Путин официално поиска да прати въоръжени сили в Украйна

Аргументът му е необходимостта да се защитят руските граждани
Обновена: 1 мар 2014 23:54 | 1 мар 2014 16:31,
307
Путин официално поиска да прати въоръжени сили в Украйна
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин внесе в Съвета на Федерацията (горната камара на парламента) искане за изпращане на руски въоръжени сили на територията на Украйна до нормализиране на обществено-политическата обстановка в страната, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Путин аргументира стъпката с необходимостта да се защитят руските граждани и персонала в руската военна база в украинския стратегически район Крим, посочва Асошиейтед прес.

Гласуването ще премине в открит режим, предаде РИА Новости. Съответното решение беше взето на извънредното заседание на Съвета на федерацията днес. За приемане на решение е необходимо обикновено мнозинство от гласовете на сенаторите, или 84 гласа.

Комитетът на Съвета на федерацията по отбрана и сигурност разгледа обръщението на президента и единодушно реши за препоръча на камарата да даде съгласие на президента за използване на въоръжените сили на Рускта федерация на територията на Украйна до стабилизация на обществено-политическата обстановка и внесе съответния прокет за постановление, заяви ръководитгелят на комитета Виктор Озеров. Същото решение единодушно е взел и международният комитет.

По-рано изпълняващият длъжността външен министър на Украйна Андрий Дешчиця съобщи, че Русия отказва да преговаря с Украйна съгласно споразумение за гарантиране на териториалната цялост на Украйна. 

Украйна поиска консултации с Москва, след като я обвини, че разполага свои военни в района на Крим. Много сме обезпокоени от днешната информация, че Русия отказва да участва, каза министърът.

Още по темата
Междувременно стана ясно, че руското енергийно министерство не вижда причина да удължи отстъпката в цената на газа, договорена с Украйна за второто тримесечие заради неизплатени задължения за доставки, заяви представител на ведомството, цитиран от Интерфакс и Ройтерс.

По-рано днес руският газов гигант Газпром съобщи, че Украйна има "огромен" дълг за газ от 1,55 милиарда долара, който не е платила на Русия. Задълженията са за миналата година и за доставките доставките до момента тази година. Компанията подчерта, че преференциалните цени, договорени с Киев, могат да бъдат оспорени.

"Имаме добри отношения с Украйна, транзитът работи, трябва само да плати газа . . . Засега просрочените плащания възлизат на 1,549 милиарда долара", посочи пред Риа Новости говорителят на Газпром Сергей Куприянов.

Украйна трябва да плати около 400 милиона долара за газа, внесен през февруари тази година по договора между Нафтогаз Украйна и Газпром, съобщи украинският министър енергетиката Юрий Продан, цитиран от ИТАР-ТАСС. По думите му текущият дълг на страната за потребление на руски газ е достигнал около 2 милиарда долара.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
0
 
2
 
! Отговори
украинка преди 10 години
българи отворете очи!!!!!!!!!!!!!!!!!отговерете си на един въпрос:кой е злото Русия или америка!!!!!!!!!!кристете се че преди времето избраха братя Сърби за демон крациятя си а не мас българите че сега нямаше да пишете в този форум.Бог да пази братски славянски Народи Русия и Украйна!!!!!!!
212
0
 
2
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До Анонимен Ти си *** . Руската армия ще присъедини Крим към Руската територия. Руското население в Крим е коренно . Украйна е изкуствено създадена и украинската народност също е измислена. Както и македонската народност която е Българска народност. Скоро и в Македония ще избухнат искания за да се присъедини към България там в източния дял хората още пазят българско съзнание и Българската армия ще навлезе в Македония а тя ще е присъединена към нас. С Русия ще подпишем протокол с който взаимно ще се признаят Македония за България и Крим за Русия
211
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това бандитския путлеровския Русия е вонящ *** и държавни престъпници! Тяхната тактика е "Разделяй и владей". Който да е про-путлеровски зомбиран руснаци е вонящ "бандерлоги"! (с) Р.Киплинг
210
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да! се направих п-у-т-л-е-р!виж се на ютьюб: Уроки Русского - Грузия 08.08.2008украина - това е новата жертва си!
209
3
 
11
 
! Отговори
руснак преди 10 години
Ние от него бягаме, а той идва да ни защитава. Какъв парадокс, какъв абсурд! Мерси от такава защита!
208
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Казах ви че се започва трета световна!Още вчера ама не вярвате...
207
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Poiskal? A debate imalo li e?
206
6
 
11
 
! Отговори
българин преди 10 години
Не знам защо,но украинци и руснаци се мразят открай време.Преди 20 години по пазарите ни идваха и украинци и руснаци и ако на украинец кажеш,че е руснак той стиска зъби и те поправя,че е украинец.
205
1
 
8
 
! Отговори
venci преди 10 години
Svetovna voina li shte ima?Haide davaite,che da se svarshat nai posle makite ni zemni.
204
0
 
2
 
! Отговори
supernova® преди 10 години
И още малко по въпроса какво бил поискал и какво направил Путин :"President Vladimir Putin has not yet made any decision on the use of the Russian Armed Forces in Ukraine, presidential spokesman Dmitry Peskov told"Ще ме прощавате че не е по-русски, така са го написали ребятата от ИТАР-ТАСС. И задръжте опиянението в рамките на разумното, ако и да е събота вечер ;)
203
0
 
1
 
! Отговори
Do 238 преди 10 години
DA! No tozi ostavi I 82 trupa.
202
1
 
2
 
! Отговори
Lujat! преди 10 години
Ami az dnes se vurnah ot Doneck- nikakvi zaplahi kum horata.Taksimetroviq shofior me pita -"kude si trugnal ,dnes shte pravim miting pred pametnika na Lenin".Do letishteto mi napulni glavata s gluposti I klisheta ,ne mu se protivopostavih , a I nqma smisul.
201
12
 
13
 
! Отговори
Петков преди 10 години
Спорът трябваше да се разреши с преговори,а не с военна сила.Но кога ли Путин е водел преговори?А и коя ли война е спечелила Русия-в Афганистан ли ,в Чечня ли-не знам.Историята е пказала,че създаденото със сила рано или късно се разпада.В момента се рзпада бившият СССР.Украйна си иска свободата.Нормално е народът и да иска свобода.И помнете ми думата,че колкото повече руснаците действат силово толкова повече ще загубят.Пожелавам успех на украинците в борбата им за свобода!
200
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До CCCPВиж,седем трола са ти плеснали минуси,безродниците!Срам.Искат да сме съветска колония явно!
199
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мръсен гад - платилиса на няколко от кримските татарски бабаити да пискат и сега - защита на руските граждани - руските граждани живеят в русия ***-н - същият - почти сценарий като в Грузия - руските - *** - миротворци ---
198
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като му гледах на Янукович покоите и позлатените тоалетни се сетих за Радой Ралин и това,което той ни написа:"Някои хора остават нещо след себе си само,когато клекнат"!
197
10
 
11
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 10 години
До Свобода за Украина!Никой не твърди обратното, но когато САЩ изсипят хиляди войници в някоя част на света за да спасят гражданите си може, а сега щото са руснаци не може. Жалки сте! Фашистите от майдан ли е, мегдан ли е, си помислиха, че като вземат Киев и готово, ама не стана така.
196
0
 
2
 
! Отговори
dim преди 10 години
това го знам приятелю,така стана и с македониа
195
2
 
15
 
! Отговори
фен преди 10 години
Олимпиада, Крим, Украйна добре почва Путин новата година, възвръща старата слава на Руската империя! Ако до края на годината обаче успее да върне (може и да откупи, не да окупира) и Аляска, ще го призная за ЦАР и си вземам руски паспорт!
194
5
 
14
 
! Отговори
до Прост дим 239 преди 10 години
Кърджали е българска територия, била е и ще бъде! Крим никога не е бил украйснки, Украйна е последната страна която може да има претенции за Крим, по-скоро ние или Турците може да претендираме за Крим, но не и украинците! Русия си ВРЪЩА Крим, подарен от Хрушчов и Елцин на Украйна! Аналогията Крим-Кърджали, показва освен че сте прости, но и неинформирани, четете история - ***!