Няма френско гражданство, ако жена ти е забулена

Мъж получи отказ, не признава равенството на половете
3 фев 2010 18:45,
75
Няма френско гражданство, ако жена ти е забулена
Снимка: БГНЕС

Френското правителство вече прилага строгите мерки срещу носенето на бурки, покриващи цялото тяло и лицето на мюсюлманските жени и други радикални религиозни практики.

Лично министърът по имиграцията Ерик Бесон подписа отказ на молба за гражданство на чужденец, който държал съпругата му – фрацузойка,  да ходи напълно забулена.

Името и националността на кандидата за френско гражданство не се споменават.

Министър Бесон беше категоричен, че отказът за гражданство е следствие на лишаването на жената от свободата да излиза с открито лице на обществени места.

„По време на разглеждането на молбата на въпросния мъж стана ясно, че той отрича както принципите на свобода от налагане на всякакви религиозни догми върху обществото, така и равенството между мъжкия и женския пол”, подчерта имиграционният министър.

Той уточни, че според френските закони всеки, който търси натурализация, трябва да покаже силно желание за интеграция.

За да влезе в сила, решението на Бесон ще бъде разгледано и от премиера Франсоа Фийон. Нищожна е вероятността обаче Фийон да пренебрегне позицията на министъра си.

При сходен случай през 2008 година мароканка не получи френско гражданство, защото практикувала радикален ислям, несъвместим с моралните норми в европейската държава.

Само преди седмица специално назначена парламентарна комисия представи доклад за категорична забрана на бурките на обществени места като болници, училища, правителствени учреждения и градски транспорт.

Очаква се в близките месеци парламентът да обсъди и гласува текстове, регламентиращи законово тази забрана.

По последни данни във Франция около 1900 жени носят бурки или други подобни забулващи дрехи.

Едва 100 са тези случаи в Дания, но и там правителството се готви за пълна забрана.

„Тези облекла символизират схващане за жената и човечеството, на което фундаментално се противопоставяме и с което искаме да се борим в датското общество”, е аргументът на премиера Ларс Льоке Расмусен.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
VA6TA LELQ преди 14 години
Abe tiq 6to ne se grymnat ?? Nai hubavo 6te napravqt za celiq svqt ..... !!!!!!!!!!
67
0
 
0
 
! Отговори
DIV преди 14 години
STOY SI S POTURITE I S CURVULITE BE NE6TASTNIK! bULHARITE STE TAKIVA! MIRIZLIVI I KRADLIVI!
66
0
 
0
 
! Отговори
FRENKI преди 14 години
50% OT ZABULENITE SA 4ISTI FRANCUZOYKI? PRIELI ISLYAMA! kONSTITUCIYATA PAZI STRIKTNO TEZI PRAVA NEZNAM KAK 6TE YA PRILOJAT! jALKO? V TAZI KRASIVA STRANA? SUDBINITE Y SE RE6AVAT OT BANDA EVREI? RODENI DALE4 OT sAMATA fRANCIYA!
65
0
 
0
 
! Отговори
anti преди 14 години
Единственото решение на проблема е забрана на исляма като античовешка полическа идеология, защотот той не е религия, така както е забранен фашизма.
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Tapi i smotani posetiteli na tozi sait,stava vapros za jenite oble4eni v 4erno v Francia.A vie se naso4vate momentalno kam anadola.Kakvo ob6to ima frenskoto grajdanstvo v va6eto anadolskoto saznanie?
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Само така трябва да се деиства с *** . Тези талибани иначе няма да се вколтурят
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
bravos,da gi podpukvame pesoglavcite rezani!
61
0
 
0
 
! Отговори
Шуменец преди 14 години
Аз нямам нищо против бурките - даже съм за. И мъжете и жените да се забулят, че и без това са предимно грозни и противни същества. Мюсюлманите и с бурки и без бурки ме дразнят. Да си ходят на изток от Анадола и да не ни занимават нас неверниците и с техните си обичаи и традиции. Аз ако живеех в арабския свят щях да се приобщя към местните традиции, а не да ги променям както искат те самите!
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да им се невиди и чаршафите, умрял някой да ги гледа тия кикерици
59
0
 
0
 
! Отговори
ми правилно преди 14 години
пингвините да отиват на южния полюс,няма да загрозяват такъв хубав град като париж я!
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Kvi sa tiq 4erni 4ar6afi we?Mi otdolu moje da se krie nqkoi zmei ne jena:)
57
0
 
0
 
! Отговори
CA преди 14 години
Браво ... браво ... много добре ... не съм се кефил на статия от много време както се изкефих на тази. Браво на г-н Ерик Бесон - *** тарамбуки, или да стават на хора или в пустинята. Искаше ми се само г-н Бесон да обмени малко опит с Канадския си колега, че и тук се е напълнило с нинджи - ама тук никой не им отказва всичките канадци ги правят
56
0
 
0
 
! Отговори
Machiavelli преди 14 години
Евала на Франция, сега остава само в цяла Европа и цял свят това да е закон и който не го спазва, да му пращат Буш/Обама да му бомбардирват къщата. Току що гледах едно предаване по един италиянски канал, където на едно момиче родителите му го накарали да се ожени с непознат насила на 13 годишна възраст и била забременяла на 15, обаче имала куража да се отърве от мъжа който я биел и се радва сега че не носи повече тия чаршафи и е свободна жена.
55
0
 
0
 
! Отговори
curko007 преди 14 години
Май дойде време Европа да се събуди от сън.Браво на Франция все от някаде трябва да се започне,че *** пушки настъпват яко и от всякаде
54
0
 
0
 
! Отговори
pen4o kobadinski преди 14 години
to4no taka.....malko im e !!!!
53
0
 
0
 
! Отговори
lambo преди 14 години
Така трябва. Ако не искат цивилизация, да вървят там, откъдето са дошли !
52
0
 
0
 
! Отговори
Brutus преди 14 години
Навсякаде трябва да се въведат такива мерки , исляма си има място в 3 или 4-ти свят.Има си такива ***-дивашки държавици който още живеят в миналото.Диваците който са дошли в ЕС и искат да станат Европеици трябва да се откажат от техните изродски навици.Трябва и ние да се поучим от ЕС - при също няма да е зле да прокарат подобни закони.
51
0
 
0
 
! Отговори
@@@@ преди 14 години
Bravo! Namerili sa s kavo da gi tzakat. Po religiozni pri4ini ne stava, no za ravenstvoto mejdu majete i jenite e argument. Bravo!
50
0
 
0
 
! Отговори
gtr преди 14 години
всички араби са ... талибани и терористиаз ако имах власт щях да изгоня всички араби от България
49
0
 
0
 
! Отговори
Х преди 14 години
Ех кога ще ги стигнем французите.