Неочаквано – родителите на Белнейски искат връщане на делото

Фани и Стоимен се отказаха от адвоката си
Обновена: 4 апр 2012 12:24 | 4 апр 2012 12:20,
40
Неочаквано – родителите на Белнейски искат връщане на делото
Подсъдимият Лазар Колев Снимка: Dnes.bg

Родителите на убитите сестри Росица и Христина Белнейски поискаха делото за смъртта на децата им да се върне за ново разследване и се отказаха в последния момент от адвоката си.

Неочакваният обрат по делото се случи днес на заседание по делото във Върховния касационен съд.

Пред последната инстанция майката и бащата на двете сестри – Фани и Стоимен Белнейски, заявиха, че се отказват от адвокатските услуги на Иво Найденов и поискаха от съда да им даде възможност да сменят защитника си.

След като каза това, майката Фани Белнейска припадна и се наложи да бъде изведена от залата.

Извън съдебната зала защитникът коментира, че е изненадан от решението на почернените родители и го е научил заедно с всички в залата днес.

Той допълни, че досега е работил безвъзмездно за Белнейски и че двете осъдителни присъди срещу подсъдимия Лазар Колев са справедливи.

Още по темата

Според Найденов вероятно някой е оказал натиск върху семейството. Той допусна възможността за среща между "някакви хора, някакви разговори". Някой друг по някакъв начин се е опитал да манипулира тези хора, уточни Найденов.

Стоимен Белнейски коментира, че има много неща по делото, които не са станали ясни по време на процесите в Пазарджик и Пловдив. Той подчерта, че с взели това решение, защото искат цялата истина и всички замесени в убийството на децата им да излязат наяве.

Стоимен и съпругата му не смятат Колев за невинен, но искат да му дадат време да проговори и да разкрие кой е съучастникът му.

Върховният съд гледа делото срещу Лазар Колев, след като предишните две инстанции – Пловдивският апелативен съд и Пазарджишкият окръжен съд, признаха Колев за виновен за убийството на Росица и Христина Белнейски, извършено на 28 януари 2006 година.

Магистратите наложиха на подсъдимия наказание "доживотен затвор без замяна" и обезщетение за претърпени морални щети на семейството в размер на 400 000 лева.

Върховният касационен съд трябва да се произнесе с решение в срок до един месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
234 преди 12 години
Ako zaplashvat semeistvoto na Kolev sus smurt v sluchai, che progovori, estestveno, che shte mulchi. Ne zabravqite, vseki ima blizki. Te tolkova hora zatriha pokrai tova delo, kakvo sa oshte 2-3 za tqh?
28
1
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
Много мистерия има около това престъпление.Колев едва ли прикрива някого.Ако е прикривал е щял да го изпее след произнасяне на присъдата.Има обаче неоспорими доказателства които доказват че Колев е замесен с нещо.
27
21
 
8
 
! Отговори
Иванова преди 12 години
Тези родители.....защо не оставят децата да почиват в мир.Това е мое мнение-не стига,че коствано са виновни с безхаберието за децата си,ами сега позволяват гаврата с тях да продължава.Толкова убийства станаха след това,но на никое не се вдига такъв шум.
26
0
 
18
 
! Отговори
nali преди 12 години
нали никой не вярва, че ключовите свидетели и експерти по делото са се самоубили. всичките са "самоУБИТИ", и нали никоий не вярва, че тоя *** Лазар има как да ги е "самоубил" той... просто е участвал в нещо ужасно и от страх за живота си не смее да каже и думица освен "невинен съм"....и поведението на родителите озадачава всички... тука май доста повече хора са за "доживотна без замяна"...ама нали сме в БГ, много жалко
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ба си и безумието! Децата изгниха в гробищата, а тюфлеците от съда и прокуратурата още си играят на следствие! Мизерници!
24
2
 
18
 
! Отговори
Истината преди 12 години
1 - google2 - Репресиите на партийните думбази3 - Изтегли4 - Гледай и разбери истината за сестрите Белнейски
23
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Терминал 2 :) Няма ли кой да влезе в парламента с калашници и всички на решето .. връзки , депутати , пумяри .. назначени милионери .. все повече се надъхвам да избягам от тази красива страна обречена на унищожение със *** управление ..
22
1
 
5
 
! Отговори
8 преди 12 години
По-спокойно 21, статията, написана така, насочва читателя точно на подобни мисли. Затова изрично питам, дали правилно съм разбрал. Няма нужда от истерия.
21
4
 
13
 
! Отговори
antiES преди 12 години
ако бях на мястото на бащата изобщо нямаше да се занимавам със съдилища ,адвокати и други простотии,а всеки в който се съмнявам бих го накарал кръв да пикае докато разбера кой е виновника
20
8
 
5
 
! Отговори
до 1123 преди 12 години
Този детектив ..винаги така казват, за да не си загубят клиента и да го цицат за пари. А що се отнася до решението да искат възобновяване на делото...това ще им причини само болки и страдания.Вместо да забравят..те наливат масло в горящата си рана.
19
0
 
38
 
! Отговори
1123 преди 12 години
Доколкото знам детектива, нает от родителите им е казал, че е много близо до разкриване на убийците. Този детектив веднага след това се спомина. Какво е казал на родителите..., кои подозира?
18
3
 
26
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Виновен или невинен Лазар вече трябва да ходи с цип на ***.У нас е така. Първо бият ,арестуват и е..т , а после разясняват случая. Нема страшно.
17
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
може и грях да си слагам, но правилно ли разбирам, че тези хора ще изтъргуват паметта на децата си? ,, ............ da ne ti dava Gospod Bog ,no ako ti beshe na miastoto na tezi roditeli i ti sigurno bi iskal da znaesh cialata istina i vsichki zameseni v istoriata ...taka che pomisli si dobre predi da pravish izkazvania ot tipa ,,shte iztyrguvat pametta na decata si ,, .STIGA VECHE S TAIA BULGARSKA ZLOBA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16
1
 
44
 
! Отговори
До 17 преди 12 години
Абсолютно вярно - но пропускаш още 2 *** убити покрай тоя случейСтареца на пешеходната пътека - пак от Петърнейчев със 140 км-час и другият старец свидетел на случката от дома за стари хора - безследно изчезналИ внимавайте че Запалката дебне кой какво пише
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не чики, а Чеци
14
2
 
148
 
! Отговори
до цървула 2 и 3 преди 12 години
Момичетата ги размаза Георги Петърнейчев, прибирайки се пиян с джипа. Румен Петков, пръв приятел на Петърнейчев лично се ангажира с покриването, а след осирането на цялото разследване, за награда тогавашния директор на полицията в Пазарджик е повишен в чин и назначен в София. Това е истината, и всеки в Пазарджик я знае. Овчарят, открил труповете беше убит. Беше "самоубит" и експерта по делото проф. Раданов, който доказа, че момичетата са блъснати от висок автомобил...
13
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв Чики какъв Лазар Колев ? И двамата са невинни родителите на сестите нищо не търгуват а искат истинският убиецАко иската да разберете кой е - търсете в гугъл Белнейски ,Петърнейчев , Румен Петков
12
2
 
2
 
! Отговори
1123 преди 12 години
4-ти коментар, кажи кой е този Чики!
11
4
 
3
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Той досега сигурно е похарчил толкова само да плаща на Марковски.
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Типично по Български!Нищо, нищо и пак едно голямо нищо!