Русия с мерки, ако Полша разположи US-ядрени оръжия

Анджей Дуда заяви, че Варшава има готовност
22 апр 2024 14:27, Петър Бойчев
119
Русия с мерки, ако Полша разположи US-ядрени оръжия
Снимка БГНЕС

Кремъл заяви днес, че руските военни ще анализират всяко действие на Полша за приемане на американско ядрено оръжие на нейна територия, съобщи Ройтерс.

Руските военни ще анализират ситуацията и ще вземат необходимите мерки в случай на поява на американски ядрени оръжия в Полша, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС, във връзка с изказване на полския президент Анджей Дуда за готовността на Варшава да разположи на своя територия американски ядрени оръжия, предаде БТА.

По-рано Дуда заяви, цитиран от вестник „Факт", че Полша е готова да преговаря със САЩ за приемането на ядрено оръжие, за да укрепи източния фланг на НАТО.

Помолен да коментира тази информация, Песков каза, че „армията ще анализира ситуацията". „Ако тези планове бъдат осъществени, ще бъдат предприети необходимите стъпки, за да гарантираме сигурността си", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от Войната в Украйна
Лавров: Западът балансира на ръба на пряк сблъсък между ядрени сили
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И вярвам ще ги спаси от злото моята измита със сълзи молитва... Господи, колко кратък е земният път. Вятърът има склонност да духне моята свещ... Моля се да не изпратиш смъртта след мен, докато децата имат нужда от мен... Нашият баща, ела пред къщата ми и отнеми всички грижи и болести! И моля, пази семейството ми!
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В името на Отца и Сина и Светия Дух, Амин! Господи, обичам те, имам нужда от теб. Ела сега в сърцето ми! Изпратете тази молитва на 18 приятели. Просто не я пренебрегвайте. Това е много силна молитва!
66
10
 
6
 
! Отговори
Руснак преди 4 седмици
И Полша ще сподели участа на Украйна!!!
65
8
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 4 седмици
Абе не в Полша в Украйна трябват тогава кремълските терористи ще спра войната вярвайте ми
64
13
 
10
 
! Отговори
Как само в Полша преди 4 седмици
Не е честно трябва и в българиа за да сме защитени от руския агресор
63
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Сега Зеленски се е опаричил,че има и за частен самолет и за качествен кокаин ,лично Байдън че му го достави )
62
1
 
2
 
! Отговори
Баууууу преди 4 седмици
Мерки Бауууу
61
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
руските воени могат само дасе аналЛИЗИРАТ
60
14
 
10
 
! Отговори
Кви стъпки ще преди 4 седмици
Предприемеш бе Пеееес ? Ще джавкаш докато прегракнеш
59
8
 
8
 
! Отговори
АБЕ, И У ГАЗА .... преди 4 седмици
....голем го извадиха, и сега реват за помощ, като магарета в ООН-то....ХАХАХАААА....а, .и ИРАН, си траят като бълхи У тесни прашки....
58
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И какви бе мустак ? путин ще прави гей любов с шаман три пъти дневно а не два като до сега ... на микой не му дреме за московските ви глупости
57
11
 
11
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 4 седмици
Руските надувки , немат край,ама стигне ли се до дебелия, веднага го раздават ""миротворци" и "хуманисти".... щото Западния. е як и четвъртит, отвсякъде .....
56
13
 
13
 
! Отговори
Манчев преди 4 седмици
Все повече се убеждаваме, че Русия се мисли за господар на света и, че САМО НЕЙНО ПРАВО е да казва кой с какво оръжие да се защитава ?! С какво право те се месят в решенията на държавите ?! Ето още едно нагледно доказателство колко безцеремонни, нахални и арогантни са днешните руснаци - искат да диктуват какво да става в света и хич не се интересуват, че хората се отвращават от тях ! Отврат, отврат ,отврат отвред !!!
55
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Някой по -носещ на промили нека светне тия Муд.а.ци,че Варшавският договор вече не е актуален.Те да си строят новото сесе.сер.е, с който им се хване на акъла ,който явно не е в излишък.Полша ,България прочееe...Всеки има правото вече сам да си решава независимо дали Шу ндинчо ще оцапа още едно куфарче.
54
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ми пускайте им атомните бомби на Полша и да си знаят мястото
53
4
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 седмици
50, в момента това ядрено оръжие се утилизира, заменя се с нови Сармат и подобни. Сталите носители на ядрено бойни глави ще се ползват като ракети за извеждане на ниска орбита на товар от 500 до 1500 кг. Не знам какво може да получи Украйна. Но съм сигурен, че руснаците биха направили космически бизнес с украинците, ако им освободят милиардите, запорирани на Запад.
52
8
 
3
 
! Отговори
Крим, Одеса са руски преди 4 седмици
До Крим не е рускиядреното оръжие също е руско. Х0хлите да си направят, както и реактори...
51
13
 
14
 
! Отговори
Щерев преди 4 седмици
Въх уплаших са от руската армия дето яде бой всеки ден от ВСУ ха ха ха
50
12
 
15
 
! Отговори
Крим не е руски преди 4 седмици
И на Украйна трябва да се върне ядреното оръжие . Русия не спази договора от 1994 г за ненападение на Украйна ако предаде ядреното си оръжие. Русия нападна Украйна и Украйна трябва да и се върне ядреното оръжие.
49
0
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 седмици
Русия ако иска да спечели войната, ще и трябва наистина нещо много мощно. Не ядрено оръжия, но близо до него. И аче си играят на шикалки. Крият жертвите и от двете страни, но става ясно, че поне половината, заминали за фронта, вече ги няма. Това са може би 1 млн човека общо. Япония е загубила около 300000 при двете атомни бомбардировки, тук жертвите са поне три пъти повече. Не знам, аз логика от задържане на фронта не виждам.А вие?