Брайвик се подготвял психически с години за нападенията

Терористът се лишил от емоции чрез медитация
20 апр 2012 12:50,
113
Брайвик се подготвял психически с години за нападенията
Снимка: Reuters

Норвежкият масов убиец Андерш Беринг Брайвик заяви, че се е подготвял психически в продължение на години за нападенията, предадоха ДПА и Франс прес.

"Много хора казват, че човек не би могъл да направи такива неща, че трябва да си чудовище и да не изпитваш никакви чувства. Но човек може да се подготви и да се обучи за това", каза той на кръстосан разпит от адвоката на защитата Вибеке Хайн Бера.

Брайвик каза, че до 2006 г. е бил относително нормален човек, но тогава е започнал процес на обучение и деемоционализиране (лишаване от емоции).

Още по темата
Той уточни, че овладял емоциите си чрез практикуване на медитация и прекъсване на социалните си контакти, за да се подготви за нападенията от 22 юли 2011, в които загинаха 77 души.

Преди началото на показанията на Брайвик председателстващият съдия уведоми присъстващите в залата, че могат да я напуснат по всяко време.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
4
 
! Отговори
teoria преди 12 години
Ломбросо очертава 14 свойствени на физиогномията характеристики, които той и неговите последователи вярват, че се срещат във всички престъпници: необичайно нисък или висок ръст; малка глава, но голямо лице, месести устни, но тънka горна устна; изпъкналости (подутини) по главата, в задната част на главата и около ухото, бръчки по челото и лицето, големи кухини, синуси или неравно лице; татуировки по тялото; отдръпването на линията на косата, подутина на главата, особено над лявото ухо, големи ре
35
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Куршум в главата на тая оттрепка
34
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
истррел в главата за такива изврерги
33
6
 
4
 
! Отговори
РАД преди 12 години
До 34Ама разбира се, как моля ви се ще е престъпник или чудовище?!?!?Той просто е застрелял най-бепардонно и брутално 77 души (норвежци),защото има някакви убеждения това е !Той човекът просто заявява мнението си по този начин.Може утре някой в България, както писах, да избие 50-60 човека в Шумен примерно, защото има убеждения някакви нали? А пък ако е и "красив" като тоя,значи съвсем не може да е чудовище нали така ?Ама наистина много болни мозъци има тука !!!
32
4
 
5
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
А, бе много е красив, няма що :)))) Ненагледен красавец е, егати свинската физиономия има :) Високо му е челото, щото е бая оплешивял, не щото е свръх-разум!
31
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Ако имаше такъв в България отдавна щяха с тиквата да му ритат футбол
30
4
 
5
 
! Отговори
do 28 преди 12 години
какви деца бе? въобще деца могат ли да членуват в политическа партия, че да са и активисти?
29
1
 
7
 
! Отговори
РАД преди 12 години
До 18Кой ти каза пък на теб,че са били арабски активисти от ислямска партия ???Дори самият *** Брейвик не го твърди със сигурност!!! Ама наистина много немислещи хора има ей! А кой ти каза,че подкрепата за Брейвик расте главоломно а ?Разбира се,че и аз съм против ислямизацията,ама да оправдаваш терористични действия с избиване на невинни хора е углавно престъпление. Я се замислете,ако някой влезе в супермаркет в Шумен примерно и застреля 50-тина младежи, а после каже,че били ислямисти!
28
3
 
3
 
! Отговори
a be n.28 преди 12 години
kakvi deca be? vaobshte deca mogat li da chlenuvat v politicheska partia, che da sa i aktivisti?
27
5
 
7
 
! Отговори
do an.8 преди 12 години
и аз много го харсвам. рядко се среща сред мъжете (че и сред жените) хем умен, хем красив. за тези, които ще възразят казвам, че науката антропологична криминология и специално италианската школа, която се занимава с чертите на лицето от една страна и склонността към криминално поведение от друга. та човек с такова високо чело, категорично не може да е нито престъпник, нито чудовище или както там го наричат левите журналисти.
26
4
 
6
 
! Отговори
Столининово преди 12 години
Тоя трябва да го докарат при нас да го интегрираме.
25
4
 
7
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Куршум в главата за тоя брашнян червей не е наказание, а избавление! Той сам поискал или смъртна присъда, или оневиняване! Правете си сметката, дали смъртното наказание за този не е прекалено хуманно дело!
24
5
 
7
 
! Отговори
к преди 12 години
Куршум в главата
23
4
 
6
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
А, бе батета и батки... каква битка срещу ислямизацията води тоя ***, като е избил, като кучета повече норвежци и от Алкайда? Хайде, вие ми кажете на мене, къде бъркам аз!
22
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ууууу големи националисти имало в тоя форум... току що прочели два реда от историята за 10ти клас.... да оправдавате човек, който избил деца е прошташко и над всякакви норми!!!
21
5
 
21
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
Много е умен, трябва да му се признае. Перфектно планирано и изпълнено. Нацистите винаги са ме изумявали с отдадеността си и доброто планиране. Хитлеристка Германия успя за 20 години да покори цяла Европа и северна Африка. Ако не беше Сталин и неговите огромни ресурси никой нямаше да е в състояние да ги спре.
20
0
 
2
 
! Отговори
Странно преди 12 години
За някои странно, за мен-очаквано!Хората , пишеще се зе демократи, не са такива, защото не позволяват съществуването на другите, различни от тях. Демокрацията е право на избор и няма аргументи кой е прав.Дали си неграмотен седесар или гербаджия и тичаш след силния, не бива да е отрицание на съществуването на други възгледи и в това няма нищо лошо.Демокрацията е свободата на правото да изразиш мисленето си, а не да го ограничиш.Много е елементарно, но елементарници не могат да го схванат.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие видяхте ли затвора в Норвегия , където би лежал , и аз искам да съм там , островче с малки къщички , уредена селска идилия е не знам как са със жените иначе си е супер. Да го видиме ако го пратят в някои от нашите скотобойни в обща килия с 10 *** и тенджера цокало в средата на килията.
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е болен. Не е това начинът за изразяване, той не е ***.Сериозно е подготвен за това.Първо са неговите реакции срещу Работническата партия, а след това са мюсюлманите.Колко са убитите мюсулмани?Това, което говори, трябва да е достояние на обществото.Да помислим върху случилото се. Или ще приемем манипулирана информация, преразказана от заинтересовани.Не мога да приема убийствата! Това престаъпление е доказателство, че високомерието на запада за цивилизованост са разклатени. И не чува нищо.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брррррр!Малко прилича по погледа на един наш депутатин,а по брадичката-на негов колега от същата партия.