Трети ден на карантина в Банско: Нямаме никакви дрехи и вещи!

На хора е било предложено да се настанят в общежитие на училище
20 мар 2020 11:43, Ния Христова
189

 

Група от българи вече трети ден е блокирана в Банско, след като беше забранено влизането и излизането от града. В зимния курорт е разрешено влизането само на товарни коли, които доставят храни, лекарства и стоки от първа необходимост. 
 
Този вторник Гергана Бричкова пътува до Банско, за да прибере оборудване от собственото си заведение, но остава блокирана там.
 
"Това, което се промени след 34 часа чакане на барикадата, нямаше особен резултат. Беше ни заявено категорично, че няма да бъдем допуснати, нито ескортирани до домовете си. Следобед пристигнаха огромен брой автомобили на жандармерия и полиция, които принудително ни накараха да изместим автомобилите си", разказа пловдивчанката в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Тя разказва, че хората продължават да чакат при липсата на всякакви санитарни условия. 
 
"Всеки здрав разум ни кара да търсим къде да се настаним, разбира се, за собствена сметка. Прекарахме нощта на топло, въпреки че снощи по последна информация имаше за двама човека, които чакаха там. На други хора е било предложено да се настанят в общежитие на училище. Аз лично отказах и хората, които са около мен, също отказаха", каза още Бричкова.
 
Тя сподели, че не разполагат с никакви вещи, освен дрехите на гърбовети им. 
 
"Все пак 14-дневен е доста дълъг период. Не разбирам как да преговаряме. Вчера хора ходиха до общината, но не са намерили никакво съдействие", допълни Гергана. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всички които нареждат жената, що не пробвате вкъщи да живеете с един чифт дрехи, а тя дори нен е вкъщи.
127
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаме си нов вирус, Гергана!
126
5
 
5
 
! Отговори
серена преди 4 години
Карантината в Банско е като картината в страната ни,сива,мрачна и безлична.Папането свърши идва време за гробаря от Лондон!
125
2
 
7
 
! Отговори
ЕВО преди 4 години
КАРАНТИНАТА В БАНСКО Е ЕДНО,КАРТИНАТА В СТРАНАТА Е ДРУГА,А КАРТИНКАТА В ПАРЛАМЕНТА ТРЕТО!БОГ ДА НИ ПАЗИ!
124
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Банско дайте един чифт *** на жената. Не че ще ги ползва, ама за пред хората.
123
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази кифла чака спасение. Да хваща Борисов маркуча и Радев да вдига самолета че жената е закъсала.
122
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази май плаче за арест за подстрекаване към неподчинение по време на извънредно положение. Тази жена пробва до къде може да се стигне в подстекаването към неподчинение.
121
1
 
27
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Тези май не разбират какво се случва.Карантината е именно за да се предотврати тези ,които са били там и в контакт с заразени да пренесат заразата.Какво означава само за малко утишла.Нали има беше даден срок да се изнесат защо не го е направила? Сега ще стои и ще изчака.Предложено и е къде да се настани не е оставена на улицата.Дрехи и каквото е нужно ще и изпратят близките и това е .
120
2
 
23
 
! Отговори
упс преди 4 години
Човек ще си каже, че това Банско е някаква пещера, сталагтити, сталагтони, готвят си на лагерен огън, ходят на лов за храна и кожи за да се обличат, къпят се когато завали дъжд... Нали бяхте курорт бе, перални ли нямате, магазини ли, ток, вода...Не знам как ще я издържим тая още две седмици.
119
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази не разбра ли че е карантизирана! Щом си била ресторантьорка пари бол. Седи си е---о опъки и пери по често прашките. След 13 дни....бир камила бир камилар....
118
3
 
8
 
! Отговори
Off преди 4 години
КъдИ стИ тръгнали по ***? НИдей рИва - купи си от магазинЪ.
117
3
 
30
 
! Отговори
Бахур преди 4 години
Тази я направиха медийна звезда! Когато ви беше хубаво ама не се оплаквахте! Сега ще седите там и другия път да знаете, като има извънредно положение да си седите вкъщи!
116
4
 
24
 
! Отговори
Вихър преди 4 години
Продължение:- какви обороти е правила и дали ги е отчитала- внасяла ли е ДДС- плащала ли е данъци и колко, защото такива, като нея първи ще ревнат за подпомагане от държавата( сиреч от всички нас), че бизнеса й е закъсал
115
3
 
40
 
! Отговори
da преди 4 години
Тази жена е ужасно дразнеща и ние не искаме да я гледаме!!!
114
3
 
27
 
! Отговори
Вихър преди 4 години
До кога ще й давате трибуна за изява на тази плиткоуница!? Като я гледам колко е безотговорна и не я интересува здравето на другите, ако беше успяла да напусне града щеше да разнесе заразата до Пловдив и в целия Пловдив с посудата, където сигурно е подготвила някое мазе и да готви храна!Така и така е там, а има и достатъчно време, НАП НОИ да вземат да й направят една проверка:- плащала ли е на работниците си- осигурявала ли ги е и на какви заплати- как ги е освободила сега и по кой член
113
6
 
22
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Нямали дрехи - па там е Банско - да ходят по бански...
112
3
 
21
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
КОЛКО ОТ ИСТИНСКИТЕ ТРУДОВИ БЪЛГАРИ МОГАТ ДА СЕ ГЪЗАРЯТ В БАНСКО ??? Е. САГА ГЕПИПАРКОВЦИ-БОГАТКОВЦИ ЩЕ ВИ ВЛЕЗЕ МАЛКО ОТЗАД , А ТЕЗИ ОТ НАРОДНИТЕ КУРОРТИ БОРОВЕЦ И ПАМПОРОВО -СА СВАБОДНИ ДА СЕ ИЗКАШЛЯТ !!! ТЕЗИ КУРОРТИ ПЛАТИХА ЗА ДА СЪСИПЯТ СКИ ПИСТИТЕ НА ВИТОША : АЛЕКО ;ЧЕРНИ ВРЪХ ; ВЕТРОВАЛА ; КОНЯРНИКА;БРОКС И НАД -ХИЖА"РУДНИЧАР" !!!!!!!!!!!!!!!
111
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бричкова, от наем ли пестиш че се засили да си вземаш оборудване? Нали уж е собствено заведение? Или искаше фа бичиш храна за вкъщи в плодив и ти трябваше спешно? Айде стой си на това под гърба и без повече да слушаме за теб, моля. Като си тръгвала си зарязала семейство и тн с надеждата да надхитри системата, а сега се сетила че иска да се прибира - не става.
110
2
 
18
 
! Отговори
SS преди 4 години
Като знам жените като тръгнат на път с колко чанти и куфари са ,не ми се вярва да нямат дрехи и пералня ... но може някой да отиде до Милано да им вземе нещо от последните модни тенденции...
109
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако беше в Китай две, три палки по кухата лейка, даже никой няма да ги показва...