Северна Корея: Всеки момент може да избухне война

Пхенян отправя тревожни послания чрез дипломатите си
4 юни 2010 00:28,
170
Северна Корея: Всеки момент може да избухне война
Снимка: БГНЕС

"Ситуацията на Корейския полуостров е толкова тежка, че във всеки момент може да избухне война", предупреди на Конференцията на ООН по разоръжаването високопоставен севернокорейски дипломат, цитиран от АФП.

Още по темата

Зам.-постоянният представител на КНДР в световната организация в Женева И Джан-гьон хвърли отговорността за тежката ситуация върху "режима в Южна Корея и неговия съюзник САЩ". 

Северна Корея няма нищо общо с потъването на южнокорейския военен кораб "Чхонан" в края на март, при което загинаха 46 моряци, увери той.

Международни експерти обаче установиха, че корабът "Чхонан" е бил потопен от севернокорейско торпедо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
3
 
11
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Amerika,varvi si vka6ti!Svetat nqma nujda ot tvoqta demokraciq i mir.Samo naivnici vqrvat,4e ti si osvoboditel,a ne okupator.
138
1
 
4
 
! Отговори
писмехулник преди 13 години
Вдигнаха се цените на енергоносителите, продава оръжие колкто никога не е продавала, Покрай големите конфликти никой почти не се интересува от права на човека, ситуацията в Кавказ...САЩ са зависими от Русия за Афганистан и Залива.Представи си ако русите сложат рамо там както навремето янките сложиха такова на Бин Ладен и афганистанската съпротива?
137
4
 
10
 
! Отговори
присмехулник преди 13 години
САЩ са в криза защото продукцията им е скъпа, и в една голяма част с по ниско качество от тази на Европа и част от Азия. US колите и жените са с големи размери, шумни, скъпи и много харчат:))) Войната води до увеличено потребление на горива, оръжие , техника, строителство и други акцесоари към войната. Това вдига за известно време икономиката. След това чак идва кризата, но нея я плаща целия свят. Няколкостотин фамилии обаче са натрупали още повече. Русия също печели този път от войните на САЩ.
136
5
 
8
 
! Отговори
някой преди 13 години
няма какво да се хабите да пишете глупости за САЩ в такива форуми.Вземете един брой на Работническо Дело и го копирайте тук през скенер.
135
7
 
14
 
! Отговори
присмехулник преди 13 години
На пръв поглед е така...Но само на пръв поглед. Някога задавал ли си си въпроса защо жизнените интереси на янките се разпростират до всички краища на земята. Не е най голямата държава, не е и най умната... Защото се гради на три "слона"-коли, дистрибуция на горива, и оръжеен бизнес...Кой от тези компоненети не е замесен във една война. Повече война, повече приходи в хазната, повече печалби за ик. елит, по малко безработица. Войната е по печеливша и от наркотиците за САЩ.
134
0
 
2
 
! Отговори
? преди 13 години
Човек,кога беше 3тата световна,че говориш за 4та?Я малко почети история!
133
8
 
9
 
! Отговори
лудия преди 13 години
северноа курея има право да се защитава от американския агресор.
132
0
 
2
 
! Отговори
TPE3BEH преди 13 години
... от американски войски там. Нито Япония, която се страхува че след обединение на Корея след години страната може да стане по-силна икономически и военно и може да търси ревъншизъм към Япония (и те са били под робство). Също така и Китай не иска американски войски на своята граница. Никой няма интерес от този конфликт и за това спете спокойно - война няма да има.
131
2
 
5
 
! Отговори
nn преди 13 години
Много Интересно?!Какво е това 'севернокорейско торпедо' със германски части.Все едно китайска техника с американски :)
130
0
 
8
 
! Отговори
TPE3BEH преди 13 години
Война на Корейския полуостров няма да има, защото никой не иска това.Нито северняците, защото ще загубят. Нито южняците, защото тяхната икономика ще пострада а и Сеул е на 40 км от демитализираната зона и е в обхвата на Севернокорейската артилерия. Освен това ще носят и бремето да интегрират едно общество, което е живяло 60 години в тоталитаризъм. Нито американците, защото след войната ще започнат да губят бавно военното си влияние в региона (след като се обедини Корея няма да има много нужда..
129
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
6to si mislq 4e otivame kum 4ta svetovna voina :(
128
3
 
6
 
! Отговори
an преди 13 години
DA MOJE I TAKA DA STANENE. OBA4E ISTO4NO GERMANCITE, VE4E SAJALQVAT ZA PREDI6NIQT SOCIALISTI4ESKI REJIM.
127
3
 
8
 
! Отговори
an преди 13 години
KADETO SE NAME6AT HAMERIKANCITE VINAGI PRAVQT VOINA. TOVA PLEME E NAI GADNOTO V CELIQT SVQT. ZA6TOTO OSTANLITE DARJAVI SA IM SE NADUPILI, I HAMERIKANCITE SI PRAVQT KAKVOTO IM E KEF.
126
1
 
3
 
! Отговори
Генералисимус преди 13 години
Сакаш да ги пуцаме дружно.... Арно брате! ! Рипай в предни позиции, че фронтовата линия е най-важна.
125
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Спомняте ли си как почна войната в Югославия, с хвърляне на бомба на пазара в Сараево. Това беше повод за бомбардировката на великите сили над Югославия. После се оказа, че не сърбите са пуснали тази бомба. Беше важно да се измисли повода. Клинтън беше миролюбец обаче му скроиха номера с Моника Люински
124
1
 
9
 
! Отговори
korleone преди 13 години
Има много лоши неща ,които се случват на хората едно от тях е войната.Има живот който се живее по скотски,да ти дават шепа ориз и парче риба и то само на празник,да те хранят що годе ако си войник и веднага изниква решението-ами що да живея по добре война.Ако ЦРУ си е свършило добре работата ще се сбият не се съмнявам и за миг.
123
0
 
7
 
! Отговори
Патрат преди 13 години
ти луд ли си? И какво ти е войнственното? Изкопа ли картофа и посади ли марулята, вече? Ако имах армия, от такива като тебе, щях сам да избягам, а камо ли да вляза в сражение? Че ти ще гръмнеш и баба си, с "Калашника", ако е паднала в кацата с меласа и е станала "жълта"? Такива като тебе, са само за фронта, но да бутат оръдията, щото нямат мозък в главите, май? То с фанатизъм не става само? Трябав да мислиш кой, защо, какво? Не само да стреляш, като Лимонаденият Джо? Хайде да правим ТКЗС-фирма!
122
2
 
15
 
! Отговори
Един преди 13 години
Колко е лесно да се манипулира една война. Потапяш кораб в конфликтен регион. И след това твоите експерти казват, на единя участник в конфликта, чед другия го е потопил!
121
12
 
5
 
! Отговори
Скопje преди 13 години
Аде да се собереме *** македонци и да одиме да го тепаме ....Ким Чен Ир
120
10
 
8
 
! Отговори
войнствен стратег преди 13 години
Поговорката "куче, което лае, не хапе" важи с пълна сила тук. *** с дръпнати очи надушили, че Запада като чуе "война!" си бута опашката между краката, и сега надуват на света колко тежка била ситуацията.Ми айде да ви видим, бе, жълтуги мръсни. Ке ви дойдем с родните калашници да ви изгребем бе.