Евакуирани жители на "Аспарухово" плашат общината със съд

Недоволните излязоха на протест
Обновена: 7 юли 2014 14:08 | 7 юли 2014 11:07, Камелия Цветанова
6
Евакуирани жители на "Аспарухово" плашат общината със съд
Снимка: Impact Press Group

Евакуирани от домовете си жители на район "Аспарухово" във Варна днес излязоха на протест, а някои от тях дори заплашиха общината със съд.

Още по темата
Протестиращите изразиха недоволството си, че бедственото положение в района все още не е отменено, макар че ситуацията се нормализира.

Те посочиха, че няма информация кога ще започнат укрепителните дейности по образувалите се от наводненията свлачища. В събота и неделя никой не работеше, нали е бедствено положение, дейността изобщо не трябва да спира, посочи Стоян Стоянов от протестиращите, цитиран от БТА.

Според него хората не искат пари, а да се върнат по домовете си.

Николай Иванов допълни, че хората са притеснени да не окрадат домовете им, докато живеят при близки и приятели.

По думите му в неговата  къща вече е направен опит за кражба.

С протестиращите се срещна кметът на района Йордан Николов. Той каза, че в момента комисии обикалят свлачищните и срутищни зони в квартала и изследват кои къщи са застрашени. Йорданов не се ангажира с конкретен срок кога ще приключи набирането на тази информация.

Според кмета до момента съборените обекти в квартала са около 100. Близо 70 от тях са къщи, от които около 90 на сто незаконни построени.

Йорданов уточни, че в квартала са евакуирани обитателите на 120-150 къщи, които ще могат да се завърнат, ако специалистите кажат, че няма никакъв риск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Върнете ги там и запушете дерето хубаво. Даже им позволете да си направя още незаконни къщи.И чакаме следващия проливен дъжд.
4
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 9 години
Не стига, че са си построили незаконно къщите и им осигуряват място за живеене, а сега пък и недоволни. Кого и за какво ще съдят? Жалко, че им се случи, ама са си виновни само те.
3
1
 
11
 
! Отговори
бай мустака преди 9 години
а като си строиха къщите където им хареса без никого да питат и с това създадоха предпоставка за наводнението и свалчищата,защо тогава не ходиха да питат може или неможе да се строи там.а много от тях казваха " абе лесна работа ,аз да я направя пък после все ще измисля нещо " ама сега ,ква стана тя.
2
1
 
10
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Има циганя там с незаконните си коптори и с изсичането на гората, верно са за съд и за затвора, защото тази трагедия се случи, благодарение на гореупоменатите факти...
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми оставете ги да ги зарине следващото свлачище или потоп