Допълнителна техника от летището ще чисти "Хемус"

Уволнения в "Автомагистрали ЕАД" заради снежната блокада
Обновена: 8 яну 2012 12:26 | 8 яну 2012 12:07, Красимир Ангелов
220
Допълнителна техника от летището ще чисти "Хемус"
Снимка: Булфото

Специална техника за почистване на сняг от летище "София" ще чисти автомагистрала "Хемус", съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Почистващата техника ще тръгне от Ботевград към София и поради тази причина временно ще бъде спряно движението на товарни автомобили по магистралата в Северна България.

Целта за вкарването на още техника е да се осигури по-добра проходимост и да се отвори второто платно за придвижване на моторните превозни средства, отчитат от МВР.

Проблемите с почистването на автомагистрала „Хемус” взеха главите на изпълнителният директор и председателят на Управителния съвет на Държавната фирма "Автомагистрали ЕАД". Те бяха уволнени заради несправяне с кризисната ситуация, обяви министърът на регионалното развите и благоустройството Лиляна Павлова.

"Автомагистрали” ЕАД е държавно предприятие към министерството. Това е предприятие, което е избрано да се занимава със зимното поддържане и почистване на магистралите. Отговорността е на двама -  г-н Николов и г-н Антонов. Те са освободени с моя заповед", отчете министър Павлова.

Очаква се по-късно през деня да бъде отменен код оранжево за областите Врачанска, Ловешка, Габровска, Великотърновска и Софийска.

От Агенция "Пътна инфраструктура" обявиха, че са затворени проходи Твърдица- Елена, Етрополе- Златица, Върбишки, Вратник, Троян–Кърнаре.

Забранено е преминаването на превозни средства с обща маса над 10 тона през прохода Шипка и Петрохан и над 20 тона през Айтоски проход. Всички моторни превозни средства да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово, Превала и Петричко и Попови ливади.

Товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан, по пътя Девин-Михалково, Доспат-Сърница, Батак- Доспат, Белово-Юндола и Велингард – Сърница.

Въвежда се и временна организация на движение по пътя Варна - Бургас. Мярката се налага поради необходимост от почистване на коритото на река Камчия в района на моста при км 137.

Движението ще се извършва в едната лента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сега да изгоним и шефа на летището защото няма кой да изчисти пистите
173
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ужасна трагедия. Човека толкова се стара да построи тия пусти магистрали и накрая падна сняг и ги разсипа.
172
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ така решават проблемите! Като падне сняг затварят пътя до пролетта:)) Толкова могат хората:)
171
4
 
7
 
! Отговори
:) преди 12 години
Ето е и добрата новина от тази блокада на Хемус посока София ... Столичаните в повече не можаха да се доберат до София и резултатите са видими- Градският транспорт в София се движи по разписание, съобщават от Столична община. Движението по пътната мрежа на София е спокойно и нормално , без задръствания и проблеми.
170
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Половината България без ток, а другата половина закъсала по пътищата:) Гарантирано от ГЕРБ!
169
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В другите сайтове пише, че Цветанов ги е уволнил.
168
4
 
5
 
! Отговори
дърт комунист преди 12 години
Да падне метър сняг, да ревете. Сега от 15 см стана голямо мазало. А да се чудиш при тия цени на горивата накъде се е юрнал тоя народ. Каква криза какви 5 лв????
167
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имало уволнения:)) Да не би Бойко, Цветанов и пъргавата дебелана на мястото на Плевнята да са се самоуволнили! Пътищата им стават само за бобслей и за преминаване с кану, което беше нееднократно демонстрирано:))
166
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре че в София вална малко, че тогава щехте да видите "кон боб яде ли "
165
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Банскалии в момента реват от яд зарад новата софийска писта "Хемус".
164
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде е режещия лентички и трошещия шампанско?ОСТАВКА БОРИСОВ!!!!!!!!!!!
163
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а тази специализирана техника с десен волан ли е, както 90% от снегорините в софия? представете си само каква е далаверата, пуснали са някаква поръчка на определена стойност, обаче в крайна сметка са купили машини от великобритания на поне 10 пъти по-ниска цена от аналозите им с "нормална" дирекция - познайте къде са останалите пари? Ако не се сещата ще ви помогна - министри, техни фирми, консултанти и другите бели якички покрай цялата работа. Същото важи и за материалите, с които обработват....
162
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То пък да беше снег като снег, то зорлем 10-15 санта
161
9
 
5
 
! Отговори
бойко великолепни преди 12 години
ко мрънкате пак бе.довчера нямало сняг,сега що има.ай сиктир от тука ве.чекай си пръдна...дзъъъъъъъъъъъъъъъъъърт.ей ми аз издухах снега бе.браво на мене
160
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
22.01.2012 idva.
159
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето каква е целта.Хората с колите да се карат с хората с тировете,а държавата да се оправдава с бедствено положение и да вдига рамене.Но истината е една.Ако всички закъсали вчера подадат граждански искове и започнат дела срещу държавата,нещата ще се оправят.За съжаление всеки махва с ръка и казва:''Абе нали все пак се прибрах..''И така до следващия път и до следващия уволнен бушон.Я да почнат да печелят делата и да се плащат луди обещетения пък да видим дали ще има непочистен и неремонтиран път!
158
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Идеята да се секат горите на Витоша за нови писти сега изглежда още по-безумна, след като магистрала Хемус се превърна в скиорска писта.
157
3
 
4
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 12 години
Ей , какви хора са българите , бе ...НЕ РАЗБРАХА, че старите и новите магистрали са САМО за лятно ползуване.Така де , имат "вълни" , гьолове , дупки , навявания - лесно ли е да се пазят от замръзване и снегонавявания ??Ами и Батман , не може да "огрее" навсякъде ..Една душа , само , футболна , носи и той ..:))))
156
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Приятел не в миналото, ами и в сегашното, а ако ще и в бъдещето да гледаш ще си е все същото. Колко да обяснявам че няма как да има обилен снеговалеж а ние да си караме по сухи магистрали със 140км/ч. та ако ще и в щатите да си.
155
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Страхотно начало за зимния туристически сезон. Туристите могат да слагат ските още на магистралата! Витиня-Банско - 250 километра гигантски слалом и ски бягане. Фантазия.