Брайвик се подготвял психически с години за нападенията

Терористът се лишил от емоции чрез медитация
20 апр 2012 12:50,
113
Брайвик се подготвял психически с години за нападенията
Снимка: Reuters

Норвежкият масов убиец Андерш Беринг Брайвик заяви, че се е подготвял психически в продължение на години за нападенията, предадоха ДПА и Франс прес.

"Много хора казват, че човек не би могъл да направи такива неща, че трябва да си чудовище и да не изпитваш никакви чувства. Но човек може да се подготви и да се обучи за това", каза той на кръстосан разпит от адвоката на защитата Вибеке Хайн Бера.

Брайвик каза, че до 2006 г. е бил относително нормален човек, но тогава е започнал процес на обучение и деемоционализиране (лишаване от емоции).

Още по темата
Той уточни, че овладял емоциите си чрез практикуване на медитация и прекъсване на социалните си контакти, за да се подготви за нападенията от 22 юли 2011, в които загинаха 77 души.

Преди началото на показанията на Брайвик председателстващият съдия уведоми присъстващите в залата, че могат да я напуснат по всяко време.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
9
 
! Отговори
RAD преди 12 години
Странно и срамно е как дебата за зверството се изопачава.Ситуацията е следната: Един краен екстремист се дразни от исляма и от присъствието му в Европа,както и от соц.-идеи и политика. Впрочем срещу ислямизацията са доста от НОРМАЛНИТЕ хора,включително и аз. Така. Какво следва? За разлика от мен и много други, които са също против ислямизацията,тая откачалка решава да избие назидателно 77 младежи,оправдавайки се с мнението си по въпроса!!! Ако това не е зверство и изродщина не знам!!!!!
55
3
 
4
 
! Отговори
до 78 преди 12 години
а пък демографите казаха, че в деморкатична България след 30 години българите, като етническа група ще бъдат екзотично малцинство. Слава на юдо-масонството - техния комунизъм бе жесток, но демокрацията прескочи и най-големите им очаквания!!
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И как точно това *** Брайвик защити според теб правото на живот на тези 15 годишни тийнейджъри отраснали в една от най-успелите страни на земята с ужасно висок стандарт и социални норми , за които ние само бихме могли да мечатаеме , вземи си лекарствата , не съм лекар но сигурно някой лекар ти е предписал такива.
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
do 73 защо не се преселиш в Русия или Китай , отивай и се наслаждавай на свободата там , но да не съжаляваш после . И двете държави са едни от последните Империи ако не занеш и само преди няколко години Русия защити Имперските си граници с война . Китай действа по същия начин абсолютно безапелационно справка Тибет .
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
71 не не е истина колко психопати като теб има сред нас , щъкате по улицата , правите се на нормални , а в същност сте за лудницата.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 70 за жалост си ужасно *** и нещо което е много по страшно човеконенавистен , щом в твоите очи действията на един психопат представляват протест.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 66 а защо не слагаш в листата Русия , Китай , Иран , споменавам тези страни защото поставят други под зависимост или това на теб не ти прави впечатление , те са символа на свободата и новия ред така ли.
49
5
 
2
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
А, към тия, дето му се възхищават на тоя: Я, само за миг си представете дву-милионна армия от Брайвиковци, и ми кажете колко хора на колко човешки живота би се равнявало съществуването им?
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
60 АВРААМЕ и какви са те според теб , може ли в 21 век да се затвориш и да не допускаш чужденци , в този век на глобализация , със самолет за 24 часа обикаляш земята . а с мишката за част от секундата си на другия край на планетата , как си го представяш това .Ние в момента преживяваме ново Велико преселение на народите , нищо ново под небето , та нали така сме дошли и ние по тези земи , а какво ще стане със западната циливазия , ще видим оцеляла е 3000 години дали ще оцелее следващите .
47
4
 
6
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Като го гледам тоя, си е жив нацист, ама понеже сме в по-ново време е редно да кажа неонацист... Бледа кожа, руса коса, сини очи, ръст над средния - направо чист ариец! Само, дето с тия малки хлътнали свински очички малко се разминава от идеала на арийците! Та, голямото му противоречие на тоя *** е, че е избил мнозина свои сънародници под предлог, че се борел против ислямското нашествие в Европа!
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Психичически" се подготвял...Много смешен превод. Ако не броим трагедията.
45
3
 
7
 
! Отговори
авраам преди 12 години
Делото/ деянието на Брайвик е чисто и просто форма на протест, най-жестокият, но протест. Брайвик не е луд и такива като него щи има винаги.Човечеството и в частност западната цивилизация са в упадък. Но пък това е предизвикателство към елитът на тази цивилизация да предложи и наложи нови идеи и мерки за съществуването й.
44
1
 
3
 
! Отговори
Братя НАПРЕД преди 12 години
Със 2 ра украанска танкова дивизия с помоща на на наши партиЗАНЬВСЮ НАПРЕД Братушка !
43
0
 
1
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
Да в ДПС
42
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Хайде бурките и п****ите вън от Европа.
41
2
 
5
 
! Отговори
aa преди 12 години
Убиеш един и си убиец, убиеш милион и си герой завоевател.
40
0
 
5
 
! Отговори
aa преди 12 години
Убиеш един и си убиец, убиеш милион и си герой завоевател.
39
6
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Да е жив и здрав и дай боже по вече такива борци срещу исляма
38
6
 
2
 
! Отговори
Na4o преди 12 години
Тази откачалка сега ни жена ни ***..ка ще види до края на живота си!След време ще стане пед..ал ::::))))
37
0
 
5
 
! Отговори
teoria 2 преди 12 години
...големи резци, гъсти вежди, с тенденция да се срещнат над носа, големи очни кухини, но дълбоко хлътнали очи, клюнест или сплескан нос, силна челюст; малко и наклонено чело; малка или слаба брадичка, тънка шия, наклонени раменете, но големи гърди, големи, изпъкнали уши, дълги ръце, високи скули, остри или груби пръсти. [3]