Върнах се: Джихади Джон обезглави втори американски журналист

Западният печат за видеоклипа с убийството на Стивън Сотлоф
3 сеп 2014 11:40, Елка Василева
25
Върнах се: Джихади Джон обезглави втори американски журналист
Снимка: БТА

Британец ще бъде следващият заложник, убит от ислямисти, заплаши британският екстремист, известен като "Джихади Джон" и обезглави втори американски журналист с думите: "Върнах се!", пише британският в. "Дейли телеграф".

Експерти в разузнаването са започнали работа по установяването на автентичността на видеото, на което се вижда как маскиран мъж обезглавява Стивън Сотлоф, каза говорителката на държавния департамент Джен Саки, цитирана от в. "Гардиън".

Още по темата

"Както повторих многократно през последните седмици, терористите от ИДИЛ (Ислямска държава в Ирак и Леванта) не говорят за религия. Заплашват сирийци, иракчани, американци, британци и не правят разлика между мюсюлмани, християни или каквато и да е друга вяра", каза британският премиер Дейвид Камерън, като заклейми убийството на Сотлоф.

Камерън ще председателства заседание на правителствения кризисен комитет "Кобра". На нея ще бъде обсъден отговорът на Лондон и заплахата за убийство на британски заложник.

Убийството повдига трудни въпроси за Обама, който остава предпазлив по отношение на евентуални военни удари в Сирия, пише "Ню Йорк таймс". Вместо това той се фокусира върху събирането на широка коалиция от страни, която да се бори срещу Ислямска държава.

Но кадрите, на които се виждат американци с прерязани гърла, придадоха на заплахата от Ислямска държава емоционален резонанс и се усилиха призивите към американския президент да действа по-дръзко. Някои настоящи и бивши длъжностни лица по контратероризъм заявиха, че макар и Обама да е под краен натиск да отвърне, има аргументи срещу такива ответни действия.

"Този натиск често е враг на добрата политика", каза Даниел Бенджамин, бивш координатор на Държавния департамент по контратероризъм. "Ако президентът нареди въздушни удари и не постигне желания ефект, той ще бъде притиснат да нареди още удари и след това да започне сухопътна операция", допълни той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Камерън да продължава да лиже .а на мюсулманите, докато един ден не влезнат на Даунинг стрийт лично да го заколят като кокошка и него "сънародниците" му с имена Джабар, Абу Калиф, Хюсеин и все такива типични англосаксонски имена! Няма ли за Бога някой да изкрещи "Царя е гол" и най-накрая заспалите дълбоко ултра-либерален сън Америка и Западна Европа скочат на крака и смажат главата на исляма?
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стивън Сотлоф, е американец роден в Израел. Родителите му емигрират в Америка, Маями когато е бил малък. След неговото залавяне американски милиардери са дали много пари на терористичните организации за да бъде освободен, но явно сирийците са успяли да разберат че е евреин въпреки че това се е пазило в тайна. Както знаем убиеца главорез е европеец с арабски корени
21
5
 
8
 
! Отговори
ник преди 9 години
Няма страшно!Групата на ГЕРБ в европейския парламент се застъпи за съпричастната в убийството на двама руски журналисти украинка!Ще защитава и Джихади Джон,ако го хванат!Ето това работят новите ни европейски представители!С това се гордеят на сайта си партия ГЕРБ!Вярно, че по-голямата част от народа изпростя,но който може да мисли го е срам от вас-*** герберски продажни
20
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
америка създаде идил и ги финансирше сега да му мислят американците,като се навират на всякъде
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПУСНЕТЕ ИМ ЕДНА БОМБА ТОЧНО В ГНЕЗДОТО НА ТЕЗ МИРИЗЛИВИ ТАЛИБАНИ , ОЩЕ КАКВО ЧАКАТЕ
18
21
 
7
 
! Отговори
морски преди 9 години
Само трепане на американската ***!
17
7
 
3
 
! Отговори
Пазарджишки талибан преди 9 години
До СократисЗа да се порадваме и ние баце!
16
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тези американци не разбрахали че трябва даси седят в тяхната държава , какво търсят там ,навсякаде създават раздори , но това което правят тези *** е не човешко , пуснетеим една бомба и толкоз ,
15
3
 
22
 
! Отговори
минаващ преди 9 години
"Както повторих многократно..." Ех, Камерън, ех, Дейви, повтаряй го на себе си - ние не сме *** и прекрасно виждаме какви изчадия ражда вашата прословута демокрация. Пък сега се правите та ощипани!По-скоро, струва ми се, че вие сте за под ножа.
14
7
 
37
 
! Отговори
Сократис преди 9 години
Защо в демократична страна като България където е подсъдимо насилие над на куче е възможно безнаказано да се показват в обществени ефирни,електронни и печатни медии обезглавяване на ХОРА?!?! На кому е нужна тази информация освен на специалните служби?! Защо обикновеният ползвател на информационните сайтове трябва да става свидетел на тази гавра с човешкият род и достойнство?! Въпросните Елки и други разни които ще припечелят от тези помии имат ли семейство и деца за да предлагат на нашите това?!
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ISLAMISTITE OBISHAT PAINERSTUDIO,FOLK,ARIANA I ANCUZI! Folk-MUZIKALEN ISLIAM-MUZIKA ZA UBIICI!!!!
12
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя ще го вземат на работа в родопа,браво добър е
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** ,пак съ те нагъзили на кофти новини,ти си отдел пропаганда,виж как режат главата на колегата ти по пропаганда
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До последователoligofren
9
1
 
30
 
! Отговори
Нуке преди 9 години
Там ще е най-добре да го направят полгон за ядрени тестове... русия ЕС и СаЩ да проверят дали още работят бомбите...
8
27
 
4
 
! Отговори
последовател преди 9 години
Този им реже главите като на агнета. Професионален касапин евала..........
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
с тва ножче ли?
6
2
 
15
 
! Отговори
Sto преди 9 години
Докато не заплашват икономическите интереси на краварите , тези от ИДИЛ ще ги има..но направят ли го - краварите ще им таковат мамата яко. Всичко е пари.....
5
10
 
0
 
! Отговори
Стига лъжи! преди 9 години
bestgore. com/beheading/james-foley-beheading-hoax-slow-motion-frame-by-frame/ тук е истината!
4
7
 
10
 
! Отговори
yan преди 9 години
Журналисти не съжалявам.Агенти, манипулатори и печалбари.***, замисляш ли се?