Държавната Дума ратифицира договора за присъединяване на Крим

Горната камара на руския парламент ще го гледа утре
20 мар 2014 16:53, Елка Василева
13
Държавната Дума ратифицира договора за присъединяване на Крим
Снимка: Reuters

Руската Държавна Дума ратифицира договора за приемане на Крим и на Севастопол в пределите на Руската федерация, предаде ИТАР-ТАСС.

Договорът беше подписан в Кремъл на 18 март от президента на Русия Владимир Путин, председателя на Държавния съвет на Крим Владимир Константинов, премиера на Крим Сергей Аксьонов и кмета на Севастопол Алексей Чалий.

Договорът се смята за влязъл в действие от момента на неговото подписване, припомня агенцията.

Документът беше приет в Държавната Дума с 445 гласа "за" и само един "против". Никой не се въздържа. Сега документът отива в горната камара - Съвета на федерацията, която ще го разгледа утре.

Още по темата
Съгласно договора, считано от 18 март, гражданите на Украйна и лицата без гражданство, постоянно пребиваващи към този момент на територията на Крим и на Севастопол, се признават за граждани на Руската федерация. Онези, които не искат да получат руско гражданство, имат един месец, за да заявят това.

Държавни езици в Крим стават руският, украинският и кримско-татарският.

Органите на военното управление и военните формирования на Крим ще осъществяват дейността си в съответствие със законодателството на Руската федерация до уреждане на въпроса за включването на тези органи и формирования в състава на въоръжените сили на Руската федерация, на други войски, на други военни формирования и на други органи или за тяхното реформиране или разформироване.

Предполага се, че до 2015 г. данъците в Крим ще постъпват в неговия бюджет. Русия ще оказва финансова подкрепа на Крим и Севастопол в съответствие със закона за федералния бюджет за 2014 г. и плановете за 2015 г. - 2016 г.

До 1 януари 2015 г. в Крим и Севастопол ще има преходен период, през който да бъдат уредени въпросите за интегриране на новите субекти в икономическата, финансовата, кредитната и правната система на Руската федерация и в системата на органите на държавната власт на Русия. През преходния период ще бъдат уредени и въпросите за изпълняването на военните задължения и за военната служба на територията на Крим и в Севастопол.

До изтичането на този срок наборниците от Крим и Севастопол ще отбиват военната си служба към Руската федерация на територията на полуострова.

Избори за органи на властта в Крим и Севастопол ще се състоят във втората неделя на септември на 2015 г. Дотогава властта ще се упражнява от Държавния съвет - парламента на Крим и от правителството на Крим, както и от законодателното събрание на Севастопол.

Крим и Севастопол получават статута на република и на град с федерално значение, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО НА БРАТУШКИТЕ НА4УКАХА ИМ ГО НА *** СТРАХЛИВИ !!!
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин открадна "подаръка" на Украйна и сега му изготвя фалшив нотариален акт !
10
5
 
2
 
! Отговори
harbinger преди 10 години
Вай вай, то и в парламента им е една ***, като автомобилите, които произвеждат. Обърнете внимание на кабелните канали, в които върви комуникацията към таблото за гласуване. Изолирбанд и всите под различен ъгъл се пречупват.
9
2
 
10
 
! Отговори
Дановски преди 10 години
Към 1: "Честита победа на всички Православни славяни в Третата Кримска война!"Може ли да се нарече война този порив на хората завършил без един изстрел? Референдум осъществен от ликуващи, плачещи от щастие жители на Крим. Това аз наричам Руска пролет.В противовес на всякакви арабски, цветни и т.н..
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
защо не им е страх от санкции?защо всички казаха, че смятат за чест да са в списъците!Беларус живее 15 години със санкции и имат своя икономика, армия и т.н.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе всеки пише че русия ни е обрала от освобождението до 1989г, но никой от тези всезнайковци какво поточно ни е взела.а можеби ние ограбила стоките които продавахме във ссср или че ние продавала газ на бесценица.АЛО неблагодарници тание нямахме държава преди освобождението,това което сме днес е благодарение на русия,кажете от 1989 насам каквото имахме го обра демокрацията
6
2
 
4
 
! Отговори
цури преди 10 години
До до 2хей ти !наричаш *** тези които внасят в българската хазна милиони евро с които да се покриват разходите за пенсии на баба ти,дядо ти или родителите ти!!!за съжаление такива като теб само могат да харчат но не и да заработват ЧЕСТНО парите си!!!мислиш ли че на тези които наричаш *** им е радостно да работят на хиляди километри от дома си за сметка на такива пошли същества като теб!???некадърен ***!!!!!
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това ако беше нашия парламент още да се търсят из коридорите!Колко са ни жалки и нищожни управниците!
4
4
 
27
 
! Отговори
поп Грую преди 10 години
Бих искал и в България да имаме водач като Путин, а не пу..тьовци, котито се пишат за Водачи.Майната им на идеологиите - искам д0война заплата, както стана с кримчани.Да не би ЕСесовците да ни направиха заплатите двойни?Мразя усойницата Станишка, гнус ме е от лепкавия фес на Местан, Волен не го броя за читав човек, простотията и въздухарството на Бойко също не ме възторгва, да не говорим за страхливия наглец *** и господарите му ЛАФКАджии!А от Путин се възхищавам - водач, не ***.
3
3
 
19
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
"Другари, защо пращате децата си да учат и живеят на запад ?"Като имам деца ще искам те да живеят и учат в България и да са истински Българи, а не заблудени ***, като теб.
2
18
 
6
 
! Отговори
4уденко преди 10 години
Другари, защо пращате децата си да учат и живеят на запад ? Защо вашите парички са в западни банки ? Защо карате Мерцедеси, а не Запорожци ? Защо НИКОЙ НЕ емигрира на изток ? Кого лъжите с вашето русофилство себе си, децата си или само червените бабички ?
1
7
 
25
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Крим е Русия!Честита победа на всички Православни славяни в Третата Кримска война!