Нова вълна на протест, този път срещу Топлофикация

Очакват се недоволни от 16 града в България
Обновена: 10 фев 2013 12:48 | 10 фев 2013 09:26, Петя Славова
347
Нова вълна на протест, този път срещу Топлофикация
Снимка: Булфото

След като на 9 февруари родителите в няколко български града излязоха на протест, още недоволни хора ще направят същото на 10 февруари. Този път поводът е високите сметки за ток и парно, които стреснаха мнозина от началото на годината.

Повече от 16 града се готвят да бъдат чути от управляващите, като акцията се организира в социалната мрежа Facebook, а митингите ще преминат под мотото „Да запалим монополите”.

Очаква се да се съберат хора в София, Пловдив, Варна, Русе, Благоевград, Сандански, Силистра, Гоце Делчев, Белене, Шумен, Ямбол, Велико Търново, Бургас, Монтана, Добрич и Кърджали като началото е поставено за 11.00 часа.

Още по темата

Исканията са свързани с национализация на енергоразпределителните дружества; премахване на всички посредници, а НЕК да поеме тяхната функция; разсекретяване на всички договори в сектора Енергетика; търсене на отговорност на подписалите ги лица; електроенергията произведена от АЕЦ Козлодуй да се разпределя само на вътрешния пазар за нуждите на гражданите и обществото; да се премахне задължителното изкупуване на ел. енергията от НЕК, пише Дарик.

От Топлофикация протестиращите ще искат индивидуални договори с топлофикационните дружества с право на прекратяване с едномесечно предизвестие от страна на клиентите; уредите да отчитат в МВт/ч и реално отчитане на изразходваната топлоенергия.

Новите сметки за парно смутиха мнозина от потребителите.Оплаквания имаше от различни краища на страната.
Организаторите искат всеки да си донесе сметките, които смята, че са неправомерни. Повече от 400 души в Столипиново също излязоха на протест. В столицата хората се събират пред министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
0
 
! Отговори
фактура преди 11 години
Който ми разчете фактура от топлофикация и ме убеди в нея,ще платя и неговата сметка! София 11 часа....И НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ ОТ МРАКА!
252
0
 
0
 
! Отговори
jordanov преди 11 години
Не трябва да спираме протестите срещу безумната Наредба за дялово разпределение на топлоенергията, наредба която позволява безнаказани кражби и надписване на сметки. Трябва да настояваме Топлофикация София да монтира във всеки вход на панелните блокове вертикални щрангове с хоризонтални разводки до всеки апартамент. Само така всеки може да избере как ще отоплява жилището си и ще плаща само онова което е отчел апартаментният му топломер.
251
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако протестите продължат до мсец юни(изборите) ще успеят! Всеки абонат да може с едномесечно предизвестие да се откаже от услугите на топлофикация, а също да не плаща такса за преминаване на топло по тръбите през имота му .... сега това не се приема от управляващите,но...ако хората държат на тези си искания до юни - друга песен ще запеят, защото ще осъзнаят, че на изборите няма да ги изберат - и ще проработят по принуда за народа!!!
250
0
 
3
 
! Отговори
d_tkip преди 11 години
Трябва да се обединим и да парализираме страната, докато исканията не се изпълнят!!!Няма друго решение! До като улиците не заприличат на Бейрут поне за седмица, няма да ги стреснем! Упрвляващи, опозиция, ЕРД-та, всички те от години изпитват търпението на гражданите и са разбрали, че сме много търпеливи. Време е да има покажем, че търпението ни оддавна се е изчерпало. ПОВСЕМЕСТЕН НАТИСК ВЪВ ВСЯКА ОБЩИНА ДОКАТО ВЛАСТА НЕПРОУМЕЕ, ЧЕ ВСИЧКО СВЪРШИ! ВРЕМЕ Е 23 ГОДИНИ ПРЕХОД ДА ПРИКЛЮЧАТ ТОЗИ МЕСЕЦ!
249
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
toploto vi izliza skapo zashtoto veche i tecovete marica iztok sa amerikanski prodadeni ot drygarite shaika prestapnici v darjavata ,.
248
0
 
6
 
! Отговори
тя преди 11 години
СМЪРТ НА ВСИЧКИ КАТО "ВАЛЬО ТОПЛОТО"!
247
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А спомняте ли си, че Делян Добрев щеше да оспорва дългосрочните договори с двете американски централи ТЕЦ ЕЙ И ЕС Гълъбово и ТЕЦ Контур глобал Марица-изток 3″ или поне да предоговаря цените по тях, заради което всеки от нас има във фактурата си ред невъзстановяеми разходи?!Спомняте ли си как ТВ 7 ракриха една далавера с цените на варовика и Иво Прокопиев?!Е, сега след като Борисов и Добрев назначиха за временен председател на ДКЕВР един адвокат, който е от котилото на Иво Прокопиев, чувате ли Добрев да говори за дългосрочните договори, въпреки, че това е далавера, сравним
246
1
 
8
 
! Отговори
ИВАН-СОФИЯ преди 11 години
АЗ НЕ ИСКАМ ДА МИ ПРОДАВА ТОК МУТРЕСАТА НА БУДА С НЕЙНАТА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ!ДА СИ Я ИЗНАСЯ НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ,АЗ ИСКАМ ТОК ОТ КОЗЛОДУЙ!А ТИКВАТА ЩЕ ХВАНЕ НА ИЗБОРИТЕ МОЯТ Х-Й
245
0
 
9
 
! Отговори
N6 преди 11 години
Проблемът е , че не можем да се уважаваме. Ако се уважаваме ще можем да се обединим около една идея 99% от населението, а това е голяма сила - вместо сега ние да им се молим, те(монопола) ще ни се молят!И с други цени!
244
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Договорите за Зелената Енергия не бяха ли подписани от СТАНИШЕВ?
243
0
 
7
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ПИТАМ:- Защо НЕК е ЗАДЪЛЖЕНА ОТ ГЕРБ, да изкупува "вятърничевия" ток на 100%, за 25 г. за 79 ст. и да отказва от Козлодуй, струваща му 1.169ст?- Защо изкупува тока от АМЕРИКАНСКИТЕ СПОНСОРИ НА СДС в Марица-Изток за 17,5 ст, а от Държавния ТЕЦ за 4,5 стВНИМАНИЕ - КРАДЦИ...!!!
242
0
 
17
 
! Отговори
тя преди 11 години
А бе тия от топлофикация да не мислят ,че сме живяли на луната ,че ще ни залъгват с "ниски" температури?Пет дни от декември с минусови температури и 25 дни с плюс, те не компенсират ли?Изкарахме топла коледа и нова година ,без сняг и с положителни температури.
241
0
 
17
 
! Отговори
тя преди 11 години
НАЙ - ПОСЛЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД СЕ НАДИГА СРЕЩУ НЕСПРАВЕДЛИВОСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ!
240
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днешното правителство дойде на власт с обещанието ,че ще излови бандитите у нас .Само с оправдания не става.Народа е в правото си да поиска сметката и от Боко и от предищшвите и то не само от 2004 .За си пожелаем успех и още по масирани всенародни действия в борбата ни с практикуваният спрямо нас геноцид повече от 23 години
239
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VAZRODITELEN PROCES - 2
238
0
 
2
 
! Отговори
Дофтур оф були преди 11 години
До БУДА КРЪВОЛАКАДрън-дрън всички са виновни от...до...
237
0
 
4
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
До Уточнител 822. Ей не понясям *** като теб по-добре си трай а не лай!
236
0
 
18
 
! Отговори
Съд за геноцид преди 11 години
Съд за геноцид срещу българския народ!От 23 години насам в страната липсват 3.5 милиона българи, измрели и изселили се в чужбина. Това е 41 % от населението на България.Абсолютно безобразие!Докога ще търпим тази политическа и икономическа мафия!
235
3
 
11
 
! Отговори
Уточнител преди 11 години
На бой другари, още сега да вземем властта!Нашият лозунг е: двойни пенсии и тройни МРЗ, отпуск по майчинство 2 години, безплатни доктори, чрез АЕЦ Белене - цената на тока надолу с60%.Ставай народе, от сън дълбок се събуди, напрееед!!!!!
234
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най сетне българина се размърда. Вече ножа се заби в кокала и няма мърдане.