Трети ден на карантина в Банско: Нямаме никакви дрехи и вещи!

На хора е било предложено да се настанят в общежитие на училище
20 мар 2020 11:43, Ния Христова
189

 

Група от българи вече трети ден е блокирана в Банско, след като беше забранено влизането и излизането от града. В зимния курорт е разрешено влизането само на товарни коли, които доставят храни, лекарства и стоки от първа необходимост. 
 
Този вторник Гергана Бричкова пътува до Банско, за да прибере оборудване от собственото си заведение, но остава блокирана там.
 
"Това, което се промени след 34 часа чакане на барикадата, нямаше особен резултат. Беше ни заявено категорично, че няма да бъдем допуснати, нито ескортирани до домовете си. Следобед пристигнаха огромен брой автомобили на жандармерия и полиция, които принудително ни накараха да изместим автомобилите си", разказа пловдивчанката в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Тя разказва, че хората продължават да чакат при липсата на всякакви санитарни условия. 
 
"Всеки здрав разум ни кара да търсим къде да се настаним, разбира се, за собствена сметка. Прекарахме нощта на топло, въпреки че снощи по последна информация имаше за двама човека, които чакаха там. На други хора е било предложено да се настанят в общежитие на училище. Аз лично отказах и хората, които са около мен, също отказаха", каза още Бричкова.
 
Тя сподели, че не разполагат с никакви вещи, освен дрехите на гърбовети им. 
 
"Все пак 14-дневен е доста дълъг период. Не разбирам как да преговаряме. Вчера хора ходиха до общината, но не са намерили никакво съдействие", допълни Гергана. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Покрай опазването от короната ще хванат въшки в общежитието. Чудно
107
1
 
14
 
! Отговори
Az преди 4 години
Тези *** кое точно от "БЛОКАДА" не разбират? осигурили са им къде да живеят, гладни няма да останат... кво чакат трети ден?
106
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Stoi tam i ne revi
105
2
 
45
 
! Отговори
Мария преди 4 години
Направо ми се доплака от тази кокона. Но не от жал, ами от смях! Колко *** трябва да си в случая. Хората дадоха достатъчно време да си съберат багажа и да напуснат курорта, а те до последно решили парички да изкарват. Сега реват и се сополевят в национален ефир колко са нещастни и как всички трябва да им влезнат в положение. Сам паднал, сам се ударил! Заради такива като тези дребнави и егоистични човеченца сме на това дередже! Никой не спазва правила, всеки иска на него да му е добре! Ама не...
104
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно тази ревла винаги се е оправяла по "втория" начин. Имала приятели, искала у дома си. Поведението й не съответства на годините й.
103
1
 
43
 
! Отговори
Писна ми от тази преди 4 години
Всеки здрав разум , ще си направи сметката да не пътува по време на криза и да напусне града , когато е съобщено за блокадата. Тази пат*ка и другите около нея си мислят , че забраните важат за някой друг. На такива трябва да им се случи нещо подобно за да се научат на ред . И пак не е сигурно...
102
2
 
46
 
! Отговори
Доколкото разбирам преди 4 години
Доколкото разбирам е имало предупреждение от 24 часа че ще се въведе извънредно положение. Доколкото разбирам банките и хранителните магазини са отворени . Доколкото разбирам тази кукоона е знаела предварително какво ще стане, после била барофк@ бизнесменка има пари да си купи храна и да си плати хотела. Доколкото разбирам няма проблеми за нея. Доколкото разбирам планът й е бил..... да отиде там нарочно точно за да пише по социалните мрежи и да се направи известна Стана обаче за смях и подигра
101
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешни хора , смешна държава. Грешка на природата.
100
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
106, имунизацията е именно промяна на имунитета. Както самото име подсказва.
99
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жертвите са толкова, колкото трябва. Между другото във войни и произшествия са дадени многократно повече жертви. Нарича се естествен подбор и цивилизацията няма друг път на развитие.
98
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 103Я кажи Ебола, Малария, САРС с промяна на имунитет или ваксини лекуваха? На червеното *** опорните точки не са много силни днес.
97
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква е тази смешна карантина? Вчера журналистката от бтв интервюираше лице в лице хора от карантината. Що не я оставихте и нея там в такъв случай?
96
1
 
11
 
! Отговори
До 103 преди 4 години
ХахахахахахаДобре ! Ама с колко жертви ?Баси чугунит? !
95
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, мерките са неадекватни. Човечеството е победило много болести с промяна на имунитета, а не с криене по землянките.
94
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарите 12 часово дежурство изкарват с еднократна маска, понеже толкова си има, а тая едни *** не може да си изпере. Кой въобще те е зел дори за *** за зеле тебе? Баба ти все Гучи е имала.
93
3
 
34
 
! Отговори
Христо преди 4 години
Не може да има заведение в Банско и да няма пари, дрехи и вещи. Аман от мутри и мутреси!
92
11
 
16
 
! Отговори
До 96 преди 4 години
След кризата БСП ще изчезне като опозиция ! Държавата действа съвсем адекватно и се справя засега !
91
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горката бизнесдама тръгнала на ски почивка и сега трябвало да седи няколко дена на място. Цяла Европа, особено Северна Италия, се вълнува от гибелта на Герганчето.
90
1
 
11
 
! Отговори
До 93 преди 4 години
Е щом ти казваш вероятно е така ! Приемаме,че мерките на Китай,САЩ,ЕС,Русия,Иран,Австралия са неадекватни и следваме указанията на " АНОНИМЕН 93"
89
1
 
15
 
! Отговори
Влайко преди 4 години
Гергана каква марка дрехи иска да събираме със ДМС да и пратим. Луис вутон или Гучи. Буржоа да казва