Брайвик се подготвял психически с години за нападенията

Терористът се лишил от емоции чрез медитация
20 апр 2012 12:50,
113
Брайвик се подготвял психически с години за нападенията
Снимка: Reuters

Норвежкият масов убиец Андерш Беринг Брайвик заяви, че се е подготвял психически в продължение на години за нападенията, предадоха ДПА и Франс прес.

"Много хора казват, че човек не би могъл да направи такива неща, че трябва да си чудовище и да не изпитваш никакви чувства. Но човек може да се подготви и да се обучи за това", каза той на кръстосан разпит от адвоката на защитата Вибеке Хайн Бера.

Брайвик каза, че до 2006 г. е бил относително нормален човек, но тогава е започнал процес на обучение и деемоционализиране (лишаване от емоции).

Още по темата
Той уточни, че овладял емоциите си чрез практикуване на медитация и прекъсване на социалните си контакти, за да се подготви за нападенията от 22 юли 2011, в които загинаха 77 души.

Преди началото на показанията на Брайвик председателстващият съдия уведоми присъстващите в залата, че могат да я напуснат по всяко време.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
2
 
! Отговори
ha ha преди 12 години
ajide sega vsichki deto meditirat v pandelata! Jalka istoria - ama ovcete si priemat neshtata 1:1 d.g.
15
8
 
4
 
! Отговори
! преди 12 години
Крайно време е да разберете истината за Брейвик.Вижте кои са му приятелите(не са особено много),и вижте кои са му враговете!Приятели:-Сръбските националисти(всичките бивши комунистически червени барети от ЮНА и УДБА-българомразци до мозъка на костите!)-Беларуските националисти(бивши комунисти)Врагове-НАТО,САЩ,Европа,мюсюлманите(но не и радикалните талибани!Той не смее да отиде да се бие с тях!)------------------------Разбрахте ли кой създаде чудовището Брейвик и на кого служи?
14
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам Български Брайвик в сараите на Доган!
13
7
 
9
 
! Отговори
До Ален Делон след б преди 12 години
Не съм сигурен, дали "въоръжени лица" е по-страшно от "лагер на работническата партия" (разбирай млади *** - промити мозъци). Не одобрявам това, че е стрелял по хора, но по-лошото е, че някой е допуснал деца да ходят на комунистически лагери и изобщо, че съществува такава партия.
12
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко че са му свършили на пича патроните, иначе на острова жив мюсюлманин нямаше да остане.
11
8
 
11
 
! Отговори
Ален Делон след бой преди 12 години
Луд умора няма!Ще гние в затвора като се прави на герой като убива безащитни хора!Брайвик стреляй срещу въоръжени лицада видиш от къде изгрява слънцето
10
1
 
9
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Смяташ ли че някой би искал да го из**ка тоя в затвора? Тоя няма какво да губи и би убил всеки без да му мигне окото(това е доказано, нали се сещаш???!!!). При първи удобен случай и ч***ча си заминава от тоя свят.
9
10
 
5
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
Лекарите да кажат - този на снимката, *** ли е или ***?!
8
0
 
5
 
! Отговори
Тодор Колев преди 12 години
Повечето хора се самозаблуждават, когато говорятза своята воля, тъй като те имат всъщност пред-вид или желанията си, или страстните пориви насвоята кръв, които трябва да бъдат преодоляваничрез волята.
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виждам куклата но не и кукловода!Накрая да не се окаже че бил подготвен и обучен за тази мисия?
6
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо по дяволите е толкова красив????
5
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига бе хора нима има симпатизанти на този сатрап. Та той изби сумати деца! Деца за бога!
4
32
 
10
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Жалко ,че само 77 успя да пречука. !00 пъти по лесно щеше да му е в няква детска градина или старчески дом или болница за да не могат да му бягат.
3
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 3 ... Браво умнико! Най-добре е да си избием децата за да спрем ислямското нашествие. Бегом и ти в Руски затвор да ти дойде акълът в главата куха.
2
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 1 ... Аз имам по-добра идея! Да го затворят до края на мизерния му живот в затвор в Русия. Там да разбере какво е мултинационално общество. Сутрин, обед и вечер ще си ляга с различен джигит.
1
18
 
25
 
! Отговори
! преди 12 години
Този *** трябва да бъде бит до смърт на публично място. 21 години за 70 убити - това е по-извратено и от него ???