Експертиза потвърди – ДНК-то от Белнейски е на Колев

Вероятността за грешка била 1:48 трилиона
Обновена: 15 фев 2011 15:48 | 15 фев 2011 14:16,
93
Експертиза потвърди – ДНК-то от Белнейски е на Колев
Снимка: Dnes.bg

Биологичният материал, намерен в тялото на Христина Белнейска и под ноктите на сестра й Росица, съвпадат напълно с ДНК профила на Лазар Колев.

Това заяви в съдебната зала вече бившият директор на ДНК лабораторията към Националния институт по криминалистика към МВР Иван Иванов.

По думите му обаче това не означава, че точно Лазар Колев е убиецът на сестрите, защото биологичен материал може да попадне не само при убийство, но и при любовна игра.

Именно намереният ДНК материал е едно от основните доказателства срещу Колев. Според експертизата вероятността установеният ДНК профил да е на друго лице е 1:48 трилиона.

Днес за първи път стана ясно, че е намерено второ ДНК под ноктите на Христина Белнейска, но на този етап не е установено на кого е.

"То е сравнено с ДНК-то на всички 300 заподозрени в извършването на двойното убийство, но съвпадения не са открити“, заяви криминалистът Иван Иванов.

Още по темата

В това число е бил сравняван и ДНК профилът на сина на бившия зам.-министър на транспорта – Георги Петърнейчев – Атанас, но съвпадение не е открито.

Иван Иванов допълни, че е уволнен от поста директор на Националния институт по криминалистика от бившия вътрешен министър Михаил Миков.

Оттогава не знае дали са правени сравнения на второто ДНК с това на други заподозрени.

Иванов не можа да потвърди със сигурност и дали уволнението му е свързано с убийството на сестрите.

В момента той oспорва заповедта на бившия вътрешен министър пред Върховния административен съд.

Заседанието по делото за убийството на сестрите Белнейски продължава с разпит на останалите експерти този следобед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
8
 
34
 
! Отговори
asd преди 13 години
Толкова скалъпено изглежда всичко, май използват човека за изкупителна жертва, за да покрият някоя голяма клечка!!!!
45
9
 
15
 
! Отговори
ДО 30 преди 13 години
ВЯРНО- И ЕДНАТА ,И ДРУГАТА СА БИЛИ ДЕВСТВЕНИ...ДА ТРЕТИ КЛЕС!
44
16
 
1
 
! Отговори
уйчо преди 13 години
До ДядоАми като не си наясно не пише бе ***!
43
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След още 5 години, ще намерят трето ДНК.
42
2
 
26
 
! Отговори
дядо преди 13 години
аз малко не съм наясно-първо не можаха да изолират профил поради липса на качествен материал,след еди си колко години намериха че и качествен че и даже на "У" хромозомата пишело Колев
41
8
 
30
 
! Отговори
Щматко преди 13 години
Аз не разбрах как и откъде на някои от вас им е ясно като бял ден, че Лазар Колев е убиеца?! Няма никакви читави доказателства, а всичките експертизи са изсмукани от пръстите, ако беше толкова ясно за Вас защо не е ясно на съда тогава... капацитети такива? А твърдението за съпричастност означава единствено, че вероятно лицето знае нещо повече от колкото казва. Дори може и да не е пряк свидетел на престъплението. Едната ДНК експертиза е 2006 а другата 2008?! Аз за две години (времето за което се е стигнало до Лазар Колев!) мога да намеря не един ДНК материал от лицето Лазар Колев и няма почти никакъв проблем той да бъде открит не подноктите на жертвите 2 години по-късно ами и където си пожелаете другаде...При това разследване и яловите доказателства никога не бих си турил подписа под присъдата "виновен" на този човек. А вие много лесно го направихте...
40
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И на децата вече стана ясно че в този случай прикриват някой! Иначе нямаше да го размотават толкова години.
39
1
 
6
 
! Отговори
KALT преди 13 години
Лично бих обесил свинете, на едно въже.
38
6
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
експертизата от щатска лаборатория .. не посочва за убиец Лазар Колев, как съдят .. тука бе .. имали едно конкретно доказателства което издържа .. че набедените за убийци.. в поне няколко случая са виновни? Като изключим казуса Борилски.. Френската държава твърдо е осъдила .. онези двамата.. милиционерски приплода .. естествено бг .. службите . и магистратите ги имат за невинни :)
37
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя гнус е- ясно е!
36
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Целият софийски,плевенски,варненски пандизи си чешат пръстите по клавиатурата в тоя момент.Добре си защитават аверчето педофилче,добре.
35
4
 
15
 
! Отговори
сфсфс преди 13 години
КАКАВО КАКВО ???ЕДНАТА Е ИМАЛА АБОРТ ЛИ???
34
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 30 Коя точно ,тази с аборта ли?????Или другата която е имала неизвестно колко приятели .Защо тях не разпитат ,какво е означавало ,,приятелството им Бог да ги прости ,но не мисля ,че този процес е нещо нормално .Вече всички се изказаха по Тв и вестници .заприлича на цирк .
33
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а не си ли точно ти Иван поръчков? платен от богатия вуйчо да защитаваш една ***.Той е съден няколко пъти и за грабежи с насилие и за изнасилвания.Тоест има богато криминално досие.Разбира се такова изнасилване и убийство не може да извърши криминалнопроявен.Много ясно,че някой друг,с чисто досие го е извършил.Нали вече и в пандиза има интернет? Братска солидарност!
32
4
 
17
 
! Отговори
До 30 преди 13 години
А другата се оказа, че е правила аборт.
31
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жалко за родителите .Истината никога няма да се разбере .Този все повече ми прилича на накиснат .Проблема е че утре всеки един от нас ,може да се окаже НУЖЕН на родната милиция за да разкрие ,чрез неговото натопяване някакво дело .Откъде я извадиха тази кожа и ДНК ,и то поне 3 години сле дсмърта .То ако ставаше по този начин ,щяха да вадят и ДНК от динозаври .Това че е намесен Марковски е само още едно доказателство ,че нищо не знаем по делото .Този струва цял куфар пари като адвокат.
30
12
 
12
 
! Отговори
до 22 преди 13 години
и всички останали, които не разбраха, чеедната е била ДЕВСТВЕНАтъпанари!
29
12
 
15
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Частици кожа може да вземат от всеки, особено в затвора. За спермата е също лесно в подобно заведение. Нали чаршефите се перат общо.Това, което е пропуснато в статията е, че когато защитата е поискала ноктите да бъдат представени като веществено доказателство, съдът е отказал.Само това е достатъчно, да се счита, че съдът е поръчков. Решили са да осъдят някого и го правят. Цветанов, като стар кадър на ДС ги знае и може тези неща.Вижте Октопода. Разпитват рекетиран 1 година!! след ареста на АП
28
19
 
9
 
! Отговори
v преди 13 години
Da se razstrelq toq ***!!!
27
17
 
9
 
! Отговори
адвокатски шмекерии преди 13 години
Накрая естествено ще се окаже невинен.И ще го оправдаят и освободят.Щом ПРАСЕТО му е адвокат какво друго може да се очаква?