Обама не е сигурен, че Русия ще изпълни споразумението

"Дипломацията може да доведе до намаляване на напрежението“
Обновена: 18 апр 2014 09:44 | 18 апр 2014 07:57,
237
Обама не е сигурен, че Русия ще изпълни споразумението
Барак Обама. Снимка: БТА

Американският президент Барак Обама изрази надежда, че Русия ще изпълни споразумението за Украйна, но каза, че опитът от миналото го кара да се съмнява в това, предаде Асошиейтед прес.

"Надеждата ми е наистина да видим изпълнение през следващите няколко дни, но не мисля, че можем да разчитаме на това, като се имат предвид действията в миналото. Трябва да сме подготвени евентуално да отговорим на продължаващите усилия за намеса на руснаците в Източна и Южна Украйна", заяви Обама на пресконференция в Белия дом броени часове след като в Женева приключи срещата между САЩ, Русия, Украйна и Европейския съюз.

"Въпросът сега е дали те наистина ще използват влиянието, което оказват по разрушителен начин, за да възстановят до известна степен реда, така че украинците да могат да произведат избори и да придвижат напред предлаганите от тях реформи за децентрализация, да стабилизират икономиката си и да започнат да се връщат към пътя на растежа и демокрацията, и дали суверенитетът им ще бъде зачитан", заяви Обама.

Според него преговорите между Русия и западните сили за спиране на напрежението в Украйна са обещаващи, но САЩ и техните съюзници са готови да наложат санкции на Москва, ако ситуацията не се подобри, посочва Ройтерс.

Още по темата
"Има възможност дипломацията да доведе до намаляване на напрежението", заяви той. Но допълни: "Не мисля, че можем да сме сигурни за каквото и да било на този етап", отбелязва ДПА.

По-късно Обама проведе телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел. Те призоваха Русия да предприеме "незабавни конкретни действия", след като Москва се съгласи, че трябва да се работи за намаляване на напрежението в Източна Украйна, съобщи ДПА.

В изявление, разпространено след разговора между двамата лидери, Обама и Меркел приканиха Москва да използва влиянието си над проруските сепаратисти, обсадили множество градове в Източна Украйна.

Обама и Меркел се съгласиха, че Русия би трябвало да накара "нередовните сили" в региона да "сложат оръжие и да напуснат завзетите от тях сгради".

Двамата лидери обявиха, че са готови да предприемат по-нататъшни мерки, ако в скоро време не се постигне намаляване на напрежението.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МикаПо-точно само Русия.
111
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Одисей 1На Обама войните ли- ами...Либия.., Сирия,..метежите в Египет...Изобщо ЦРУ много обича да спонсорира ,,револции" като Майдана в Украйна и където се сетиш...
110
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да разбера тези двамата защо тичат в чужд двор. От къде на къде те се мешат. Май им хареса така да създават хаос в една страна и после да се правят на миротворци. Преди много се кахъреха за имането на бай Тошо/каквото се оказа, че няма/, а сега не се вайкат как хората живеят без доходи или с 100-тина евро пенсия. Вече не им вярвам.
109
0
 
14
 
! Отговори
до Одисей преди 10 години
До Одисей 1По-голяма *** от тебе има ли? На пиацата в Хамбург вероятно основно са нашенки , докарани до там от такава продажна *** като теб, хора -които продадоха България на западняците.
108
1
 
13
 
! Отговори
знаещ преди 10 години
Ако искате да видите лицето на Антихриста, погледнете-Обама..Той ще потопи половината свят във войни и ще докара арабите в Европа.
107
0
 
8
 
! Отговори
Николай преди 10 години
Защо ли всеки път, като видя тогова, се сещам за филма "Planet ff Apes"? Че имаше даже две версии. Не можел да се довери! Ами то, доверието е човешко чувство, развива се заедно с мисленето, с морала, с културата. Този веднага се хваща за пистолета и в Черно море нахълта есминецът "Доналд Дак". А, май беше на Дак, а Кук - все едно - нещо, което може за секунди да бъде изпечено със "Sunburn" или "Брамос". Къде си тръгнал, бисексуално мургавелче? Умрях си от смях, като видях клипа putin vs obama.
106
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
обама има право да се съмнява, като съди по собствения си еврейски "демократичен" двор.
105
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срещнали се двама украинци от майдана след 20 години и си приказват.. Украина била вече 10 години в ЕС и Нато... -Как си бе приятелю? пита единия -Абе мани,мани, му отговаря втория.. -Що бе?Кво е станало?-Абе нищо.Аз съм без работа,жената бере домати в Испания,дъщерята стои на пиацата в Хамбург а синът се омъжи за един англичанин! -Ахххх,техната ***...а тея руснаци!-отговаря втория.-Знаеха те тогава много добре какъв *** ни очаква в EU и нарочно ни оставиха да влезем!
104
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скапаните западняци нарушиха баланса в света.Парите са фикция и нямат значение.Хората,които тези импотентни перверзници са мачкали, са милиарди.
103
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DA JIVEE RUSIQ DA JIVEE MIRYT.RUSIQ SE NALOJI V SIRIQ I IZBQGNA SVETOVNA VOINA NAPRAVI GO I V UKRAINA.SLAVA NA RUSIQ.MAMUN OBAMA DA VYRNE NOBELYT ZA MIR.
102
1
 
22
 
! Отговори
Мика преди 10 години
Интересно защо призивите на Еврогейците и САЩ са само към Путин? А защо няма призиви и към Хохлите с незаконното им правителство? Чернилката и баба меркел къде си пъхат гагата? Въпроса за решението е само между Русия и Украйана!
101
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ODISEI4O PREDLAGAM VSI4KI USA FENOVE TUK DA OTIDETE NA KORABA DONALD KUK I DA IZ4ISTITE AMERIKANSKOTO AKO OT STRAX I TOGAVA DA GOV ORITE.OVONQXA 4ERNO MORE I RAZVALIXA EKOLOGIQTA DRISLIOVCI STRAXLIVI XAXAXA
100
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя *** не може да си намери място от яд, очакваше широкомащабна война повличайки съюзниците си със себе си и не я получи, затова сега бълва отрова. Даде 5 милиарда долара и Русия взе стратегическия Крим, прати ЦРУ да организира украинската офанзива, украинците предадоха оръжията и машините си на демонстрантите.
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХИБИНИ,одисей,ХИБИНИ.
98
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обама трябва да е сигурен, че Путин няма да изпълни нищо от тези споразумения. Ако Украйна иска да бъде държава трябва да грабва оръжието и да воюва. Споразумението е изключително лошо и с нищо не задължава Русия. В него не става и дума за оттегляне на на руските агенти от ГРУ и ФСБ (зелените човечета) от Украйна обратно в Русия, което гарантира че нищо няма да се промени. Зелените човечета ще продължават да хазяйничат в Украйна и да раздават улично правосъдие.
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко това ще доведе и до бъдещето обединение на ЕС със СС. След което ще започне бърз и безвъзвратен процес на асимилация и обединение под шапката на СС (Славянски Съюз).Символа на СС ще бъде "риба".Ако преди това беше таен символ,то сега това ще стане световен факт.По времето на Римската империя християните са се криели,защото са били гонени и преследвани.Те са рисували с крак в пръстта риба.Теан символ чрез,който се разпознавали.Рибата ще изяде всички съюзи.
96
0
 
8
 
! Отговори
Одесса преди 10 години
До анонимен.Аз съм роден и съм изгледан и възпитан от моите родители в СССР. На 17 години кандидатствах в Български университет(Бесарабски българин съм). Бях приет във Български Университет и го завърших на много високо ниво, за твое сведение магистър по история съм, а и освен това чета много исторически материали. Но освен, че ги чета аз ги и анализирам. И за разлика от теб и многото писачи в тези форуми, най близките ми хора сега живеят в Украина, и аз мн. добре знам техните притеснения.
95
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" Договорите с Русия не струват и хартията на която са написани "аз бих добавил - да се преговаря с путин е като да се преговаря с терорист притежаващ ядрено оръжие
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
.Тъй като синедриона разбра,че това може да доведе и до тяхното унищожение.Затова решиха да позволят създаването на нов "Славянски Съюз".Синедриона се запозна и с анализите на хора,които не правят грешки по отношение на бъдещото. "Славянския съюз" ще обърне посоката и техните стремежи.Проблемът ще се задълбочи още повече,понеже в един доклад пише за предател ,който е член на синедриона.Предателят вярва,че Иисус е истинския Син на Яхве.Всичко това ще доведе и до бъдещето обединение на ЕС със СС.
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бъдещето няма да го разберете за пари. Нека Ви кажа какво се случва в този момент. Бързо всичко се промени.Фарисеите спешно свикват синедриона. Както по времето на Хитлер, сега отново, първоначално заплануваните резултати излизат извън всички схеми.Все повече хора с голяма подкрепа и политическа власт,рязко сменят посоката.Това от което се страхуваха най-много стана факт.Този път проблема е още под голям.Преди противника беше един,сега са много.Тъй като синедриона разбра бързо,че това може да до