Допълнителна техника от летището ще чисти "Хемус"

Уволнения в "Автомагистрали ЕАД" заради снежната блокада
Обновена: 8 яну 2012 12:26 | 8 яну 2012 12:07, Красимир Ангелов
220
Допълнителна техника от летището ще чисти "Хемус"
Снимка: Булфото

Специална техника за почистване на сняг от летище "София" ще чисти автомагистрала "Хемус", съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Почистващата техника ще тръгне от Ботевград към София и поради тази причина временно ще бъде спряно движението на товарни автомобили по магистралата в Северна България.

Целта за вкарването на още техника е да се осигури по-добра проходимост и да се отвори второто платно за придвижване на моторните превозни средства, отчитат от МВР.

Проблемите с почистването на автомагистрала „Хемус” взеха главите на изпълнителният директор и председателят на Управителния съвет на Държавната фирма "Автомагистрали ЕАД". Те бяха уволнени заради несправяне с кризисната ситуация, обяви министърът на регионалното развите и благоустройството Лиляна Павлова.

"Автомагистрали” ЕАД е държавно предприятие към министерството. Това е предприятие, което е избрано да се занимава със зимното поддържане и почистване на магистралите. Отговорността е на двама -  г-н Николов и г-н Антонов. Те са освободени с моя заповед", отчете министър Павлова.

Очаква се по-късно през деня да бъде отменен код оранжево за областите Врачанска, Ловешка, Габровска, Великотърновска и Софийска.

От Агенция "Пътна инфраструктура" обявиха, че са затворени проходи Твърдица- Елена, Етрополе- Златица, Върбишки, Вратник, Троян–Кърнаре.

Забранено е преминаването на превозни средства с обща маса над 10 тона през прохода Шипка и Петрохан и над 20 тона през Айтоски проход. Всички моторни превозни средства да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово, Превала и Петричко и Попови ливади.

Товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан, по пътя Девин-Михалково, Доспат-Сърница, Батак- Доспат, Белово-Юндола и Велингард – Сърница.

Въвежда се и временна организация на движение по пътя Варна - Бургас. Мярката се налага поради необходимост от почистване на коритото на река Камчия в района на моста при км 137.

Движението ще се извършва в едната лента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
5
 
0
 
! Отговори
за 194 преди 12 години
Ще комунизма, ама ще го изритаме с едни грозни български ботуши, като ***.
193
3
 
27
 
! Отговори
ще бъде прерязана преди 12 години
Движението ще се извършва в едната лента, заяви Цецо Лажецо, която ще бъде прерязана от другаря Борисов!
192
0
 
14
 
! Отговори
пожарникаря преди 12 години
Нема да се плашите копилета снега ша го пратим во историята на неово место,че ви викнем ветеро он че помете сичко,аре че днеска требе да играем с"Див пръч"чучулигово,после пак че лъснем на първа страница с хектрик,аре чао компанията от бете ви боико и оборо на мърлячите гейб...
191
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Споко! Борко е звъннал на Господ и му е обещано снеговалежът да спре!
190
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 191-Ако искаш си ходи при комунизма - там всичко е общо и си живеете в малко скромно стадо....Отговорът на Комунизма: Граждани-господа, забравете призивите да идвате при мен! *** демократични не ща! Копайте компири и чакайте малко аз ще дойда при вас!
189
5
 
10
 
! Отговори
с гаранция преди 12 години
Така или иначе живота ви ще приключи със смъртта! Какво ви пречи да бъдете погребани в някоя непочистена преспа? Гарантирано от ЕТ "герб"!
188
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано спре снега, че Боко ще затвори и държавата с неговото ловене на снежинки във въздуха:)Явно дебелата министърка не е толкова пъргава да ги лови:)
187
7
 
6
 
! Отговори
за 189 преди 12 години
Ако искаш си ходи при комунизма - там всичко е общо и си живеете в малко скромно стадо.
186
2
 
18
 
! Отговори
С обич - Маите преди 12 години
Защо е този негативизъм , бе хора .Това е последния проблемен Януари , идва Декември 2012 - защо тея нерви :)
185
3
 
4
 
! Отговори
Иван преди 12 години
до 184: Е за матриала ставаше дума де ! Ако е мое ще чистя - ако не през *** ще газя.Втакъв стил са разсъжденията по всички теми.
184
1
 
13
 
! Отговори
за 184 преди 12 години
Абсолютно вярно. Плащаме данъци, а в същото време трябва да чисти общинските терени от сняг. Каква е тая ангария? Да не се е върнало турското робство?
183
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България парализирана от 15 см сняг:))) Е това отдавна не се беше случвало:)))))) Какво ли ще видим още:)) И най-лошото е, че не могат да се използват супер магистралите Бокови от автомобили:)) Само със шейни и впряг от кучета:))))
182
1
 
11
 
! Отговори
от 184 преди 12 години
В добавка, като си забия тия 4 колчета, ще продавам минетки - документи даващи право за определен срок да се минава през територията ми, оградена с тия 4 колчета. Те това е капитализъм и демокрация в пълният им блясък!
181
1
 
19
 
! Отговори
ще бъде спрян снегов преди 12 години
Почистващата техника ще тръгне от Ботевград към София и поради тази причина временно ще бъде спрян снеговалежа в Северна България, обеща Цецо Лажецо.
180
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"А като падне сняг никой не си почиства пред вратата да покаже какво иска от държавата."Пред вратата моя собственост ли е? Ако е - ще го чистя и ще си забия 4 колчета, да си маркирам. Ако не е моя собственост - по какъв точно начин ще ми вмениш отговорност да полагам безвъзмезден труд в полза на държавата? Това да не ти е комунизъм?!?
179
0
 
15
 
! Отговори
АМБ преди 12 години
Ако решим да потърсим отговорност от енергиините дружества за останалите без ток селища - ще кажат че няма да платят защото случилото е форсмажорни обстоятелства,същото важи и за агенция пътища,здравната каса,пенсионната с-***,управлението на държавата.за целта крайно време е и ние да спрем плащането на данъци поради форсмажорни обстоятелства- криза е.
178
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно шефа на летището също е нарочен за уволнение вече.
177
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е нали вчера имаше 40 снегорина в отсечката Ботевград- София :))) или ги имаше само по документи
176
13
 
9
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Българите са най недоволното племе - през зимата имало сняг,пътищата непочистени, през лятото - жега имало комари.Как не се намери някой доволен .Мързеливи и недоволни.Че и държавата щели да съдят за непочистени пътища.А като падне сняг никой не си почиства пред вратата да покаже какво иска от държавата.*** се изхвърля през балконите,стълбищата надраскани и изкъртени.И все Борисов или друг е виновен.Я се огледайте какъв матриал сте.
175
2
 
1
 
! Отговори
ludnica преди 12 години
Oshte po dobre.Gqurite she si sedqt po selata i v Sofiq(aka"Hollywood") shte moje da si po4inem malko ot selqniq!