Община Троян дава на концесия минерална баня и басейн в Шипково

Договорът с бъдещия инвеститор ще е за срок от 32 години
15 сеп 2019 18:40, Красимир Ангелов
10
Община Троян дава на концесия минерална баня и басейн в Шипково
Снимка: Булфото, архив

Община Троян е подготвила процедура за обявяване на концесия за строителство и управление на "Център за рехабилитация и отдих" в село Шипково, съобщи кметът Донка Михайлова.

Предвижда се договорът с бъдещия инвеститор да е за срок от 32 години, с опция за удължаване с още до 10 години. Прогнозната стойност на инвестицията е малко над 20 милиона лева, съобщава БТА.

Михайлова поясни, че държавата е предоставила преди няколко години на Община Троян намиращите се в окаяно състояние минерална баня и минералния басейн в Шипково. Общината обаче не е успяла да намери средства за рехабилитацията им.

"Цялостното обновяване на тази база не е по силите на общинския бюджет. Нашата амбиция е да намерим партньор, с който заедно да възстановим дейността на старата баня, да обновим изцяло най-стария традиционен басейн с минерална вода и да бъдат изградени места за отдих", добави кметът.

Тя уточни, че концесията ще бъде обявена до края на годината, а за първите три години от договора инвеститорът трябва да вложи в базата близо 3 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До tttТака работи икономиката при капитализма - може би не си го разбрал все още и чакаш "да вдигнат заплатите" ...
9
0
 
7
 
! Отговори
ttt преди 4 години
Нали знаете, че този инвеститор ще иска да печели, тоест входа няма да е безплатен.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро не съм ходил в Шипково, но преди 5 години нещата не изглеждаха никак добре. Банята беше спряла да работи, кръчмире затворени, басейна затеорен, повечето бази изоставени и неработещи. Дано да пптръгант нещата, защото това е един от най-старите български курорти.
7
0
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А какъв е процентът от магарецесията за кметицата?
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Кой и кога продаде златния резерв на страната? Кой и кога разработи урановите мини и продаваше уран, оръжия и наркотици за стотинки, за да не изпадне от власт, а в замяна строеше "индустриални гиганти" с дотации и милиарди загуби за страната и определяше заплатите и привилегиите на комуноидната "работническо-селска класа" в ущърб на оскъдната читава интелигенция с цел кадърните с наведена глава да си траят в мизерията и да не би я надигнат?
5
0
 
14
 
! Отговори
Пешо Р.Р.Р. Мартин преди 4 години
Жалко. Ще съсипят хубавото басейнче, както направиха с общинския басейн на Чифлика. Това лято чадъра там беше 10 лв. Толкова и за шезлонг. Плюс 5 лв. вход. Вече абсолютно недостъпно за човек на БГ заплата. И няма грам тревичка да си опънеш хавлията. Все едно си на морето. Аман от концесии, алчност и дебеловратие в БГ туризма. Заради това хората избягаха в Гърция и Турция.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко живо ревнало хем за пари, хем срещу концесиите. А че пенсионерите с остра нужда от минерална вода няма да имат достъп до баните и процедурите - много важно, техните болести и нужди са важни само да врещят с обещания по избори.Някой някога да е искал пари от Тато?Не се е налагало - раздаваше си апартаменти и служби на когото той си иска, копираха го и всички по линията надолу до най-ниското местно царче, и така си живяхме "доволно" и "честито" 50 години.Трольо, с щика напред!
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
виж тии ,значи частниците могат да печелят, а държавата не----------Много си умен, само че тука не става въпрос за държавна собственост.
2
2
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Пеевски е на линия!
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
виж тии ,значи частниците могат да печелят, а държавата не,еми много некадърна държава бе,що тъй не можем да си използваме природните богатства и се налага да ги даваме на концесии,а тоя дето ги взима успява да ги използва правилно