Оправдаха Доналд Тръмп в процеса за импийчмънт

Седем от 50-те републиканци в Сената гласуваха за осъждането на Тръмп
Обновена: 13 фев 2021 23:39 | 13 фев 2021 23:20, Красимир Ангелов
264
Оправдаха Доналд Тръмп в процеса за импийчмънт
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп бе оправдан от американския Сенат във втория процес за импийчмънт срещу него за последните 12 месеца, съобщи Ройтерс.

Той бе обвинен в подстрекателство към бунт, тъй като негова пламенна реч на 6 януари разбуни духовете сред негови привърженици и те щурмуваха Капитолия във Вашингтон, светилище на американската демокрация.

Още по темата
Петдесет и седем сенатори гласуваха "виновен", а 43 гласуваха "невинен". За да бъде осъден, бяха необходими гласовете на две трети от сенаторите (67 гласа), но това мнозинство не бе достигнато, съобщава БТА.

Седем от 50-те републиканци в Сената гласуваха за осъждането на Тръмп.

Доналд Тръмп напусна президентския пост на 20 януари, така че импийчмънтът нямаше как да бъде използван за отстраняването му от власт. Но демократите се надяваха с процедурата по импийчмънт той да бъде подведен под отговорност за нападението, при което загинаха петима души, и да гласуват да се наложи забрана на Тръмп да заема публична длъжност в бъдеще.

Републиканците спасиха Тръмп и на 5 февруари 2020 г., когато бе първият процес за импийчмънт в Сената срещу тогавашния президент.

Тогава само един сенатор от техните редици, Мит Ромни, гласува за осъждането и отстраняването му от длъжност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Русия е единствената страна в света" на коятоКурвите им са конвертируемата "валута".
137
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е Президента на народа!Комрад Байдън е назначен от глобалистите!
136
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 150Нищо чудно това да е някой министър от кабинета ББ-3, например Сачева, а защо не и премиерът.... Дариткова не може да напише толкова думи от прима виста. Очакваме Спас Гърневски да напише една ода за новия президент на САЩ, а от МС да подарят картина за живота в България, напр. обиколка с джипа по АМ на г-н Джо Байдън.
135
4
 
3
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
Чакай да се разпадне блатная, ха ха хаМи дочаках разпада на недоразумението сСсР то, ха ха ха!!!
134
4
 
4
 
! Отговори
Мекотели като преди 3 години
Фактът, че сенаторите от РепП не позволиха да бъдат употребени за мръсни целиМарко Рубио, Тед Круз, Мич Макконел и другитеПутьовци ще получат средния, както в Джорджия.
133
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакай да се разпадне блатная, ха ха ха. С едно чакане ще си останеш. В момента те си преориентират търговията към Китай и югоизточна азия и след това не им трябват нито европа, нито америка. Русия е единствената страна в света, която е едновременно европейска страна и страна от азиатско-тихоокеанския регион, а това дава стратегически предимства
132
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А твойте хора не са разбрали още че ако "ударят" нечестно Тръмп, той ще отвърне двойно.Не ми обяснявай ситуацията в страна в която живея от 28 години.
131
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фактът, че сенаторите от РепП не позволиха да бъдат употребени за мръсни цели говори, че в САЩ е жива демокрацията и с вота си те показаха, че не Сенатът, а съдът трябва да разгледа нещата с протеста на южняците.А това, че 7 републиканци са гласували против Мр Тръмп показва, че такива слънчогледи има навсякъде.Почти сигурен съм, че ако Цв.Караянчева беше призовала депутатите от НС да гласуват срещу президента, 160-170 от тях щяха да вдигнат ръцете, само част от БСП щяха да се въздържат.Това е РБ
130
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до Прокурор "Те са не дошли за мен, а за вас! Аз просто съм се изпречил на пътя им!".Цитат от най истинския Президент на САЩ. Ако беше "политически труп" нямаше да се занимават с него сега....а и още дълго ще се занимават, само гледай, щото шубето е колем стах. Народа е зад републиканската партия е зад Тръмп. А твойте хора не са разбрали още че ако "ударят" нечестно Тръмп, той ще отвърне двойно.
129
0
 
4
 
! Отговори
до 150 преди 3 години
Ти си рядко просто същество с промит микроскопичен мозък,тип Тиква.
128
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 145Защото ако ги бяха излушали в съда. за да ги вкарат в затвор за лъжесвидетелство под клетва- 10 години, трябваше и да се прави и разследване. На това не бе хич добре за сценаристите и педофилите от Линкълн Проджект
127
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На много места , където броиха повторно гласовете на изборите в САЩ , се оказа, че има непреброени гласове в полза на Тръмп. Това да ви говори нещо
126
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се учудвайте, Mr Trump! Да се знае кога САЩ е управлявана от демократи начело с 78-годишен отмъстителен склери-старец! Само че в САЩ сенаторите дадоха отпор на демократите, които щяха да въведат тази велика държава в гражданска война между двете партии! В България ние, покорната рая, позволихме един пожарникар с невисоко умствено ниво да ни управлява три мандата заедно с един милиционер гл. прокурор, който за вкара въоръжени полицаи и спецпрокурори в сградата на ПрезРБ! Световен прецедент!
125
1
 
6
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
До НавалниИ точно Байдън ще ну размаха тоягата? Същия който му подари Крим?С конкурс ли ви назначават тука? Разсмя ме!
124
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Учуден"Те не дошли за мен, а за вас! Аз просто съм се изпречил на пътя им!" Този цитат на Тръмп ще остане в историята. Май-истинския президент на САЩ!
123
1
 
14
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
*Той бе обвинен в подстрекателство към бунт, тъй като негова пламенна реч на 6 януари разбуни духовете сред негови привърженици и те щурмуваха Капитолия във Вашингтон*А дали е така, коой коой ще ми кааже? Демократите ли? Медиите ли им? Туитър ли?Фейса ли? Гугъл ли? Кой още им вярва вече? Кои го предизвикаха? Дали не бе режисарано, след като извратиха изборите в САЩ както никога до сега? Защо никой от хилядите свидетели под клетва за изборните измами, не бе изслушан в съд и осъден ако лъже?
122
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бедните "дУпекрати"!Многу ги е страх от Тромпета!За пръв път в историята на САЩ след изтичането на мандата на президент му се провежда Импийчмът!Знаете ли що?Щото ако импийчмънта беше минал, Тромпетъ нямаше да има право да се кандидатира през 2024 г.Та зату ви казвам - "дУпекратите" много ги е страх!Между другото Бидоня ще съсипе Щатите!!!
121
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приятел, господин Тръмп беше най-великия Президент на САЩ от началото на историята на САЩ до днес! Уникален държавник, истински патриот! Това е за мен, но мисля, че един ден историята ще потвърди думите ми!
120
3
 
12
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Ромни отдавна е известно че е предател, ама кои са другите?
119
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 140,не съм нагрубен, но започва да ми става жал.