава 5000 лв.заплата?!Аз може да не съм висшист,но съм човек с перспектива,всеки месец ходя в Турция залагам средно по 20 000 лв.за стока,зареждам магазините си и продавам,други пък произвеждат нещо и го продават на едро,въртим бизнес и затова живеем добре!А такива като тебе искат хем да не им излиза от джоба,хем да са добре!Щом ви плащат толкова,значи толкова заслужа
56
0
 
5
 
! Отговори
BG преди 13 години
Upsurd sa go kazali s pesenta si "Kolega". V Bulgaria dokato ne se sazdade grazdansko ob6tesvo i bulgarite ne se nauchim da igraem kato otbor vinagi niakoi 6te ni igrae nas, dali sa bai *** ili turchaliata niama znachenie - nie gubim. Subodete se hora(sorry ama niamam kiriliza)
55
1
 
16
 
! Отговори
юнака преди 13 години
решението е еднопосочен билет до Пакистан-таман там наще *** ще откранднат оръжията на талибаните.Така ще помогнат на американците в борбата с тероризма.Чичо Сам трябва да даде парите за преселението на *** до Пакистан.
54
0
 
19
 
! Отговори
Leon преди 13 години
По думите на Славов подобен модел няма нито в България, нито в Европа.Е тия вече тотално се оак.ха. То бива неграмотност, ама чак пък толкова... Тоя образ да отиде в Шекер махала в Пловдив, да види скъпите мезонети на какво приличат и тогава да говори....
53
1
 
14
 
! Отговори
НЕКА!!! преди 13 години
Аз пък съм съгласен! Нека им разкарат колибите и им построят блокове, но всеки месец да внасят определена сума за жилището! Ако има безработни, да им дават някакъв гратисен период от година например. После да не ми реват, че не им се давало шанс. За ***, който е живял в такова жилище, но в последствие не е плащал и пак си е построил колибата - ЗАТВОР! Да се правят и внезапни проверки през определен интервал от време, за да се следи дали освен себе си не ИНТЕГРИРАТ и по някой кон в банята.
52
0
 
16
 
! Отговори
Мето преди 13 години
*** са аристократи по произход и по рождение - всичко ще им направим. Къщи,условия за кражби, ще им плащаме разходите за вода, ток, ще имат пожизнена издръжка, ще им гледаме децата...това са привилегии за които благородно ще им завиждат останалите кралски фамилии в Европа. Поне по този показател сме първенци. България с най-много аристократи на глава от населението. Значи сме най-благородническата държава в света.
51
1
 
23
 
! Отговори
руснак преди 13 години
ха ха ха егати смеха , българите ще дигат палати на *** а в същото време самите ще карат на хляб и вода )
50
0
 
27
 
! Отговори
До 48 преди 13 години
Братле, де е КАЛАШНИКА? Искам ТРИ!
49
0
 
21
 
! Отговори
нона преди 13 години
и аз искам да съм "етническо малцинство" и да не плащам на чез - особено през зимата .... а тези ми изключват тока само за 3 дни закъснение...