Допълнителна техника от летището ще чисти "Хемус"

Уволнения в "Автомагистрали ЕАД" заради снежната блокада
Обновена: 8 яну 2012 12:26 | 8 яну 2012 12:07, Красимир Ангелов
220
Допълнителна техника от летището ще чисти "Хемус"
Снимка: Булфото

Специална техника за почистване на сняг от летище "София" ще чисти автомагистрала "Хемус", съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Почистващата техника ще тръгне от Ботевград към София и поради тази причина временно ще бъде спряно движението на товарни автомобили по магистралата в Северна България.

Целта за вкарването на още техника е да се осигури по-добра проходимост и да се отвори второто платно за придвижване на моторните превозни средства, отчитат от МВР.

Проблемите с почистването на автомагистрала „Хемус” взеха главите на изпълнителният директор и председателят на Управителния съвет на Държавната фирма "Автомагистрали ЕАД". Те бяха уволнени заради несправяне с кризисната ситуация, обяви министърът на регионалното развите и благоустройството Лиляна Павлова.

"Автомагистрали” ЕАД е държавно предприятие към министерството. Това е предприятие, което е избрано да се занимава със зимното поддържане и почистване на магистралите. Отговорността е на двама -  г-н Николов и г-н Антонов. Те са освободени с моя заповед", отчете министър Павлова.

Очаква се по-късно през деня да бъде отменен код оранжево за областите Врачанска, Ловешка, Габровска, Великотърновска и Софийска.

От Агенция "Пътна инфраструктура" обявиха, че са затворени проходи Твърдица- Елена, Етрополе- Златица, Върбишки, Вратник, Троян–Кърнаре.

Забранено е преминаването на превозни средства с обща маса над 10 тона през прохода Шипка и Петрохан и над 20 тона през Айтоски проход. Всички моторни превозни средства да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово, Превала и Петричко и Попови ливади.

Товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан, по пътя Девин-Михалково, Доспат-Сърница, Батак- Доспат, Белово-Юндола и Велингард – Сърница.

Въвежда се и временна организация на движение по пътя Варна - Бургас. Мярката се налага поради необходимост от почистване на коритото на река Камчия в района на моста при км 137.

Движението ще се извършва в едната лента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А да не Ви обяснявам какво беше през Петрохан
153
2
 
10
 
! Отговори
поглед в миналото преди 12 години
Последно Копи/пайст ... да не досаждам вече .. на всички им е ясно че същото нещо се е случвало и през 2005, 2007 .....Много пъти този участък е бил затварян и блокиран от снега ....Стига с това политизиране на всичко ...2007 година .....Движението по автомагистралата Хемус" беше спряно вчера сутринта.Автомобили, автобуси и тирове са били блокирани тъй като магистралата не е била почистена. Най-малко 5 000 души бяха блокирани на прохода "Витиня". Пътници споделят, че са пътували по 12 часа от Габрово и Велико Търново. Малко по-късно движението в едната посока - към Варна, беше възстановено.По информация на очевидци над 200 са били ТИР-овете, блокирали магистралата. Оформила се е плътна колона от автомобили, задръстила и трите ленти по посока София.Нарушени бяха графиците на автобусие. На автогара София се бяха събрали много чакащи хора.
152
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 138:Това е паническо решение.Как така от снощи до обяд извършиха разследване,установиха виновните и ги уволниха.Истината е,че сме виждали и по-голям сняг,който вали по три дни и пак не е имало проблем.Аз бях там и проблемите дойдоха от безхаберието на КАТ,най-напред,които не прецениха навреме ситуацията и не отклониха движението по резервните маршрути.Оттам дойде и тапата и техниката за почистване вече нямаше къде да влезе,щото беше блокирана и резервната лента!!!Ама я уволни Цецо!!!
151
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пътищата в България бяха отврат при предишното правителство. Сега са прекрасни! Само за две години герб направи пътищата в Бг образцови. При това без дори един ремонт!
150
1
 
4
 
! Отговори
oho преди 12 години
А на тези от аварийния телефон 112 който отказал за няколко часа в тази ситуация, ще им се търси ли отговорност?
149
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен правителството се справи отлично. Сняг има само по зимните ни курорти, никъде другаде. Само герб..
148
3
 
7
 
! Отговори
TRUCKER преди 12 години
Не са виновни тировете.Виновни са Агенция Пътна инфраструктура и КАТ защото няма организация на движението.Колкото повече тирове пътуват толкова по-добре!Повече икономика.А и в БГ пътищата са под всякъква критика,колкото и да се пънат да се хвалят с тях.
147
6
 
5
 
! Отговори
11 преди 12 години
Добре,че не е на власт Станишката с неговите кадри/батко,братко/,тези хора на Витиня щяха да чакат 1-ви март....
146
5
 
6
 
! Отговори
поглед в меналото преди 12 години
Оппа я да видим каква статия има от началото на месец февруари когато на власт бе добрата стара тройна коалиция , начело със Супер СергиСтатията е за същата тази магистрала Хемус и прохода Витиня.......Магистрала "Хемус" е затворена към Варна заради закъсали тирове коментари/320 февруари 2009, 18:20София, България На магистрала "Хемус" в района на Витиня в посока София се пропускат леки коли, но към 17.15 ТИР е препречил платната в посока Варна и движението сега временно е спряно в тази посока, съобщават от "Пътна полиция". Сняг вали в цялата страна с изключение на крайните западни и източни райони. Движението е затруднено от снегонавявания поради силния ватър. Пътните служби продължават разчистването на заснежените участъци.
145
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-*** е,че никой от мислещите как да се почисти не помисли,че като е спрял тока в над 100 села в Габровско и още толкова в Ловешко и Троян почиващите хора ще си тръгнат едновременно.И как да се приберат?Поне да бяха почистили Троян-Кърнаре.И без това до Беклемето е почистен,а това е половината проход.За един час максимум ,ако тръгнеха от двете посоки снегорини щяха да го почистят.Тогава нямаше да има проблем.Ама няма кой да мисли,а само опашки когато дават заплати правят...
144
3
 
4
 
! Отговори
Роли преди 12 години
Нали щяха да хващат снежинките във въздуха?!? Смешници...
143
2
 
1
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 12 години
Кой ще възстанови моралните и материални щети на стотици хора ,къде беше полицията да спре тези тирове ,да им наложи наказание и да не им разреши да продължат?Значи вместо да чистим пътя се занимаваме с някакви мърлячи тираджий които са виновни за целия този хаос създал толкова много проблеми на хората и на държавата!Или се крият зад някоя пряспа за рушвети?
142
1
 
1
 
! Отговори
Ей, Богу! преди 12 години
"Проблемите с почистването на автомагистрала Хемус взеха главите на изпълнителният директор и председателят на Управителния съвет на Държавната фирма "Автомагистрали ЕАД"."Ей, блогърчета, вие да сте чували за пълен и кратък член? Хайде, ако обичате, да си заработите заплатите :)
141
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе дреме ми на мен за ГЕРБ. Нито съм, нито ЩЕ гласувам за тях. Просто из нашите планински и тесни пътища, когато вали сняг на парцали няма как движението да е нормално. Натоварени и тесни планински пътища, минава един ТИР с износени гуми, завърта се и ето ти задръстването. Ако ще и папата да е на власт няма как да лови снежинките във въздуха. Аз лично не вярвам че някъде по света е възможно при обилен снеговалеж планинските пътища да са лесно проходими и почистени на момента.
140
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някъде от 14 години кръстосвам страната на длъж и шир ежедневно и тоя хаос, който е в момента съм го виждал само веднъж, преди 4-5 години някъде, пак на Хемус, но тогава снега беше многократно повече и все пак проблема се реши в рамките на ден
139
3
 
4
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 12 години
..съобщи след заседанието министърът на регионалното благоустройство Лиляна Павлова....)).........................................................-Мен, както знаете , като човек на *** и внучка от червен сой - НИКОЙ не може да ме уволни .Така че , внимавайте с критиките ..
138
4
 
6
 
! Отговори
размисли и страсти преди 12 години
Нямало бури , нямал снеговалеж , а по телевизията дават десетки села останали без електричество, за стотици прекършени стълбове ...Ок с почистването на Хемус са се издънили и ръководителите на фирмите отговорни за несправянето са УВОЛНЕНИ ..Кога досега се е случвало това , на следващия ден да се търси отговорност за несвършена работа ....Я се върнете в предните години , когато Боко не бе на власт да видите чичко гугъл какво ще ви каже дали тогава не е имало затворени магистрали ааа
137
4
 
1
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 12 години
Айде сега , пък и вие ..Цялата техника е съсредоточена за почистване на десетина футболни игрища в цяла България и ПЪТЯ до тях ..Знае ли се , къде Боко ще пожелае да рита футбол- всички чакат и тръпнат в очакване ..::)))))
136
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снегът да не го ринат от магистралите, ами да го валират, че да няма дупки.
135
3
 
1
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 12 години
2025 година ..))))Министър Цветанов призова всички български граждани, които нямат сериозен повод, да НЕ предприемат пътуване из страната, ""ПО НОВИТЕ МАГИСТРАЛИ "" и увери, че републиканската мрежа работи в условията на зимния период.