Георги Колев оглави ВАС

За единствения кандидат гласуваха 19 от членовете на ВСС
15 ное 2010 18:38,
7
Георги Колев оглави ВАС
Георги Колев. Снимка: БГНЕС

Висшият съдебен съвет (ВСС) избра Георги Колев за председател на Върховния Административен съд (ВАС).

За Колев, който бе и единственият кандидат, гласуваха 19 от членовете на съвета. Нито един не гласува против, а три от пуснатите бюлетини са недействителни.

Слабо натоварените регионални административни съдилища да станат териториални отделения на областните административни съдилища – това е едно от предложенията на Колев, които той представи пред членовете на ВСС. Подобна идея имаше и досегашният шеф на съда Константин Пенчев.

"Основните проблеми, които стоят пред ВАС, не биха могли да бъдат разрешени от първия път. Смятам, че това може да стане със съвместна работа", каза днес Колев.

В концепцията си той е заложил ВАС да работи за уеднаквяването на практиката на регионалните административни съдилища.

Сега във ВАС работят 80 съдии, а на всеки един се е падало да разглежда по 200-250 дела, подчерта Колев.

Тази натовареност води до насрочването на заседанията по делата в срок след 9-10 месеца. Внесени са проектоизменения на административнопроцесуалния кодекс, което е стъпка в правилната посока, подчерта Колев.

В момента Георги Колев е председател на Софийския градски съд. Предложението той да оглави ВАС ще бъде изпратено на президента Георги Първанов, който трябва да подпише указ за назначаването му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Георги Колев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не го познавам този човек ама щом на *** им е наредено да злобеят значи е свестен.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
как може едно милиционерче "правист" от полицейска школа да бъде шеф на съдиите!!! в България има само два стойностни правни факултета: на СУ и на Търновския всичко друго е плява. Ама като ни гледам премиера слънце и тоя ни подхожда
5
3
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 13 години
Достоен кандидат, победил в честен спор другите кандидати! Втори Нерон!Ченгетата си редят пасианса, а народът тъпее!
4
1
 
5
 
! Отговори
Темида преди 13 години
Поредния мутрафон !След 3 години и той ще си покаже рогцата .
3
2
 
6
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
Вижте какво правят нотариусите - съпругата на съдия Г.Колев - шеф на Софийския градски съд, за три години е взела 754 хил.лв или средногодишно 251 хил.лв,превърнато в долари - 179 хил. USD,което представ лява 60% от заплатата на Барак Обама. Обама е президент на 300- милионна САЩ, а *** - нотариус в Софийския нотариат.Стачкуващите учини са учили минимум по 5 годи ни,после са станали доктори,големи доктори,имат по няколко години сумарно специализация.Нотариусът е завършил висше образование,не й трябва език,няма специализации,но като жена на висш съдия на нея й изпращат отбрани,тлъсти сделки.И *** взема USD 15000/месец , учените - по лв 600-800/месец. Така че първо да винят поли тиците,сетне депутатите,че са избрали такъв кабинет и накрая министърът,че не е учен, а историк-египтолог
2
1
 
4
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Гледайте го, ама много добре го гледайте! Този човек няма лице на умен човек, а на борче лека категория!Същински Гриша Ганчев на млади години!Имам чувство то,че ако го запиташ нещо,думите,с които ще ти отговори, ще се вместят в три изречения.Ризата му е широка - сигурно я е взел назаем от някой заради корона цията, яката му е слезла 3-4 см под шията, перчемът му е сплъстен, ама усмивка та е вече на лицето - спечелих !И ръцете са в джобовете - типичен съдия с мили ционерско минало и светло бъдеще
1
0
 
7
 
! Отговори
George преди 13 години
Имаме си председател на Софийския апелативен съд генерал, имаме си премиер картист,бивш пожарникар,сега ВАС ще си има за шеф възпитаник на висша мили ционерска школа.Изобщо тези от Висшия съдебен съвет се показаха като пълни пердета - направиха висшите съдилища убежища на бивши червени кадри и сег ашни "демократи".Гл-прокурор - син на бивше БКП величие;шеф на Конституци онния съд -син на Петър Танчев - Пъпеша, личен приятел и първа резерва на Тато; К.Пенчев - бивш районен съдия на Своге; ген.Пенгезов - съдия отпреди 10-и ноември; тримата танкисти от Приморско - и те бивши от преди 10-и но ември.Ама Народното събрание не вземе да намали възрастта за пенсиониране на магистратите и да я изравни с тази на военни те - и едните, и другите работят при лоши условия - едните воюват (с кого??) и затова се пенсионир ат на 50 години,другите се борят с престъпниците (хайде бе - освобождават ги!!), износват се много бързо морално и психически - намалете им възраст та за пенсиониране на 50 години и всички тези потомци на бивши БКП величия ще си отидат.Да де, ама си отиват "ръцете", по-точно машите на политиците и те няма да могат да бъркат тук и там с ръжена.Затова ще си имаме Велчев, Груев,Танчев,Г.Колев като ръководство на съдебната власт и никой на заседа нието на ВСС няма желание да пита КАК СЕ ИЗКАРВАТ 754 ХИЛ.ЛВ ЗА 3 ГОДИНИ. Защото под сурдинка се говори,че тези от ВАС изкарват повече.