Експертиза потвърди – ДНК-то от Белнейски е на Колев

Вероятността за грешка била 1:48 трилиона
Обновена: 15 фев 2011 15:48 | 15 фев 2011 14:16,
93
Експертиза потвърди – ДНК-то от Белнейски е на Колев
Снимка: Dnes.bg

Биологичният материал, намерен в тялото на Христина Белнейска и под ноктите на сестра й Росица, съвпадат напълно с ДНК профила на Лазар Колев.

Това заяви в съдебната зала вече бившият директор на ДНК лабораторията към Националния институт по криминалистика към МВР Иван Иванов.

По думите му обаче това не означава, че точно Лазар Колев е убиецът на сестрите, защото биологичен материал може да попадне не само при убийство, но и при любовна игра.

Именно намереният ДНК материал е едно от основните доказателства срещу Колев. Според експертизата вероятността установеният ДНК профил да е на друго лице е 1:48 трилиона.

Днес за първи път стана ясно, че е намерено второ ДНК под ноктите на Христина Белнейска, но на този етап не е установено на кого е.

"То е сравнено с ДНК-то на всички 300 заподозрени в извършването на двойното убийство, но съвпадения не са открити“, заяви криминалистът Иван Иванов.

Още по темата

В това число е бил сравняван и ДНК профилът на сина на бившия зам.-министър на транспорта – Георги Петърнейчев – Атанас, но съвпадение не е открито.

Иван Иванов допълни, че е уволнен от поста директор на Националния институт по криминалистика от бившия вътрешен министър Михаил Миков.

Оттогава не знае дали са правени сравнения на второто ДНК с това на други заподозрени.

Иванов не можа да потвърди със сигурност и дали уволнението му е свързано с убийството на сестрите.

В момента той oспорва заповедта на бившия вътрешен министър пред Върховния административен съд.

Заседанието по делото за убийството на сестрите Белнейски продължава с разпит на останалите експерти този следобед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
значи защигникът му, тоя велик "прокурор" или там какъвто е...му се плаща толкова много, за да го оневевини, иначе ще излезе наяве СЪУЧАСТНИКЪТ (този който плаща, голямата клечка)КОРУПЦИЯ!!! - нека стигне до Страсбург, че и Европа да разбере какво става у нас!
25
4
 
5
 
! Отговори
do 18 преди 13 години
\"Хорейшо и Грисъм\" ..................................................................да ... добре си ... чичо Сам е направил клизма на мозъка ти
24
0
 
7
 
! Отговори
Съючастника преди 13 години
Алеееееееееееееееееее, съючастници имахме със сигурност. Алееееееееееееее шмент
23
3
 
16
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Мда, след пет години хрантутниците от милицията и прокуратурата пак са го свършили като кучето на нивата :). Кой ли обаче плаща, че да потулят нещата и да топнат някой необходим заподозрян.
22
36
 
31
 
! Отговори
Писна ни! преди 13 години
Заради тези 2 развратни момичета,работили "на повикване",убиха и самоубиха сума ти народ и накиснаха глупчото Лазар....
21
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо не си каже съучастника, като смята че е е по-невинен и дори че нее ги е убил?и да каже как е попаднал ДНК материала под ноктигепри любовна игра? или при защита?
20
12
 
16
 
! Отговори
123 преди 13 години
като ги чета тия неща ми се иска смъртната присъда да я имаше .. ми да и по-евтино е! Сега тоя *** ще го храним поне 15-20 години (защото сигурно ще го пуснат след толкова независимо от присъдата):(
19
2
 
8
 
! Отговори
aha, преди 13 години
Prosledih vnimatelno izrajenieto na liceto na maikata na Kolev. Tia govoreshe spokoino i uvereno dori s leko skrita nasmeshka.Taka govori samo edin chovek koito zad garba si ima neshto mnogo goliamo. Dori chovek da e napalno nevinen sa logichno e da se chuvstva malko pritesnen pri sluchai che e na sadebna skameika.Ne razbiram zashto do dnes ne sa prosledili vsichki telefonni razgovori na tova semeistvo.Lazar shte go obviniavat i shte go osvobojdavat za da raztegliat sluchaia i da skriat bieca
18
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както казват Хорейшо и Грисъм ДНК-то не лъже, така че тоя няма какво да продължава с опитите си да твърди, че е натопен. Може да е имал съючастник, но със сигурност е замесен в случая.
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ченгетата са небрежни,защото не им се занимава под заповед с тая воня!
16
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този направо май се е убиеца. Първо го беше споделил пред съкилийник. Сега ДНК експертизата и тя го потвърждава. В ноща на убийството казваше че бил при приятелката си, но после се оказа че и платил 200лв. за алибито, на другия ден напуснал работа, продал си колата и все куп други глупости показващи гузна съвест. Като добавим и детектора на лъжата който също потвърди че той е убиеца.
15
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре айде в затвора влиза хранят го топличко му е така!!! ами искам да попитам защо? тези родители не си пазят децата имате момичета вижте какви са времената които има деца ще ги пази няма да ги остави така тези момичета са нямали пълнолетие няма ко да се сърдим тои е виновен но и родителите никои не е влязъл в дома на семейството за да ги вземе на сила те са влезли ;)
14
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така са се овъртолихте ,че и вие сами не си вярвате.Излизат някакви пишман дедективи,разни психолози и всеки плямпа ли плямпа.По зян и от битпазар го превърнахте.То не бяха експертизи,то не бяха детектори на лъжата и ред измишльотини само и само да се прикрие истинския убиец.Учите се от Гьобелс,че една лъжа повторена много пъти става истина.Трима души на кръст най-много да ви вярват
13
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като подхвърлят улика, вероятността от 1 към трилион става 1 към 1. *** доказвай после. Сигурно ще го осъдят за замазване, а след няколко години в Страсбург ще го оневинят, ама дотогава никой вече няма да помни какво е било.
12
4
 
15
 
! Отговори
sel преди 13 години
разследващите,полицаите и прокурорите и вс свързани с разкритието на този случай са за съд......за този в Страсбург.интересно е 4е пове4ето тук се съмняваме 4е Лазар е извършителя а те пък насила се опитват да го изкарат виновен..със сигурност се пе4ели време с тези протаквания.
11
15
 
26
 
! Отговори
баи иван преди 13 години
една доживотна без право на замяна и ще изпее всички
10
4
 
39
 
! Отговори
Dn. преди 13 години
V PRESATA BE PISANO, CHE OWTE PREDI PARVATA AUTOPSIA TELATA SA BILI IDEALNO IZMITI ...........
9
7
 
21
 
! Отговори
DN. преди 13 години
OT KOLEV E , ZAWTOTO E PODHVARLENO SAZNATELNO... SLED 3 GODINI.
8
3
 
51
 
! Отговори
Запалката преди 13 години
Нормално е нашата истина да възтържествува. Мойта и на Петърнейчев.
7
9
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко удобно се появи тоя ДНК материал след 5 години. Геладал съм много филми, където се подхвърлят улики, дори и когато се пазят в архивите на МВР. Та се чудя, ако някой с много пари и власт реши така да постъпи, дали пък няма да му е много лесно?