Бащата на Полфрийман изненадан, но щастлив, чака сина си

Засега австралиецът е в центъра за временно настаняване в Бусманци
Обновена: 21 сеп 2019 21:31 | 21 сеп 2019 21:30, Веселина Йорданова
80

Предсрочното пускане на свобода на осъдения за убийство у нас Джок Полфрийман изненада както медиите в родната му Австралия, така и близките му.
Още по темата
Часове след като той беше освободен, бащатa на австралиеца обяви, че е изключително щастлив от решението на съда и очаква скоро да види сина си, предаде Bulgaria ON AIR.

В интервю пред австралийско радио бащата на Джок – д-р Саймън Полфрийман признава, че все още не осъществил контакт със сина си.

В интервюто д-р Полфрийман пояснява още, че е присъствал на всички дела по случая. Затова има конкретни наблюдения върху българската съдебна система. И определя законодателството ни като странно.

В същото време близки на убия Андрей Монов определиха решението на съда като поредната обида към паметта му. За тях Полфрийман ще остане завинаги убиец.

Карл Фъргюсн, който също посещавал приятеля си у нас, определи условията в българските затвори като ужасяващи.

В подкрепа на осъдения Полфрийман се обявиха и редица австралийски медии. Журналистът Белинда Хоукинс дори написа книга по случая, озаглавена "Кошмарът на всеки родител". В нея тя изразява съмнения доколко процесът е бил справедлив.

Засега Полфрийман остава в центъра за временно настанява в Бусманци в очакване на временен паспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
хаха преди 4 години
До АнонименА тоя "добър човек" защо се е разхождал с нож в центъра на София?Що ли питай тези дето го защитават...
70
1
 
1
 
! Отговори
хаха преди 4 години
До ЮристГлу-пак си ти андрешко и за това онзи носи "швейцарско ножче" и решил да ръга който види...АМи хайде всеки да си носи оръжие в себе си и да видим какво ще стане тогава...
69
1
 
2
 
! Отговори
хаха преди 4 години
ПОнеже не мога да напиша нищо в ***-ите австралийски сайтове мога да го направя тук а пък те кухи-те австралийци ще си го прочетат. Много хубаво, че всички медии и *** подкрепят един убиец, но за малко бях забравил че това е държава създадена от затворници и убийци , транспортирани от Англия. Позицията им е доста странна, вероятно в Австралия пускат убийците на свобода след 11 години. Не се тревожете ще остане да си полежи още малко...хохо
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 53И на мен ми е интересно защото знам със сигурност че австралийската съденба система е тотално некорумпирана! Не би позволила да изчезнат записи от охранителни камери както и да се страхуват от натиск заради служебно положение! Поинтересувай се, ще е доста добър опи!
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Спартак 65Не приемам, някъкъв австралийски наркоман да раздава правосъдие по улиците на родината ми. И защо е наръгал момчето в гръб......Че кой пък теб те пита
66
3
 
19
 
! Отговори
Юрист преди 4 години
За тези от Вас, които са уж много възмутени: Моля прочетете материалите по делото! Накратко: група пияни и безпричинно агресивни младежи, в т.ч. и Монов, върлуват из софийските улици, търсейки проблеми. При опит да унижат 2ма ***, леко подпийналия Полфрийман се намесва и на тях това не им допада, решават и него да пребият. Само че, той в уплахата си вади нож и наръгва 2ма от нападателите! На всеки юрист му е ясно, че това не може да е предумишлено убийство, а присъдата бе несправедлива!
65
9
 
8
 
! Отговори
Спартак преди 4 години
И бащата на Андрей Монов го чака да се върне, но уви няма късмета на бащата на убиеца.Не приемам, някъкъв австралийски наркоман да раздава правосъдие по улиците на родината ми. И защо е наръгал момчето в гръб.Но докато има хора като този наглец Калин Калпакчиев и докато ги търим, ще е така.
64
2
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Съда трябваше да го освободи от затвора с едно единствено условие .Да изплати тези 600 лв кръвнина.Плащаш и излизаш .Както се казва откупуване на свободата.След което да бъде моментално екстрадиран от България.Съдебната ни система е наистина сбъркана както казва баща му .!!!
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тоя "добър човек" защо се е разхождал с нож в центъра на София?
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може и да не е невинен. Съдът доказа, че е виновен.
61
4
 
2
 
! Отговори
... преди 4 години
Може да е невинен
60
1
 
9
 
! Отговори
Нас преди 4 години
Гледам бая дворци са напраили тия съдии и пркорори в Драгаливци, от къде тия пари? Никой не ги разследва.
59
0
 
4
 
! Отговори
Томи преди 4 години
Смотан свят...
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е само работа на БХК...
57
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има още много фашисти за колене - Каракачанов фашиста, Волен фашиста, Валери фашиста, Бойко фашиста.
56
9
 
8
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Бъдете спокойни,нашите"магистрати" ще го "извъртят".Тъй като сме мафиотска държава,цацароните,уж под натиска на общественото мнение,ще намерят начин да го върнат обратно.В НПК има различни "подходи",чрез които ще се попречи на убиеца да си замине,да се "ревизира" определението на съда,и той ще бъде върнат.Но изначално това е безпринципност.Но самото ни общество е такова,и затова има "калпакчиевщина",има цацаронщина,и накрая вопиющо беззаконие.Просто ние сме некачествен народ,за съжаление.
55
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом е осъдил България в Стразбург значи нещо не е редно при задържането му .
54
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен тоя е напълно невинен. Нападнали са го някви селяниИ той се е защитавал човека от прабългарите !
53
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно ми е на колко години щеше да е осъден български гражданин за това престъпление в Австралия...
52
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парите и преклонението пред всеки престъпник с шведски, английски и т.н. произход!