Украинци протестират в Приморско: В държавните бази е студено, спим облечени

Искат правителството да продължи програмата при досегашните условия
Обновена: 4 ное 2022 21:22 | 4 ное 2022 19:57, Анисия Иванова
170

Украинци излязоха на протест в Приморско. Причината са неяснотите около преместването им от хорелите по Черноморието в държавни почивни бази. По данни на Националния оперативен щаб те разполагат с 34 хиляди места и настаняването в тях трябва да стане поетапно.

Юлия и малкият ѝ син от днес трябва да живеят в базата на БДЖ в Приморско.

"Хотелът е по-добре, разбира се, но вкъщи засега не можем да се върнем. В хотела ни казаха, че можем да останем до 15 ноември, но трябва да си доплащаме по 10 лева", разказа тя.

Някои от преместилите се украинци се оплакват от лошите условия в държавните бази.

"Много е студено вечер, спим облечени. Климатикът е стар и не работи! Даже не успях да го включа", твърди Ира Врихова.

"Базата не е от най-хубавите, държавна е от 67-68 година. Не навсякъде имаме климатици и уреди за отопление, но хората се съгласяват. Базата е стара и няма да издържи на други отоплителни уреди", признава счетоводителят в станцията на БДЖ в Приморско Димитър Чернев.

Станцията на БДЖ в Приморско разполага с 250 места, но са останали свободни едва 100 легла.

Близо 3000 украинци са настанени в хотели в Приморско и Китен. Част от тях днес протестираха пред сградата на общината с искане да ги оставят в хотелите.

"Влизаме във зимен период. Ние сме пригодили хотелите за работа през зимата. Може да се наложи да инвестираме още средства, но в никакъв случай няма да са толкова, колкото държавата ще инвестира в ремонт на държавните бази", категорична бе хотелиерът Емилия Затова.

Украинските бежанци започнаха и петиция, която ще бъде изпратена до Министерски съвет и Европейската комисия. Те настояват правителство да преразгледа решението си и да продължи програмата при досегашните условия.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По лагерите веднага,наглеци ! И кой им разрешава да протестират ! Те са нагли не канени гости,ако не им харесва да си заминават.Защо изобщо някой трябва да им изслушва претенциите и исканията! Те с какво са допринесли за тази държава,че да имат изисквания!
108
0
 
3
 
! Отговори
САТАНАТА преди 1 година
В газовата камавра ще Ви е топло или в трудов лагер...
107
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може да си бежанец и да искаш да живееш по-добре от бедните местни хора, които са работили цял живот. Ако си бежанец, трябва да си благодарен, ако си спасиш живота, ако имаш покрив и не умираш ог глад. А те се държат като туристи, които са си платили за почивка и не я получават!!!
106
0
 
5
 
! Отговори
Отвратителни Сърпеф преди 1 година
Самото превителство насъсква Народа с/у украинските навлеци, постоянно демонстрирайки подлостта и гадостите които украинците извършваха над населението в Донбас и Луганск от 2014 до 2022 когато с ракети, самолети и снаряди бяха убити над 12 000 украински руснаци. Между които и дестки деца бяха разкъсани от укр бомбите докато спят, чакат рейс и пътуващи с реисовете за училище, убити в самите децки градини, училища и библиотеки. За тези нещастия подлеца предател какво казва?А? Дайте го на родители
105
0
 
11
 
! Отговори
Q преди 1 година
И ние спим облечени....Да отиват в Германия и другите западноевропейски страни.Там ще ги галят с перце.
104
0
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Забравихте удавените от пороите карловски села!Стига ни занимавахте с окраинските навлеци,тук все още живеят БЪЛГАРИ!
103
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мисля, че пишещият тук е украинец. По-скоро някаква провокация.
102
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в клипа на -0.44 от времето е показаха дебелана държаща плакат написан на руски, в едната й ръка син. в другата жълт балон. на плаката има нарисувани две знамена. по-голямото украинско, по-малкото българско. Ако дундата обясни на какъвто език си избере какво е "Интеграция на украинците" ще научи и какво е деривация, диференциял, градиент и може да се яви в СУ за вишистка матемЪтна дипломка. Карат децата си да се държат като ненормалнинахалитети
101
3
 
0
 
! Отговори
Не на Клюките!!!! преди 1 година
До Не вярвай за каймата; 146; вие акъл имате ли? защо слушате и сте склонни да вярвате на някакви трамвайни вещици. Хора ако чуете в рейса-метрото-влака-тролея-трамвая накого да говори че в украинските салами били слагали кайма от . . . .войнишкитела. . . му се изплюйте в лицето и с един ритник по *** да бъде изритан от общественния транспорт и то по време на движение. малцинствата на Украина страдат, мръзнат, гладуват, болеят, умират. Да, НЕ вярвайте на клюките за каймата.
100
0
 
3
 
! Отговори
Не вярвай за каймата преди 1 година
клюка неклюка;партенка непартенка;лъжата ако едебела не й трябва дабъде повтаряна 100пъти.Факт ли е чекрематориумите вУКР небачкат?Факт е!Няма газ.Факт ли е чене дават пресни еднолични гробове по укттевизията-факт е.Едрият и дребен рогат скот изнесоха ли го от УКР?изнесаха го!от какво се правят украинските салами; Каква кайма слагат в кремвишите и консервите,Ааааааааа.тюхкат се хората и гълчат аконекой имдонесе украински салам произведен след 24Фев22а.Основателни съмнени за кайма от пушечно месо
99
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шо да ги метът тъдява онатява. Пушка-пистолет-бомбет всеки укрух да фата и чемудън-вокзал-Русе-Гюргео-Киниеф на бойното поле, Да въоръжиме 100000 укретки с пушетки пистуледки и бомбетки по единкочан и чемудън-факзал-Днепрал. И ще се освободиме. А Зеленияски ще получе 100 000 въоражени бойци, бойкини и бойчета с бабета и дедета.
98
0
 
17
 
! Отговори
Круд преди 1 година
Ебаги отрепките .. утайката на Европа.
97
1
 
15
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
#130Като не ви изнасят условията в базите-хайде към Полша и западна Украйна .Който може,да си купи и билети за Америка.Ходете да протестирате на украинското правителство,че ви докараха до война.
96
0
 
17
 
! Отговори
Обслужващ персонал преди 1 година
Колко бедна и смачкана изглежда българската прислуга на видеото- портиер, чистачка - в сравнение с охранените и отпочинали украински господарки. Това ли искаме за възрастните си родители , на превзети, нагли и самоуверени хрантутници да слугуват на стари години? И пак нашите гледат и говорят много по-човешки от тия наглярки.
95
0
 
5
 
! Отговори
Грег преди 1 година
Бойко по ги разкарваше бежанците. Заобикаляха България или минаваха транзит.
94
0
 
19
 
! Отговори
До Анонимен 118 преди 1 година
Ами, вървете си в Украйна, където е централното парно, на което сте свикнали. Какво правите в държава, която не ви уйдисва?
93
0
 
11
 
! Отговори
888 преди 1 година
Едно птиченце ми казва, че ще си докарат контра протест и контра петиция .
92
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започва се. Предупредих. Те са си така. Още ще става.
91
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УКРИ ВЪН !!!
90
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нагли кучета