Над 20% спад на туристите по Черноморието. Ние ли ги изгонихме?

32% от българите ще почиват в чужбина
3 юли 2019 10:50,
462

С над 20% са намалели туристите по българското Черноморие през тази година, обявиха преди седмица от Института за анализи и оценки в туризма. Въпреки че все още няма официални данни, предварителните анализи на Министерството на туризма показаха спад с между 3 и 6%.

Още по темата

На този фон пък трафикът на леки автомобили през граничния пункт с Гърция се е увеличил с цели 25%.

"Проекцията на цените е визия за пазар. А пазарът е свободен. И тогава, когато има предлагане и търсене, и те срещнат своя интерес - цената е разумна. Не бива цена, обявена на едно място, да бъде показателна за цялото българско Черноморие", отбеляза изпълнителният директор на Сдружение "Национален борд по туризъм" д-р Полина Карастоянова.

Във връзка със зачестелите в социалните мрежи примери за високи цени по плажовете у нас, като 40 лева за два шезлонга и сянка, Карастоянова отбеляза, че те не са показателни за цялото Черноморие.  

Пречиствателните станции не смогват на туристи и строежи

Проучване на социологическата агенция "Тренд" от своя страна показа, че 32% от българите са избрали да почиват в чужбина това лято. Повечете са се спрели на курортите в Гърция и Турция.

"Дори и цена от 100 лв. за определени зони по плажовете ни би била приемлива, ако има клиенти за тях. И ако услугите, които се предлагат са на съответното ниво", допълни още д-р Карастоянова пред Bulgaria ON AIR.

Тя беше категорична, че само след средата на месец юли картината по родните курорти ще бъде съвсем различна и за отлив на туристи няма да става и дума.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
394
0
 
7
 
! Отговори
Стария преди 4 години
Ами кво да ви кажа, управител на хотел- бръсната глава по къси ***, тениска и приметнато чанте през рамо. Остава само качулката. Къде е костюма, езиковите познания и опита в хотелиерството.Ами то си е чиста мутра измъкната от фитнес залата с купено някакво висше и два пръста чело.Е, няма как да стане, то се видя вече, че и тук не сме в час...
393
0
 
8
 
! Отговори
аз преди 4 години
Нещо не разбирате.Проблема не е в цените на нашето море.Проблема е в собствениците-селяндуре и мутре,в обслужващия персонал-мънгале,в държавата-комуненцета и в простотията българска.затова сме в Гърция.Каталавате.
392
0
 
8
 
! Отговори
Киро преди 4 години
Как няма да ги изгони, като нямаме предприемачи, а имаме само печалбари?Не мига да кача снимки да ви покажа какво ми сеевираха з континентална закуска ( 2 парчета краставичка, 3 колелца евтин шпеков салам, който е мазен, потъмнял и твърд, тоест стар, 1 парче имитиращ сиренето продукт и 2 дози маргарин. Базата неподдържана и цената като в Гърция. После не питайте, защо ходим в Гърция и Турция на море!Преместихме се в друг хотел и сифона на *** е вързан със сезал. Това се забелязва от хората.
391
0
 
18
 
! Отговори
Чудя се преди 4 години
Абе защо спорите имало ли-нямало ли туристи, какви били причините?! Всеки да си ходи където му е кеф и да си почива! На мен не ми харесва на нашето море и въобще без да се обяснявам съм ги отсвирил! Няма да ми държат сметка я!
390
7
 
1
 
! Отговори
haha преди 4 години
ето ви спокойствие няма шум няма туристи вижте колко е спокойно дестинация за пенсионери това е пилитика на някои управляващи
389
2
 
11
 
! Отговори
до изхода преди 4 години
не са обедняли, а просто си отидоха пак в Турция където ги глезят . Просто си оправиха отношенията и туризма на Турция литна. Да не говорим че и от Грузия в момента има пренасочени почивки към турция, след събитията от преди 10 дни.
388
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не баба ми ги изгони направете и тоалетната 40 лева и ще дойдат
387
1
 
63
 
! Отговори
Това е преди 4 години
Хората се отвращават от наглост, алчност и разни татуирани мутанти, които щъкат навсякъде и гледат с кървясали погледи. Разбира се, че ще бягат, на почивка са дошли, не на прецакване и всякакви минавки.
386
26
 
9
 
! Отговори
изхода преди 4 години
Защото руснаците дотолкова обедняха, че вече не могат да плащат дори ниските цени които предлагаме. Просто трябва да се откажем от този сегмент, до поставим достойни цени и да посрещаме по-качествени туристи.
385
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези истории които се разправят за нашето черноморие като апокрифни легенди,карат българите да избягват да ходят там.Много български посетители казват че мутрите са навсякъде,и са изключително агресивни и ходят с по няколко коли.Опасноста да пострадаш ти или семейството ти е реална,както и последствията където можеш да бъдеш ,,не само бит'',за разлика от Гърция и Църногорието,да не говорим за турските курорти където всичко е на световно ниво,в това число и почиващите от цял свят.
384
2
 
44
 
! Отговори
rts преди 4 години
Цитат : "когато има предлагане и търсене, и те срещнат своя интерес"Ми.. то в това се съдържа всъщност и отговора на въпроса защо са се увеличили с 25% туристите за Гърция. В края на краищата за единия патриотизъм да отида да ми одерат кожата за услуга,която само някоя мутра бизнесмен в кавички е решил ,че струва в пъти повече то съседните южни държави при по-лошо качество ... не мерси ще пропусна
383
2
 
26
 
! Отговори
Гал преди 4 години
Ден година храни , това е принципа. Но какво предлагаш , тук се включва чистота , приветливо отношение , хубава храна. Може би съвсем малко места го предлагат. Български хотелиери научете го този урок и вероятно ще има туристи.
382
3
 
61
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
НЕ ХОДЕТЕ НА НАШЕТО МОРЕ ,МОЛЯ ВИ! ТО ВЕЧЕ НЕ Е НАШЕ , А Е СТАНАЛО КАПАН ,ЗАЛОЖЕН ОТ АЛЧНИТЕ И НЕНАСИТНИ ГЕРБАДЖИЙСКИ ПРОТЕЖЕТА!МРЪСОТИЯ ,СКЪПОТИЯ ,ЧАЛГА И МУТРИ ,ТОВА Е МОРЕТО НИ ДНЕС.
381
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми пука за хотелиерите,още повече за тези които им позволиха да крадат от ,,приватизацията'',онези в политиката където до един са с интернационални безродни нагласи.Запомнете ..от крадец и апаш(***), бизнесмен нестава.Вие се смеете на ,,принца с гумените червени ботуши'' от замъкът в онова село,ама да знаете че всички с хотели по морето са като него,милиционери и приближени на ,,червената власт''.Оня поне не се крие че е ,,селски бек'',за разлика от онези с лъскавите трендафори като Ветко
380
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Черноморец заляха един прекрасен олаж с бетон и някогашния плитък и чист залив сега е смрадливо блато, развърдник на ешерихия коли и други бактерии.Събират пари от концесии, концесионерите си ги избиват от рекет. И след това събраните от концесии пари държавата ги дава на наши хора да правят реклама на българския туризъм. Хайде да разкарат концесиите в този им вид, да не плащаме за препикани чадъри и турзимзмът в страната ни ще бъде по-добре.
379
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма го спокойствието и красотата на едновремешните почивни бази,едно време слънчака го затваряха за автомобили,само рейсове влизаха,за да има тишина и спокойствие за почиващите,още имаше и природа за разходки и отдалечени места за забавление,като казино,боулинг и др.,улица на занаятите за ценители на изкуството,лятно кино и театър,но най-вече спокойствие и природа която създадоха с големи усилия и която бе унищожена заради застрояване за печалби
378
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
интересно,защо гърците не идват тука на море, а ние ходим там,сигурно има някаква причина,нали тука е по-евтино,хм,значи не е финансова причината.Е човек какво иска през почивката-ми да почива,ааа,може да е туй,тук къде може да се почива без шум,бетон,къде има незастроени плажове,добра храна и добронамерени хора.Нещо трябва да се промени,и това не е клиентът а стоката ,която се предлага
377
6
 
6
 
! Отговори
малък Сашко преди 4 години
Захариев от Варна си носел ловния нож в плажната чанта??И този индивид има 28 положителни реакции??Да се пази с него,ако някой му изцапа хавлията с пясък ли,що ли?Благодаря на него и останалите като него,че не почивате на българското море.Докато попаднете на някой като вас,дето си носи пък пистолета на плажа!
376
30
 
4
 
! Отговори
малък Сашко преди 4 години
Плюете ли България и българското, българите и морето? Браво!Браво,господине!Хубаво ли ти е?А,дано ти мине!
375
27
 
3
 
! Отговори
всяко зло за добро преди 4 години
Нека известно време да намалее туристопотока за да си отдъхнем от туристи.Таз любов към бедния руски турист пълво свали заплатите на персонала, после направи обектите нерентабилни.Мутрите бяха побеснели. Човек не може да отиде на плажа спокойно от огради, *** и т.н.След това да поразчистим и ще вдигнем цените на обектите за да се очистим от бедни руснаци заради които от министерството свалят цените.И ще настъпи нова ера на туризма в България.