Какви сметки прави Путин за Украйна

Руски медии: Москва може да се откаже от Донецк и Луганск
9 май 2014 09:18,
214
Какви сметки прави Путин за Украйна
Снимка: БТА

Ръководството на самопровъзгласената Донецка народна република (ДНР) в Източна Украйна отказа да отложи референдума за независимост на региона, както призова предния ден руският лидер Владимир Путин.

Това е централна тема за руските медии днес.

В неделя местните хора ще гласуват за независимост на ДНР, а на 18 май ще се състои втори тур - допитване дали регионът да се включи в състава на Руската федерация, уточни местната агенция УРА-Информ.

Съседната Луганска област също не отлага референдума, насрочен за 11 май, информира "Обединената армия на Югоизтока".

Киев отхвърли насрочения референдум като незаконен, а според премиера Арсений Яценюк призивът на Путин за отлагане доказва, че Русия стои зад бунта в Източна Украйна. Русия отрича да е замесена в сепаратистките прояви в съседната страна.

Гласуването няма да е легитимно, отбелязал според "Утро" представител на ЕС, според когото "подобни неоторизирани референдуми не са демократични и може само да предизвикат по-нататъшна ескалация на конфликта".

Отказът на въстаниците от Източна Украйна да отложат референдума бе очакван, но не и финален акорд в комбинацията, изградена чрез изявленията на Владимир Путин от 7 май, пише "Взгляд".

Политиката на Русия спрямо Украйна не се промени - просто Москва издигна борбата си за тази страна на ново равнище. Тя фактически подкрепи референдума в бунтовните региони и накара Европа да признае очевидното: наличието на две противоборстващи страни в Украйна и заплахата от разцепване на държавата, се казва в материала.

Европа вече схвана, че Русия няма да отстъпи Украйна. Там всъщност вече скланят за компромис - създаване на някаква коалиционна власт, федерализация и неутралитет. Европа не иска да къса връзките с Русия, да прави блокада и да изпълнява стратегическия план на САЩ за обкръжаване на Русия.

Нещо повече, хората в Европа разбират все по-ясно, че твърдата политика на САЩ в Украйна цели по-специално да бъдат разрушени отношенията между Европа и Русия, които са сред гаранциите за бъдещото освобождение на европейците от англосаксонския контрол, добавя "Взгляд".

Предлагайки отлагане на референдума, Путин вероятно не се отказва от Югоизточна Украйна - просто си е направил добре сметката, предполага автор на "Правда".

Според текста лидерът на Русия може би се е разбрал със Запада Крим да бъде признат за руско владение срещу съгласие на Москва да се откаже от Донецк и Луганск. Освен това Путин вероятно цели да покаже на Запада, че украинският Югоизток не действа по нареждания от Русия.

А има шанс да става дума за чисто икономически сметки - Русия не може сега да поеме издръжката на още две украински области, защото поради рецесията ще бъдат застрашени социалните ангажименти на Кремъл пред руските граждани. При всяко положение се търси компромис, за да бъде избегната война между Киев и Москва, пише "Правда".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
0
 
! Отговори
moshe преди 9 години
До хан аспарух Кой от нас не видя в героизма на украинците най-доброто, което носи в себе си? Кой не видя у тях и своята надежда за изцеление от туморите, превърнали българския живот в гноясала рана?Каквото и да става занапред в България, ще имаме поне спомена за преживяното през тези велики дни. Какво, че пак ще бъдем нещастни! Нали някъде другаде по света един народ, заплатил с кръвта и героизма си, е започнал своето възраждане. И всеки негов жест е юмрук във вълчата муцуна на тиранията! Да бъде благословен този Народ!
150
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Всички правителства в света са еврейски - не под еврейско влияние а изцяло еврейски както българското. Руското не изостава, Киевското е уродливо еврейско, този *** с физиономия на Станишефф е точно жидле като него. За какви политически борби може да става дума - цялата дандания се разиграва по сценарий на синедриона, с цел да се стабилизира за дълго като самоизбиване на руснаци, бяли християни. Путин ще загуби изборите и то с гражданска война, защото и там гласовете се броят колкото у нас.
149
0
 
5
 
! Отговори
Историк преди 9 години
Когато Кипър влиза в Европейският съюз, Турция окупира северната й част. Стига се до разделяне на страната. Не сме чули за санкции на Европарламента срещу южната ни съседка по този повод. Подобно нещо се случва и с Украйна. От Евросъюза палят фитила на шепа украинци и после подкрепят справедливите им искания, без да помислят дали такова е желанието на всички живеещи в Украйна. Излиза, че Европейските ценности са да разделят народите.
148
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия-империя на злото
147
0
 
12
 
! Отговори
АНАЛИЗАТОР преди 9 години
Петя, кажете ни най-сетне какво мисли Путин? Обама мама, леля Меркел, рогоносеца Камеран (позволявам си да пиша така защото имал много палава съпруга), оня перверзник Ноланд, оная Ноуланд, дето се облича като клошарка,оная пионка Размусен денонощно мислят и нищо за сега! Вие соросчетата и прокопиевчетата може да сте разбрали какво мисли Русия, не Путин. Аз ще ви кажа: Путин публично каза, САЩ е време да харчат толкова колкото изкарват, а не колкото банкноти напечатат! Схванахте ли!
146
3
 
0
 
! Отговори
Бае Геле преди 9 години
До Бг Н1Отваряй си добре "учите"....
145
0
 
16
 
! Отговори
Оная преди 9 години
Освен това, РАЗБИРА СЕ се, че по ценен за цялото човечество е Денят на победата (в СВЕТОВНАТА война) от деня на ЕС (който е бил ден само относно някакви си въглища и стомана на 4-5 държави). За победата са дали живота си и над 30 хиляди български войници! Дядо ми също се е бил в Унгария срещу фашистите, бил е с късмет -върнал се е жив.
144
3
 
6
 
! Отговори
Оная преди 9 години
... Та, мисълта ми е, че Путин не си е слагал никакъв ботокс, а просто е с лъщяща мазна кожа на снимката. Освен това е понадебелял последните години и това също изпъва кожата, особено на бузите. Също така, си е и младолик по природа, за разлика от някои южняци, които са чичковци още на 30. (южняците да не се обиждат, аз лично предпочитам брюнети, с малки изключения).
143
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До хан аспарухabe ti lud li si ia begai begai
142
2
 
25
 
! Отговори
Оная преди 9 години
Честит Ден на Победата!Вечна признателност на милионите (предимно руснаци, в това число и брат на Путин ), загинали за тази победа.На пишещите за ботокс, ще кажа, че освен, че русите бели хора, живеещи в студен климат остаряват по-бавно, също така когато лицето лъщи от кожна мазнота или крем, бръчките въобще не си личат. Някои сайтове прилагат и фотошоп, който съвсем ги премахва.
141
7
 
33
 
! Отговори
хан аспарух преди 9 години
да живее русия.който не е с русия,да го ядът вълците аз казах
140
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До винкелКъде ги виждаш тия червени?
139
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До TrollTerminatorТо е била подготвяна ,ама добре ,че беше другаря Тодор Живков ,и неговите тайни служби и милиция,а не като сегашните смешници.Ама ти или си малък и не знаеш,или си *** и не четеш.Имало е подготовка за подобно нещо и в България.
138
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПиринСкапаняк-това е президентът на държавата от която купуваш ресурсите си ,и няма какво да предложиш.Нямаш нито машини ,нито технологии ,нито качествени хора.НИЩО-мързеливци ,некадърници и некомпетентни ето това е истината.
137
21
 
5
 
! Отговори
Пирин преди 9 години
Какъв е този човек Путин,че го коментирате всеки ден . Какво общо има той с нашата държава
136
11
 
2
 
! Отговори
aa преди 9 години
haha tozi samo najaji obstanovkata izlaga rusnacite da vzemat orajie i sega 6te gi ostavi tipi4no rusko komonisti4esko povedenie
135
19
 
7
 
! Отговори
sdf преди 9 години
от целия преглед стана ясно, че НА ПУТИН И КРЕМЪЛ нищо не им е ясно! Нямат никаква идея какво искат и най-вече ЗАЩО го искат! Пълна и завършена какафония.
134
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 164"..РУСИЯ ПРЕДЛАГА ЕВРОПА ОТ АТЛАНТИКА ДО ВЛАДИВОСТОК..", НО ПОД РУСКО ВЛИЯНИЕ И УПРАВЛЕНИЕ ! МЕРСИ, ТОЗИ ФИЛМ ВЕЧЕ ГО ГЛЕДАХ !
133
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви сметки ? Путин първо реже, после брои ! Така са го научили рокерите в организацията му "среднощните вълци".
132
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хората в Европа може и да разбират целта на политиката на САЩ, но бюрократите в Брюксел нито разбират, нито ги интересува