Оправдаха Доналд Тръмп в процеса за импийчмънт

Седем от 50-те републиканци в Сената гласуваха за осъждането на Тръмп
Обновена: 13 фев 2021 23:39 | 13 фев 2021 23:20, Красимир Ангелов
264
Оправдаха Доналд Тръмп в процеса за импийчмънт
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп бе оправдан от американския Сенат във втория процес за импийчмънт срещу него за последните 12 месеца, съобщи Ройтерс.

Той бе обвинен в подстрекателство към бунт, тъй като негова пламенна реч на 6 януари разбуни духовете сред негови привърженици и те щурмуваха Капитолия във Вашингтон, светилище на американската демокрация.

Още по темата
Петдесет и седем сенатори гласуваха "виновен", а 43 гласуваха "невинен". За да бъде осъден, бяха необходими гласовете на две трети от сенаторите (67 гласа), но това мнозинство не бе достигнато, съобщава БТА.

Седем от 50-те републиканци в Сената гласуваха за осъждането на Тръмп.

Доналд Тръмп напусна президентския пост на 20 януари, така че импийчмънтът нямаше как да бъде използван за отстраняването му от власт. Но демократите се надяваха с процедурата по импийчмънт той да бъде подведен под отговорност за нападението, при което загинаха петима души, и да гласуват да се наложи забрана на Тръмп да заема публична длъжност в бъдеще.

Републиканците спасиха Тръмп и на 5 февруари 2020 г., когато бе първият процес за импийчмънт в Сената срещу тогавашния президент.

Тогава само един сенатор от техните редици, Мит Ромни, гласува за осъждането и отстраняването му от длъжност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 139Извинявай приятел, много съжалявам за думите си! Съжалявам, че те нагрубих, но моля те! Отиди на лекар, час по скоро, МОЛЯ ТЕ! Аз те уважавам, не съм ти опонент!
117
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тоя коментарник има стотици неосъзнати събхумани, които се мислят за някаква неопределена величина. Пращат хора по лекари, обвиняват в лудост и т.н. Жалки същественца, думите им подсказват, че не говорим за хора въобще.
116
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представяш ли си колко си лудд ББ от тоя циганскии Сайит Дризз. бг да искаш оставката на Путин?? Ами като се събуди модератораа ще те изтрие бе!! Тогава на чий хуий говориш, идииото?
115
24
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
тръмп опита да играе путин в САЩ и ще бъде съден като обикновен криминален какъвто е...съучастник в убийството на невинни американски служители в Конгреса на САЩ...останалото е зависимости...съучастие в убийства/както се прави в русия,китай и северна корея/Бин Ладен...ли е новият герой на САЩ...републиканци???мафията и русия ли ви плащат???национално предателство....републиканците предават Народа на САЩ обслужващи и зависими от русия през тръмп!!!само факти...милиарди го разбираме
114
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 135,пиянка, не ме занимавай с елементартните си chant-ове за лекари, психично болни и прочее.
113
10
 
1
 
! Отговори
Навални преди 3 години
Тръмп се размина, но по Путин ше играе тоягата.
112
10
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
последователите на путин и тръмп,лишени от ценности се опитват да ме обидят и уплашат...знаете кой съм...ровите в компютара ми,заплашвате ме ежедневно...от ценностите ми и вярата ми...от мечтата ми децата ми да живеят в Справедлив и Свободен Свят няма да ме откажете...Свободно Човешко Същество съм...не служа на никого...милиарди сме...добронамерен съм и се опитвам да ви кажа,че ни писна от наглостта и престъпленията ви...ще ви съдим...ще ви наказваме строго.../справка Историята/
111
6
 
5
 
! Отговори
Навални преди 3 години
В Медуза писаха, че протестиращи в Русия са били причаквани пред блоковете им. Полицаите им слагали торби на главите и почвали да ги бият. Путин оставка! Свобода на руския народ!
110
2
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Ясно ББ, ти си ябсолютно лудд, жалко, че вече здравната система на бойко не ги взима такива на лечение! Ти си Тумор както и цялото раково "управление" на цигганина Борисов!
109
2
 
2
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
А бря ко ва боли за Америка? Тях да не ги е еня за нази ? Глей ти си дживота и тва е ?
108
10
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
след Сталин построил Берлинската стена с парите и мъките на германците,Тръмп опита да строи мексиканска стена с парите и труда на мексиканците...ако имаше време и лагери щеше да им построи...ама руските *** плющете ми минуси...аз просто факти...милиарди сме...републиканската партия е съучастник...ако не ментор използваща тръмп и лудостта му
107
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, лудия ББ? Наистина ли вярваш в това което си написъл??? Ако да, значи докато не се е събудил модератораа веднага отивай на психиатър? ВЕДНАГА!
106
4
 
7
 
! Отговори
нннн преди 3 години
Браво, че модератораа спи, но сега се вижда колко Лудд народ има на света, не само у нас! Особено ББ се вижда, или е тотално ЛУД, или е платен побърканяк! Аз друго обяснение НЯМАМ!
105
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свети Трифон Зарезан, Свети Валентин или Успение на Константин-Кирил-Философ ще чествате на 14-ти февруари?
104
5
 
4
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Гражданятааа ? Ич не *** мислете бай Дончо.Он е патрон жа са упраи. Ко стаа у градо сняг има ли? Сагъ веке жа има яки сметки за ток и парно.Кожата ша ви съдерат.У наше селу има няма снегъ е над коляното.Ама ич ми не пука.Печката бумти яко,дръва бол,едине също ,сал една крушка гори,и телевизора.Ама скука.Чантаджиите затвория кръчмата,и прекъснаа социалните контакти у населението.Барем некой няаа ли *** напсува лаф да стане?
103
4
 
14
 
! Отговори
Златка преди 3 години
Е сега демократите ще пръ.днат накриво! Тръмп 2024 Йес бейби!
102
5
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
и г-н Мъск...кога ще ми подарите най страхотният автомобил Форд Раптър???не мога си го позволя...милиарди си мечтаем ...държат ни бедни...сега и вируса ни пуснаха...толкова много мечтая за проклетия Раптър???хаха и за Справедлив и Свободен Свят мечтая!!!Световната политическа класа е неспособна и импотентна...алчна и болна...животите на милиарди нямат стоиност...според тях...имаме инстинкти заложени ни...имате проблем...ще ви съдим строго!!!
101
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББУфффф виш ся ... кат ни ит харесва, мааай са!
100
17
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Тръмп е откровенно криминален...държи се като източноевропейски диктатор...като руски император опитващ се да върне крепостното право...нищо общо с бащите създали Декларацията за Независимост...с Конституцията на САЩ...ал Капоне национален герои...недосегаем..-.Позор....Срам!!!насърчил убийствата в Конгреса на САщ..."невинен" според републиканците...геноцид...предателство
99
4
 
13
 
! Отговори
Гошко преди 3 години
Пожелавам и на оня дъpта чупакабра Пелоси, да е жива и през 2024 да види как отнового избират за президент!