80 деца се разболяха на летен лагер в Каваците

Едно от тях, в по-тежко състояние, е настанено в бургаската болница
Обновена: 8 авг 2011 20:00 | 8 авг 2011 19:54,
51
80 деца се разболяха на летен лагер  в Каваците
Снимка: Архив, Булфото

Вирус е заразил 80 момичета и момчета на възраст от 7 до 14 години от Стара Загора, които са на морски лагер в Каваците, Бургаско, съобщи за БТА д-р Златина Нанева, директор на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Стара Загора.

Висока температура - при някои от децата до над 39 градуса, и отпадналост са сред симптомите, обясни д-р Нанева, която днес е пристигнала в лагера.

Едно от децата, което е в по-тежко състояние, е настанено в бургаска болница, друго, с астма, вече пътува към Стара Загора, заедно с педиатър.

Четири от децата следобед са отведени с автомобили от родителите си. Тази вечер с автобуси останалите ще бъдат
транспортирани до Стара Загора. Заедно с тях ще пътува и автомобил на РЗИ.

Утре предстоят изследвания, за да се установи вирусът, посочи д-р Златина Нанева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
1
 
! Отговори
към 46 преди 12 години
Нормалния BG турист, ти си нищо повече от една *** турска ***
45
7
 
2
 
! Отговори
Аdonis преди 12 години
Спароток и неговата секретарка работят като *** и правят ефтини *** за по-10 левчета на слънчев *** бряг........приятно прекарване по-*** на лайнарското черноморие!!!
44
2
 
7
 
! Отговори
BG нормален турист преди 12 години
4 години поред ходех на море в Турция именно поради тези причини,въпреки,че най ми харесва на Сл. бряг. Да ,обаче турците вдигнаха цените двойно от преди ,щото условията там са просто несравними а за отношението и обслужването да не говорим. Пък румънци и руснаци бол.Тъй , че никакъв друг избор - тук в *** ! Е,пък някога може и да се оправим?!
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заразили са се, по пътя към лагера, от климатика на автобуса. Явно филтърът, на климатика в автобуса, не е бил сменен своевременно. Климатик... развъдник на микроби. По-добро от естествената вентилация, проветрение, няма!
42
0
 
3
 
! Отговори
Дарма преди 12 години
Да ви кажа честно ние все още не сме ходили на море и моите деца го изкараха у дома. Хем лично аз си приготвям храната и следя за хигиената им. На Каваците не знам колко е чисто, но моята дъщеря е всяка година там на лагер и досега не сме имали проблеми. Затова може би наистина става дума за летен вирус.
41
3
 
7
 
! Отговори
Бургазлия преди 12 години
За ваше сведение това ЕМБАЛ Бургас. Като дойде лятото и полудявате по това море. Един гьол пълен с фекалии. Морето има свойството да се самоочиства, ама като е затлачено това не се случва. Водата е изледвана и бъка от ешерихия коли.Демек цопкате у ***.Да ви е честито. Не мислете , че само вашите деца ги хваша ентерити. Миналата година и аз на планина изкарах един едвам се възстанових след това . Удари ме в ухото. Ама нейсе.Така ,че по моренцето мед не раздават , а *** дал господ.Вземете си
40
10
 
1
 
! Отговори
здравен инспектор преди 12 години
|раги форумци стига сте дига пушилка до бога. Това следствие на летни вирози, които циркулират това лято.То и лекари се разболяха, а камо ли деца събрани на едно място.А за храната на вашите деца се грижат ветеринарни , а не хум. лекари. Това е заради компетенцийте на миро-мършака. Сърдете се на бат бойковото правителство . То изака тази агенци по храните.
39
4
 
10
 
! Отговори
Дани преди 12 години
Моето дете е едно от разболелите се.Вирус било.Оплака ми се още първия ден,че месото,което са яли ,не й е харесало.А тя не е лигла.И за да не й хареса,значи има защо.Или да ги затварят тези лагери или да имат по-голям контрол.Но в България първо стават нещастия и след това тръгват на проверки.Няма оправия и това е!
38
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вирус????????МУ-ХА-ХАИзтровите децата да ви *** майката.Както тровите и възрастните ама те издържат повече.Българина е толкова алчен,завистлив и лакум ..............колкото Боко-тиквата.
37
0
 
1
 
! Отговори
санчо преди 12 години
защо не си отворите очите най на края изискванията за децата са наѝ голями а заплащането минимално. така е в автобуси хотели и т.н. а след тях и потоп култура на поведение няма нито от родители нито от учители .виждате резултата за жалост
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има още майки и бащи смелчаци! И на мен ми се иска да може като едно време, ама не. На море не е и за кучета. Недейте да ходите на море накажете алчните човечета. По-добре в къщи може и пред блока с шепа семки, но здрав! Път ли да гледаш, да не те натровят или оберат, а и си плащаш. :) Звезди няма значение!
35
0
 
12
 
! Отговори
местен преди 12 години
Айде стига капризи и зарази! Идвайте в стройни редици,да ви приберем паричките.За нормално прибиране не гарантираме.
34
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При ГЕРБ е така! Много контрол и много издънки! Ефект обратно пропорционален на контрола!
33
0
 
17
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
Местните хора не боледуват защото не се хранят по скапаните кръчми и мизерните хотели със развалена храна . ЯСНО ?
32
17
 
1
 
! Отговори
микробиолог преди 12 години
Какво толкова! Поодрискали се малко, голямо чудо, и без това са се напили поне по десет пъти. Знаете как действа алкохола на храносмилането и имунитета.
31
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А защо не боледуват местните хора а само туристите? Защото техните организми са свикнали на този климат... Хайде ходете на Сейшелските острови и там се оплаквайте на Папата като вдигнете температура!
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От Каваците на "живо" - гледам снимката, оглеждам се, е няма такъв лагер наоколо, по мяза на болница, излиза, че там е източника на заразата.
29
9
 
3
 
! Отговори
ASD преди 12 години
AMI NEDEI IDVAI TOGAVA BE SELQNIN,TO I BES TFA ZARADI VAS *** SHOPI I CHERNOMORIETO MOQT DOM ZE DA SE PREVRA6TA V DYPKA KAKVATO E I TAPIQ VI GRAD !! DANO DA GRAMNE SHIBANOTO VI SELO ,SAMO TOGAVA BALGARIA SHTE SE OPRAVI OTREPKI TAKIWA
28
8
 
4
 
! Отговори
asd преди 12 години
shte vi *** maikata,zashto lajete xorata...kakvo sa vinovni kavacite 4e ima takav virus ? i as bqx s temperatura povra6tane i razstroistvo ... prosto v momenta ima takav grip !! MAIKA VI DAEBA DNES.BG PEDERASI NEDAGAVI !!!!!
27
9
 
16
 
! Отговори
България е бардак преди 12 години
Поредното доказателство, че България е една отвратителна дупка и *** на Европа. Най-мизерната страна в Европа!!!