Китай за TikTok: Тръмп е надхвърлил правомощията си

Жалба във федералния съд на Вашингтон заарди указа
40
Китай за TikTok: Тръмп е надхвърлил правомощията си
Снимка: БГНЕС

Китайското министерство на търговията заяви днес, че е "решително" против американската забрана да се свалят мобилните приложения ТикТок (TikTok) и УиЧат (WeChat) на американска територия от утре, предаде Ройтерс.

Още по темата

Ако САЩ не поправят грешките си, Китай ще вземе необходимите мерки за гарантиране на легитимните интереси на китайските компании, посочва ведомството без да уточни какви действия смята да предприеме.

Приложението за споделяне на кратки видеа ТикТок поиска от американски съд да блокира забраната на администрацията на президента Доналд Тръмп, съобщи Блумбърг.

ТикТок и компанията майка на приложението БайтДенс (ByteDance) са внесли жалба във федералния съд на Вашингтон снощи срещу указа на Тръмп, уточни Блумбърг.

Министерството на търговията на САЩ разпореди вчера да се забрани свалянето на китайските мобилните приложения ТикТок и УиЧат на американска територия от 20 септември.

В подадената от ТикТок жалба се посочва, че Тръмп е надхвърлил правомощията си, като е забранил приложението и че го е направил по политически причини, а не заради "необичайна и изключителна заплаха" срещу САЩ, както е по закон /БТА/.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Китайтръмптик ток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОГАТО МАЛКА АМЕРИКАНСКА КОМПАНИЯ РАБОТЕЩА В КИТАЙ БЪДЕ ПРИТИСНАТА ОТ КИТАЙСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ И ГО ОСЪДИ В КИТАЙСКИ СЪД ЩЕ РАЗБЕРЕМ ЧЕ В КИТАЙ ЗАКОНА Е НАД ПРЕЗИДЕНТА И КОМПАРТИЯТА ДОРИ.
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американски лицемери!
30
1
 
6
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
Какви хора са пратили САЩ! Къде са ги пратили? На Луната! Ае сектир беКелеш ъе са кацали само в студио на Холивуд и до ден днешен немогат да отидат до Луната.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там май живееха в как да го кажа, мисля че се казваше Демкрация"?
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмплиера плющи яко жълтуритe, чак започнаха да пищят.
27
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глуповати разсъждения. Понеже кацнал апарат на другата страна на луната... Значи Китай била технологично чудо. ХахаййаЩо за глупсоти... САЩ като пратиха хора там, не апарат... Китай се учеше да сади ориз. Успокой се малко :)
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За икономическия напредък на Китай са си виновни алчните корпоративни магнати ( същите тези които сега реват най-много ). Само и само да да не плащат високи заплати си изнесоха цялото производство там, където работната им ръка излизаше почти без пари и спестяваха милиард след милиард. Но видиш ли в един момент "глупавите" Китайци копираха всичко и почнаха да го продават на по-ниски цени. Кой можеше го очаква това от държава, от третия свят (сърказъм) ???
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КИТАЙ Е НА ПЪТ ДА ОСЪДИ ПРЕЗИДЕНТА НА САЩ В СОБСТВЕНАТА МУ РОДИНА. ДЕМОКРАЦИЯ.
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НАТОТи па кой си.......................Защото Тръмпи още не знай че Си ще му духне под опашката.
23
2
 
5
 
! Отговори
@23 да ама преди 3 години
САЩ отдавна не са във всички сфери. Например не произвеждат телевизори, но пък ще продават билети за Марс. Бяха докарали Китай с всички мръсни производства да не може да диша още преди ковида. Изхвърлиха персоналните компютри, сървърите, което е много материали, много пушек, но запазиха суперкомпютрите, които са единични бройки с много технология. Освен това САЩ са най-големия длъжник с трилиони, но не смятат да връщат дълга, а това ги прави много конкурентни.
22
1
 
7
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Нещо е най вървежната в момента апликация соц мрежа да е китайска. Никак! Трябва да я продадът на американските революционери Марко Зукембврг и разни. Мръсни китайци ей!
21
11
 
10
 
! Отговори
НАТО преди 3 години
Мощен шyт в диpника за наглите китайски комунисти. Да ги нагъне яко целия Запад и да им излезе през носа всичко, което ни причиниха с този вирус. Пълна забрана не само на тик-ток, а на всички китайски стоки. Санкции и изтегляне на заводи. Време е да ги върнем в първи клас и да покажем на прилeпоядците кой е господаря!
20
5
 
9
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Америка вече е неконкурентноспособна....Ако не са силовите действия-пиши ги свършени.
19
1
 
5
 
! Отговори
ами преди 3 години
По едно време Китай беше изгонил Гугъл. От фейсбук иска пълен конрол. Големите държави могат да си позволят политика.
18
3
 
7
 
! Отговори
Хм преди 3 години
До JoeLeTaxiКакви 20 години,водещи западни анализатори вече дават прогноза за китайско превъзходство във всички области без военната до 2030-та година!
17
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е надхвърлил? Това е суверенна държава и може да спира и затваря, каквото си иска. Особено на държави крадящи всичко.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Америка американците могат да правят каквото си искат и както си искат,а наглеците могат да печелят там и от тях по техните правила!На които не му изнася да си ходи в къщи!
15
7
 
7
 
! Отговори
Факть преди 3 години
Китай скоро няма да може д си изхранва населението.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7От Египет да я откраднали.
13
2
 
13
 
! Отговори
JoeLeTaxi преди 3 години
Преди години четох прогнози,че ако до 20 г Китай не бъде спрян,ще стане неуправляем...май малко късно натискат сега спирачките...